reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Dominika kurcze to niedobrze. Może pogadaj jakoś? Nie powinnaś tyle robić. A pracujesz czy na zwolnieniu? Dorota podziwiam Cię bardzo, naprawdę. Mi jednego jakoś ciężko ogarnąć, dziś mąż w pracy do 16 później jedzie do szpitala bo bliska nam ciocia miała dziś operacje-niestety rąk piersi a w ciąży i z dzieckiem nie można wejść. Więc ja z małym sama praktycznie cały dzień. W domu nie ruszam nic, wczoraj nam się popsuly drzwiczki od pralki więc m wszystko popral ręcznie, jutro bierze się za firanki i okna, nawet naczynia kazał mi zostawić dla niego na wieczór. Ale kiedyś też nie było kolorowo i tak dużo w domu nie robił. Ja chyba nawet na spacer z małym nie pójdę bo jak go ponoszę chwilę to już się kiepsko czuje.

reklama
Oluśka - ja w ogóle nie myślę o zakupach dla maluszka, w sumie to wszystko mam, pokoju tez raczej zmieniać nie będziemy, gdzieś tylko łóżeczko trzeba będzie wstawić. Jedyne co to podwójny wózek będzie mi potrzebny.

Ivi myślę, że nic się nie stało. Ja spadłam jak ona myłam i nic się nie stało.

Keejti - my też wynajmujemy i trudno. Przecież nie każdy ma możliwość wziąć kredyt, ja nie zamierzałam rezygnować z rodziny z tego powodu i czuje, ze dobrze robimy.

Mama-czworki no tak są projekty niby ułatwiające nabycie mieszkania młodym osobom, ale my się na to nie łapiemy...

Milagros moje wizyty tez ok 15 min ale jestem zadowolona z nich :-)

Nessi kciuki zacisniete!
Ivi nie martw się ale odpocznij teraz, czekam również u Ciebie na relacje z wizyty.
Dorota co bierzesz na to przeziębienie? Ja się zapijam tym tworem od Ivi..Tylko to pijam nic innego nie przyjmuje..dzis mi jeszcze gorzej chorobowo, uszy się zatkaly i węzły bola..
Mama czwórki, oslalam Pw. I tak ogólnie polecevta stronkę: mojewypieki.com.
U nas wiedzą tylko dzieci, szybko nie powiem, jakie będą reakcje to nie wiem, obojętne mi to.
Co do wagi to ja po porodzie syna szybko zgubiłam nadmiar sprzed i ciazy, lacznie 25kg. Biegalam na biezni plus a6w jak juz moglam po cc a tak to samo lecialo bo nie ma się czasu przy takim maluchu na nic.

Juz nie wiem co komu..

Dorota - tak, teraz już leżę. Starszaki od rana w przedszkolu, młodą wcześniej położyłam spać. No i leżę. Mam nadzieje że maleństwo nic się nie stało bo sobie bym nie darowała... :(

A teraz dla "relaksu" kombinuje, czy nasz domek uda się przerobić tak by dzieciarni swoje pokoje zapewnić.. Bo mamy dwa dla dzieci, a dzieci będzie jednak czworo.... Chociaż, nie mogę narzekać.. Dziewczyny które macie małe mieszkania - moja babcia mawiała tak: Bóg dał dzieci, da i na dzieci. A każde dziecko przychodzi na ten świat z bochenkiem chleba pod pachą. A najważniejsze, to żeby dzieci były, zdrowe i żeby rodzina się kochała.. Czyli tata+mama+dzieci. A dalsza rodzina - czyli rodzice, rodzeństwo, ciotki i wujkowie - jak będą widzieć jak się kochacie i sobie radzicie, to nie będą mieli nic do gadania:)

Dominika - w miłości i związku jedyne co pomaga, to szczera rozmowa. I poproszenie o pomoc:) Faceci mają w biosie zakodowaną potrzebę opieki nad swoją kobietą, może przytul się rozpłacz i powiedz że bez niego nie dasz rady, i ustalcie co możecie WSPÓLNIE zrobić?

Nic jadę do sklepu coś trzeba ugotować bo gdyby nie dziecko obiadu na pewno by nie było ehh.
Kejti jak na złość dałam wypowiedzenie i już nie pracuje a kilka dni potem dowiedziałam się ze jestem w ciąży. Fart zajebisty że się tak wyrażę ehh.

dzien dobry brzuchatki :) ja wczoraj mialam kryzys.....najpierw pozarlam kanapke z kurczakiem i ostrym chili zagryzajac ja ciastkami z dzemem figowym.Pozniej sobie przeplakalam pol nocy bez powodu , a drugie polnocy przeplakalam bo niemoglam znalezc powodu dlaczego placze. Odrzuca mnie ostatnio od moich ukochanych slodyczy za to za pikantne jedzenie dam sie pokroic. Zupelne przeciwienstwo poprzedniej ciazy .

Hej dziewczyny ! Milo mi jest dolaczyc do Waszwgo grona, jestem w 5 tygodniu :) Bylam na usg, widac pecherzyk, 6 kwietnia bede sluchala bicia serca dzieciątka :) U mnie na objawy raczej za wczesnie, troche pobolewa mnie brzuch tylko ;) Jestesmy z mezem tacy szczesliwi, ze Nam sie udalo :)

Słyszałyście może o teście określającym płeć dziecka, robionym z porannego moczu? Znalazłam taki, który można wykonać już w 6 tygodniu. Tylko na ile to jest wiarygodne... Może któraś robiła w poprzednich ciążach? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie

Witam nowe mamusie.

Maleducada- ja tez bym chciała wiedzieć w jakim sensie się nie łapiecie. Tam nie ma chyba żadnych ograniczeń finansowych. Istotny jest wiek oraz zdolność kredytowa i historia w Biku oraz tego typu bazach danych.
Pozostaje jeszcze ew. przy gorszej sytuacji materialnej składać wniosek o mieszkanie komunalne, socjalne lub zakup mieszkania w TBS.

reklama
Dominika. To nic jak w momencie składania wypowiedzenia już byłaś w ciąży to prawo jest po twojej stronie. Możesz wypowiedzenie cofnąć wrócić do pracy i np iść na l4. To duża firma czy prywaciarz?

Do góry