reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Nie, że względu na to cięcie.. Dodatkowo pierwsza dobę zewnatrzoponowke cały czas..
A z piersiami tak bo karmic nie moglam a oni zapomnieli podać coś na wstrzymanie laktacji i olali mnie jak nawalu Dostalam.. Ogólnie traktowali mnie potwornie..
Teraz cc była tak, że względu na lozysko, Mialam z nim spore problemy bo było na dole.. W innym wypadku około tygodnia do dwoch.
Katerineczka będzie.
Dobrej nocki.

Jeszcze pytanie.. Dwa razy nagle doslownie się ze mnie wylalo..myslalam, ze zawalu dostane.. Na szczęście taka tylko jakby woda.. Myślicie, żeby się martwić??

reklama
No sie ruch wieczorem zrobił:))

Z tym na NFZ to dobre z badaniami ale mozne iść do internisty i ib tez moze dać to skierowanie :)

Nessi tak a przy zapaleniu pęcherza pewnie masz jeszxzE więcej wizyt na wc.

Katerineczka dobrze jest , powtórz sobie betę w poniedziałek sa na necie dostępne normy po 48,72 i chyba 96h ale chodzi generalnie zeby widzieć
Przyrost .

Nessi o tak to prawda ze ta beta tylko dodaje stresu ale jak rośnie to jednak działa kojąco :) ja jutro lecę powtórkę robić . Wiec trzymajcie kciuki :)

Tekila witaj :) i trzymamy kciuki / musisz byc dobrej myśli :*

Co do porodu ja bede próbować znow sn , ok u mnie było z nacięciem i straciłam bardzo dużo krwi ze niestety nie byłam w stanie od razu wstawać do wc np, najgorzej bo dopiero po 24 h alno nawet dłużej sie wykąpałam ale mogłam od razu jeść i karmić syna mieć go przy sobie i sie nim zajmować na łożku nie martwiłam sie niczym poza własnym bólem a umowmy sie jednak po Cc dochodzi sie dłużej biedne dziewczyny jak widziałam jak chodziły wlasnie ... Strasznie mnie bolało na sama myśl . Ale jak nje ma wyjścia to nie ma wyjścia najważniejsze zdrowie dziecka a potem nasze :) zreszta ja pod koniec juz tez błagałam o Cc :) ale na szczęście sie nie zgodzili bo juz był finisz :)

Lilith to normalne ja sie momentami bije czy @ nie przyszła :/

No nic misja zakończona skończyłam bo dobra prawie układać puzzle a prawie bo brakuje mi
Jednego :/

Emka kciuki za dzisiejszą betę ;-), ja dziś o 19 jadę na betę żeby byli coś koło 48 h ale nie będę sprawdzała norm przyrostu, najważniejsze aby był przyrost i to już mnie będzie cieszyć, bo wiesz z normami to człowiek zawsze się czegoś dopatrzy i później będę się martwić.

Ja miałam 3 razy cc, pierwsza ok, druga najgorsza 3 najlepsza ;-), dla dziecka wszystko da się przeżyć.

Katerineczka morfine podają przeciwbólowo, po 3 cc non stop mi podawali morfine która niestety mnie nie pomagała :-(.

Dziewczyny pytanie czy u Gina prywatnie mogę dostać luteine na receptę ze zniżką? Czy prywatnie to gin tylko leki na 100%?
Internista mi luteine przepisał ale on nie może że zniżka, bez zniżki opakowanie 28 zł, ze zniżką 3 zł dla mnie to kolosalna różnica zwłaszcza że opakowanie mam na 7 i pół dnia, 15 marca gin prywatnie i nie wiecie jak to jest?

Lilith i jak u ciebie? Jeśli krew się nie polala lub plamienia to ok, kochana w jakim wieku masz dzieci? Oszczędzasz się? Ja mam 3 dzieci w wieku 7 lat, 5 lat i 1,8 roku, leżeć wiecznie nie da się ale oszczędzam się ile mogę, dużo siedzę lub poleguje a robię minimum. Oszczędzaj się

Z tym śluzem to i ja tak mam, że czasami jest go tyle, że dosłownie człowiek ma wrażenie jakby @ przyszła
Dziewczyny jak łykacie witaminy to nie łykacie już kwasu foliowego? Opinie są sprzeczne, zależnie od witamin, niektóre maja w sobie dużo kwasu, inne za mało. Są też kobiety,które do końca 3 miesiąca biorą tylko kwas, bez wit.

Od siebie dodam, że myślałam iż jak będę w pracy to czas jaki upłynął od terminu @ będzie rósł szybko, a tu dopiero 4 tydzień i 6 dzień :zawstydzona/y: Jak ten czas wolno płynie ...

Emka kciuki za dzisiejszą betę ;-), ja dziś o 19 jadę na betę żeby byli coś koło 48 h ale nie będę sprawdzała norm przyrostu, najważniejsze aby był przyrost i to już mnie będzie cieszyć, bo wiesz z normami to człowiek zawsze się czegoś dopatrzy i później będę się martwić.

Ja miałam 3 razy cc, pierwsza ok, druga najgorsza 3 najlepsza ;-), dla dziecka wszystko da się przeżyć.

Katerineczka morfine podają przeciwbólowo, po 3 cc non stop mi podawali morfine która niestety mnie nie pomagała :-(.

Dziewczyny pytanie czy u Gina prywatnie mogę dostać luteine na receptę ze zniżką? Czy prywatnie to gin tylko leki na 100%?
Internista mi luteine przepisał ale on nie może że zniżka, bez zniżki opakowanie 28 zł, ze zniżką 3 zł dla mnie to kolosalna różnica zwłaszcza że opakowanie mam na 7 i pół dnia, 15 marca gin prywatnie i nie wiecie jak to jest?

Lilith i jak u ciebie? Jeśli krew się nie polala lub plamienia to ok, kochana w jakim wieku masz dzieci? Oszczędzasz się? Ja mam 3 dzieci w wieku 7 lat, 5 lat i 1,8 roku, leżeć wiecznie nie da się ale oszczędzam się ile mogę, dużo siedzę lub poleguje a robię minimum. Oszczędzaj się

Z tego co ja płacę to zawsze 100%:confused:

Nessi no czas dluzy się niemiłosiernie wrrr. Kurcze z tą luteina to właśnie obawiam się że prywatnie to gin tylko na 100 %, zadzwonię dziś do babki od tego głupiego Gina na NFZ i zapytam czy on może przepisać mi receptę bez mojego przychodzenia bo wiem że tak też można. Do niego nie chce iść wcześniej bo raz ze go nie lubię to dwa że mój tel komórkowy jest lepszy niż jego sprzęt usg, więc wolę poczekać do 15.

Kurna dziewczyny to niezle z tym cc:-/ bratowa mojego meza niedawno urodzila coreczke sn i wiecoe co jest najlepsze? 15.15 urodzila a o 16.30 moj maz juz rozmawial z nia przez tel.smiala sie i w ogole jakby zero zmeczenia jakby nie rodzila...

Ja juz nie spie bo bede robic salatke jarzynowa ale czuje sie jakbym kupe czasu nie spala:-/

Cześć wszystkim :) ja pół nocy nie przespalam, i wstałam o 6,a teraz jestem nieprzytomna. Ciekawe czy wgl coś zapamiętam z wizyty u lekarza :) A co do rodzajów porodu sama nie wiem co lepsze. U sn i cc ma swoje plusy i minusy

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja powiem tak Coreczkę rodziłam sn o 7 pierwszy skurcz lekki o 10 wody odeszly a o 13:05 mała była juz na swiecie ;) Chodziłam z 2 tyg z rozwarciem na 2-3 palce i urodzilam w 41 tygodniu . Bol niemilosierny wyłam strasznie do tego potworne szycie bo znieczulenie nie działało w niektórych miejscach,ale po godz poszlam sie wykąpać mała cały czas się opiekowałam ale na tyłku 2 tyg siedziec nie umiałam ....Wiec sa plusy i minusy...
Milagros Ja tez dzis wizytuje trzymam kciuki :*

Do góry