reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Kurcze dziewczyny tak sobie czytam i myślę, że ja chyba nie doceniam swojego męża. We wszystkim pomaga, gotuje, sprząta, pierze, prasuje. Czasem jak wraca z pracy i nie ma obiadu to oni pretensji ani nic,po prostu staje przy kuchni i gotuje. Ale on tez do wszystkiego dorósł. Jesteśmy razem 3 lata,dość szybko zaszłam w nieplanowaną ciążę i wszystko stanęło na głowie. Bałam się jak to będzie, no to tez jeszcze taki trochę dzieciak był, ale okazał się wspaniałym mężem i cudownym tatą :-) Z jednej strony się chwalę :-) ale z drugiej chce powiedzieć, że Ci młodzi, nieprzygotowani do roli potrzebują więcej czasu, ale raczej na pewno w końcu dorosną.
Ja mam dzisiaj jakiś kryzys. Jest mi niedobrze, słabo i generalnie tak źle się jeszcze nie czułam :/

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

reklama
Lilith wiesz to jego "nie umiem" to jest na 100% bardziej na zasadzie nie chce mi sie i nie bede tego robil, tylko nazwal to "nie umiem" zebym dala mu swiety spokoj. No bo sorry co trudnego jest a w tym aby umyc warzywa i oolozyc na kanaplce lisc salaty rzodkiewke pomidora czy ogorka pokroic. Mowilam mu ze tam nie ma nic skomplikowanego zeby tego "nie umiec" ale jest strasznie upartym osobnikiem i chyba szkoda moich nerwow abym z tym walczyla.

Lilith kończymy już remont więc Max do końca kwietnia się wyprowadzimy na swoje. Chyba że meble kuchenne będą później niż firma obiecała. W końcu. Małe ciasne Ale własne i sami, a to najważniejsze.
Princeseczka mój też robi sam, bo nie mamy kasy żeby do wszystkiego fachowców najac. Auta tylko nie potrafi naprawić, chyba że jakieś drobiazgi, bardziej technicznym umysłem jestem ja i dużo ja mu mówię jak zrobić, i tak jakoś sobie radzimy. Ale jego ojciec cały czas gada ze to głupek i nic nie potrafi. Więc naprawdę skomplikowana sytuacja.

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Hejo ja dopiero teraz ;) od rana w trasie i trochę już zmęczona jestem
Dowiedziałam się dziś ze bratowa mojego też w ciąży Ale ona już 10 tydz będzie mieć 4:)
Co do chłopów to mój też w domu tylko je i piec ogarnia żeby ciepło bylo takie zachowanie z domu wyniósł bo tam było tak ze facet robi na polu gospodarka itp a kobiety w domu a rodzeństwa było ich 14 wiec dopiero jego mama miała urwanie głowy

Zaczynam się już zastanawiać czy te testy mogły się mylić :/

Gaga raczej nie mogły się wszystkie mylić, spokojnie :) jest ok :)

Nessi bede nudna ale bardzo sie cieszę :)

Nadrabiam wlasnie Was ...

Aob mandarynki wróżę Ci chłopca :)
Lili to i Tobie tez :)

Mila juz prenatalne??

Witam nowe mamusie :))

Gratuluje udanych wizyt :)

Ivi gdzie gnasz ?:)

Tez farbuje włosy robię hybrydę nie ograniczam sie.

Niezłe życzenia co do płci ja chce by sie urodziło zdrowe :) a imie będziemy wymyślasz pewnie pózniej ...

Netta82 ja mojego niespełna 1,5 rocznego nie nosze jak nie musze staram sie unikać .

Lili śliczny synek :) sushi moze byc z serkiem samym i warzywami np :) ale surowa rybka dodaje smaczku , choć krewetki mozna jeść wiec suszki z krewetkami mozna :)
Magnez mozna przedawkować ?

Dla mnie rodziłam naturalnie, alw przy Cc najgorsze byłoby chyba to ze jeść nie mozna tak długo po:) dlatego tak sie tego bałam bo ja po SN tez niewyspalam od razu z łóżka niestety za dużo krwi zawroty głowy przy próbach wstawania .

Lili a jakie to ma znaczenie dla Twojego dziecka czy urodziłaś je cc SN? Czy czuja sie mniej kochane ? Czy Ty je mniej kochasz ? Czy jesteś dla nich gorsza matka? Czy gdybys urodziła SN kochalabys bardziej ? Czy one kochałby Cie za SN bardziej ?
Mama czwórki to pytania z gory tez
Dla Ciebie:)

W pracy maja obowiązek przedłużyć umowę do dnia porodu a
W zasadzie do końca maxierzynskieho . Zawsze możesz spytać xzy potem zechcą Cie zatrudnić .

Nessi odpoczęłas? Moze lepiej ze nastawiasz sie na gorsza opcje , bardzo życze Ci miłej niespodzianki ;*

Ja po falvit mama wymiotowałam w poprzedniej ciazy teraz maz
Mi przyniósł nie ruszyłam . Dla mnie chyba za dużo żelaza .

Gwiazdka moze to implatyxjyjns plamienie?

Karola kwestii skłonności do porodów chyba nie przejmuje sie genetycznie nie bój sie myśl pozytywnie :)

Femibion bede brać chyba od 2 trym :)

Co do palenia mam podobne doświadczenia jak mama czwórki jak dowiedziałam sie o ciazy rzuciłam ale miałam taka chcice na fajki! W poprzednich ciążach mnie odrzucało , ale nadszedł
Ten cudowny moment ze i teraz nie mam ochoty :))) i nie mam zamiaru juz wracać potem :)

Lili ja mam!

O matko paciorkowiec w ciazy :/ w ogole zreszta :/

Ojej jak czytam to cieszę sie ze moj facet taki bezproblemowy i nigdy mi nie robił takich problemów , jedyne o co mieliśmy mega spięcia to o prace w domu ale teraz i pod tym wzgl sie mocno poprawił zwłaszcza jak jestem w ciazy to mi bardzo pomaga zreszta jak mały na świcie sie pojawił to nastąpiła mega poprawa ale ja to go zaciągnęłam na terapie ktorej oczywiście nie skończyliśmy sle i tak chyba przyniosła efekty na plus , no i to ze dziewczyna jego przyjaciela nie sprząta i pojechał kiedyś do nich i zobaczył jaki moze byc syf w domu i myśle ze to był dla niego taki moment przełomowy ze zaczął doceniać co ma :)

Uf nadrobiłam wszystko :) wlasnie wracam do domu całkiem spoko bo bede po 21 nie po 23 jak ostatnio , mogę sonie poczytać książkę ,Was a nie jak ostatnio 6 godzin po ciemku w deszczu za kierownica - co jak co juz autem do poznania nie jadę :)

Em ka, na prenatalne dostałam namiary żeby się po prostu wcześniej umówić bo różnie z terminami, a akurat wypada ze powinnam iść w ostatnim tygodniu kwietnia, więc później majówka i może być problem :-(

Ja również palilam przed. Na początku mnie odrzucili za to teraz mam takie dni ze nie potrafię o niczym innym myśleć. :/ szczególnie jak sie denerwuje.

Mila a skierowanie :)

Wiesz co ja robiłam w ciazy jak byłam wkurzona tak mega i miałam ochote zapalić to brałam taka fajkę np od mamy bo tez paliła cienkie miętowe i paliłam bez zapalenia , alno sobie wizualizowalam wdech wydech z tym gestem i wyobraź sobie pomagało :) bo jak zdarzyło mi sie raz odpalić to bo 1 buchu moje wyrzuty sumienia mnie zjadały !!!

Dziewczyny jutro zamierzam do fryzjera poczatkowo mialo byc tylko.podciecie grzywki a teraz moje hormony podpowiadaja mi sciecie wlosow na dluzszego boba czego.moge pozniej zalowac. Tez macie czasem takie postrzelone pomysly? :-D

reklama
Em ka ja jestem bardzo nerwowa ogólnie A teraz to już wgl :-( nosi mnie ze ohohoho.
Chce jutro iść na badania i przeraża mnie to ze musze być ma czczo.

Do góry