reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Oluska i tu masz rację. Nie chodzi o pieniądze. Ja tez znam takich ludzi i dlatego ja już dłużej nie czekalam, bo bałam się właśnie tego, że przegapie swój czas.
Ja się nie przejmuję juz tym,że nie mogę powiedzieć rodzinie. Przyzwyczaiłam się.Mam jeszcze siostrę, ale z nią to tez raczej nie nadajemy na tych samych falach :-)
Dominika uspokoj się, znam twoją frustrację z autopsji. Wszystko na mojej głowie a jeszcze do pracy.Takze z pracy do pracy :-) A moja córeczka tez ma swoje za uszami.Nie ma lekko :-)

reklama
dziewczyny ale wam chodzi o to że wam faceci nie pomagają i wkurzają się o bałagan czy że to was frustruje bałagan a oni (mimo, że nie sprzątają) - mówią coś w stylu "nie martw się"?:)

Dominika zgadzam się z Keejti, możesz cofnąć wypowiedzenie jeżeli byłaś już w ciąży i będziesz miała chociaż chorobowe 100% i potem macierzyńskie :) Poproś o pomoc przy sprzątaniu, zakupach, nie powinien odmówić bo go "myszy zjedzą" :p
Odpoczywajcie dziewczęta, ja do pracy do nocy :(

Mamo-Czworki tez o tym teście czytalam. Ale ja tam wiem... poczekam 2 miesiące i będzie widać. Strasznie drogie te testy. 25zl bym dala ale 125 to juz raczej nie.

Witam nową mamusie. Skąd jesteś?

Jeżeli chodzi o zwolnienie z pracy to teraz z tego co wiem coś się zmieniło i pod ochroną jest kobieta w ciąży od 3 miesiąca. Tzn pracodawca wtedy ma obowiązek przedłużyć umowę. Sama mogę stracić pracę :-( no i trzeba mieć przepracowany minimum miesiąc żeby iść na L4. Jeżeli to Ty zlozylas wypowiedzenie to masz prawo odwołać się od swojej decyzji i wrócić do pracy.

Ciekawa sprawa z tym testem :-) gdzie to znalazłaś. A mój facet coś tam pomoże, ale w ostateczności a jak ja juz nie zrobię to najczęściej konczy się tekstem co Ty robiłaś tyle czasu? I poprostu olewa bałagan co wkurza dalej bo po pierwsze jestem zmęczona, po drugie jest napięta atmosfera a po trzecie nadal widzę bałagan :-)

Venus tylko ze ja mieszkam w de i nie wiem czy tak jest tutaj bo pracowałam na mini umowie czyli do 50 godzin w miesiącu i zarabialam Max 450 euro a ze firma bankrutowala to złożyłam wypowiedzenie. Nie wiem czy w ogóle przy tej umowie coś mi się należy

reklama
Sa takie domowe testy tez, nawet wątek tu jest na forum o tym. Ale ile w tym prawdy? Jak wszysgko będzie Oki to w 15tc się dowiem, tyle chyba wyczekam hihi.

Nie mogę tych uszu odetkac i ogólnie czuje się mega tragicznie no.. Jyz nawet niema co pic bo po specyfiku Ivi rzygam jak szalona..

Dominika nie ma u was darmowych konsultantów prawników do których chodzi się po poradę czy pomoc?

Z tymi chlopami to Kuzwa u nas tez dzis coś nie haloo z moim bo jak zawsze pomocny, wsio robi nawet mówić nie musze to dziś został w domu z humorami, ze mi się ciągle coś nie pidoba etc..smutne to..

Do góry