reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

LILITH 5 dni temu byla data spodziewanej miesiaczki, i od tej pory po troche plamie na brazowo (pare kropel dziennie). Do tego czasem pobolewa mnie podbrzusze, taki tepy bol.
Nic nie biore, caly czas wierze ze przejdzie stad pytanie czy ktoras z Was ma podobnie :/ .Temrmin do lekarza jeszcze daleko, i nie wiem czy sie niepokoic..

reklama
Hej Wszystkim. :) Chciałabym do Was dołączyć i opisać swoją historię. :) Mam cykle 32 dniowe, ostatnia miesiaczke miałam 26 stycznia. Spóźnial mi się okres, wiec wieczorem 4 marca zrobiłam test i wyszła druga cienka, ledwo widoczna kreska.Następnego dnia rano powtorzylam test i rowniez wyszła mało widoczna kreska, ale jakby odrobine grubsza od poprzedniej. 8 marca polecialam do przychodni zrobić badania na betę, toksoplazmoze i cytomegalie. Beta wyszła 360 mlU/ml. Podejrzewam kiedy mogło dojść do zapłodnienia i według obliczeń wynika, że w ten piątek zaczelam 5 tydzień, a termin porodu przypada mniej więcej na 12 listopada. Na początku tego tygodnia bylam u ginekologa , ale jeszcze nic nie było widać, następna wizyte mam teraz w środę. Tak bardzo chciałabym już coś zobaczyć. :) Na razie odpukac czuje się dobrze, nie wymiotuje, tylko musze troche pospac w ciągu dnia. Bardzo się cieszę z ciąży, ale boję się czy wszystko będzie dobrze, poniewaz moja mama miała problemy w obu ciazach z uwagi na wadę budowy szyjki macicy. Nie mogła donosic ciąży i ja i moje rodzeństwo urodzilismy się w 7 miesiącu. Boję się, że mogę mieć podobnie. Co do witamin to biorę femibion natal classic. Pozdrawiam Wszystkich i mam nadzieję na to, że zostanę z Wami i wszystkie ciąże zakończą się szczęśliwie. ;)

U mnie w dwóch tabletkach jest 400 mg biorę po dwie ale jak się skończy to kupię zwykły a nie musujący. A tranu nie pije tylko w kapsułkach biorę ;d

Gwiazdka cześć, A nie możesz pójść prywatnie jutro lub na IP i powiedzieć że cię boli? Wtedy muszą cie zbadać

Keejti-93 teoretycznie moge. Pytanie tylko czy to nie jest czyms normalnym w ciazy? W pierwszej mialam podobnie z plamieniami i wszystko bylo ok. Tylko te pobolewania brzucha, to mnie zastanawia.
Jesli nic sie do jutra nie zmieni podejde na ip, zeby to sprawdzic.

Karolka2106 Witaj, nie stresuj sie bo to ciazy nie sluzy! Zrelaksuj sie :).

Jesli chodzi o witaminy, to femibion bralam cala pierwsza ciaze i teraz rowniez :)

Gwiazdeczka plamienie jest wskazaniem do wcześniejszej wizyty i brania np duphastonu lub luteinu, czyli hormonów :)
Gratulacje :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Lilith nie wiem jaką jest rzeczywista dawka tego magnezu. Napisałam Ci tylko to co wyczytałam z opakowania, 100mg jedna tabletka zawiera.

Nie wiem czy można przedawkowac magnez tak samo jak to jest z kwasem foliowym. Kiedy tylko na jednym z opakowań wyczytałam ze większą dawkę niż to zalecane 0.4mg konsultować z lekarzem. W pierwszej ciąży brałam kwas foliowy i prenatal uno. Jak zapytałam swoją panią doktor czy dalej brać normalny kwas skoro prenatal zawiera powiedziała że nie ma takiej potrzeby.

Witam nowe mamusie. :)

Co do plamienia lepiej się skonsultować, będziesz spokojniejsza ;)

Mam wrażenie że po zobaczeniu serduszka objawy mi się odblokowaly cały czas mi niedobrze i cały czas jestem głodna :/

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Hej witam wszystkie nowe mamusie :*
Gwiazdeczko hm niektore kobiety maja plamienia w dniach miesiaczki moze ty jsstes jedna z nich ale ja jestem panikara i bym to skonsultowala z lekarzem
Lilith sliczny synek :)
Karolka ja też ostatnia om mialam 26.01 przy cyklach 30-31 bylam na wizycie 16.03 i mialam malutki zarodek ale z byt maly by serduszko dojrzec i wypada tydzien mniejszy wiec pewnie u ciebie byla pozniej owulacja i wszystko sie przesunelo bo tez mi test bladzioch wyrazny wyszedl w 35 dc
Nessi glowa do gory ja tez mam ciaze o tydzien mlodsza a dalej plamisz?
Gosia jak zdalas?
Co do imion mi sie podoba dla dziewczynki Maja Anastazja Martynka Emilka a dla chlopca Milan Marcelek filipek i Jasio :)
Ja dzis znowu slabo jesc sie jie chce tylko spac cieszcie sie z braku objawow

reklama
W femibion natal classic, które biorę jest 800 mg kwasu foliowego, ale czytałam ze ponoć kwasu foliowego nie można przedawkowac, że nadmiar wydala się wraz z moczem.

Do góry