reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Lilith pewnie masz rację, bo szczerze ja tam nie wiem dokładnie. Jak mi ta torbiel pękła to było dosyć dawno, więc już nie pamiętam.Albo nie chce :-) A powiedz proszę czy w takim przypadku kiedy jest torbiel w ciąży to się ją usuwa czy jakoś leczy? Pytam z ciekawości, bo nigdy nie wiadomo co może być :-) pytam Ciebie jako doświadczonej mamy w tej sprawie ;-)

reklama
Wybaczcie, że nie będę odpisywać posługując się Waszymi nickami ale nie pamiętam co do ktorej :(
Przykro mi z powodu gorączki syna, szkoda żeby coś nowego złapał, chyba że to nie wyleczona do końca ta wcześniejsza infekcja dróg moczowych.
Nie zazdroszczę Wam wymiotów ani mdłości, w pierwszej ciąży ich nie miałam i liczę, że teraz też się nie pojawią. Brzuch mnie pobolewa, ale to macica się poszerza i rozluźniaja stawy biodrowe, a piersi jak bardzo bolą..
Z apetytem tak jest chyba, ja się zmuszam czasami, bo wiem, że muszę coś zjeść. Bardzo mi smakują ciepłe zupy na śniadanie, takie dziwactwo ciążowe. I coś jest w tym, że dziecko wie, co potrzebuje stąd te zachcianki :) macie jakieś? Ja jogurty naturalne i jabłka i paprykę mogłabym jeść non stop.
Kiedyś słyszałam o metodzie rozkładania czosnku przy łóżku chorego. Emi z medycyna masz cos wspólnego?

Palula ja również nie wymiotowalam i uważam,że to nie jest żadnym dobrym czy złym znakiem. Nie ma reguły. :-) jedyne co mnie czasem meczy to wzdęcia ;-)

Palula z tymi wzdeciami to różnie, z reguły mi nie przeszkadzaja, ale bywa taki dzień, że bywa to uciążliwe. Wtedy najlepsza okazuje się herbatka koperkowa :-)

dziewczyny co do mdlosci to fakt imbir pomaga ale mi przez gardlo nie chcial przejsc , nawet w herbacie . Za to na upierdliwe mdlosci w pierwszej ciazy pomogl mi .....Lokomotiv , srodek na chorobe lokomocyjna dla dzieci .

A ja panikuje i wszystko pirownuje do tego co już znam.. W dodatku mi wymioty minęły bo jyz miałam, to traktuje to jeszcze gorzej.. Poprawia mi się jak Was czytam i widze, że ciąża nie musi oznaczać mega wymiotnej zmogi.. Ale swoje czuje..
Venus to zależy od wielkości i tego czy się wchłania. Jak nie, to mogą chcieć operować ale najwcześniej w drugim trym.

Wzdęcia mam mega od wieczora do rana.. Przynajmniej na dzień mniejsze..wczoraj pisalam, ze u mnie to jakby się coś gotowalo. Ale tak też miałam w każdej ciazy.

Venuss23 na pewno spróbuję Twojego sposobu w razie potrzeby :)

Swoją drogą po tej kapuście nie masz się co dziwić, że są wzdęcia :p

reklama
Migduch :biggrin2:. Ja już widziałam fasolke jak byłam pierwszy raz u lekarza to był 5 tydzień pod koniec. Byłam wcześnie u lekarza bo bałam się że to znowu puste jajo plodowe ale tym razem jest fasolka bardzo się cieszę. To jest moja druga ciąża. W pierwszej nie miałam objawów i tym razem też nie mam. Czy są objawy czy nie to dobry znak.

Do góry