reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dzień dobry

Gosia mnie nie bolą piersi wcale, więc nie należę do wszystkich hi, wyluzuj, u ciebie widzę dopiero 5 tydzień z groszem, nie oczekuj niewiadomo jakich objawów, poczekaj jeszcze 2/3 tyg a będziesz się modlila aby objawy przeszły ;-)

Ewa witaj u nas raźniej, ja tu też dinozaurów nie widzę, ile ma Twoje dziecko, chłopak czy dziewczynka? Pracujesz zawodowy czy w domu?

Milagros no ja Cię proszę martwisz się że brzuch Cie nie boli? Mnie do wczoraj wogole nie bolał i było mi z tym bardzo dobrze, ja mdłości, wymioty, bóle głowy wytrzymam tylko nie stres związany z bólem brzucha czy plamienia tfu tfu tfu.
Na którą masz wizytę?

Dagi dziwne tam mają podejście, kciuki 3 mam dostałaś zwolnienie z pracy? Luteine, dupka?

Emka a Ty co tam będziesz robić jak bez męża jedziesz? Nie boisz się? Bo miałaś leżec? ;-)

Za wszystkie dzisiejsze wizyty mocno zaciskam kciuki, moja za 2 tygodnie.

Ten detektor też kupię sobie ;-)
Dziewczyny doświadczone od którego tygodnia sluchalyscie?

Wczoraj kapustę na obiad jadłam, doszłam do wniosku że ból brzucha też po tej kapuscie, mimo że mam na nią ochotę tu dziś jej nie tykam.
Macie sposoby na zaparcia np ja ostatnio zalatwialam się jakieś 4 dni temu, potem się dziwić że brzuch mnie boli.

reklama
&&& za wizyty i bety :-*
Dzis tu mamy goracy dzien w tym temacie :-D

Gosia Dorota dobrze mowi o tych objawach :-) mnie piersi tez nie bola, ale inne z objawow... tez musialam czekac do 7tc.. takze wiesz...

Dzis przyjezdza moj maz i bedzie az do pon rano! A przyjedzie nie wiem do obiadu tak... mam nadzieje, ze zalatwil sobie tez urlop na przyszly tydz..

Emka milego wyjazdu :-)

Hejka.
Dziękuję Wam za wszystkie rady odnośnie bety. Powtórzę ją jutro i zobaczymy. Przede wszystkim mnie się tygodnie pomyliły- ciąża jak zwykle mózg mi lasuje;-) ;) Po długich konsultacjach M doszliśmy w końcu do tego, że owulacja i zapłodnienie było owszem w niedzielę, ale nie 21, tylko 28.02:tak: On miał dzień pózniej jakieś ważne spotkanie , które miał zaznaczone w kalendarzu i w ten oto sposób doszliśmy ładu. Chyba mi komórki mózgowe obumierają, od ciąży- wstyd .
Na dodatek takie potworne rozkojarzenie się u mnie pojawiło,że szok . Od 7 miesięcy wożę na zmianę z M synka do szkoły i drogę
de facto znam na pamięć, a wczoraj co z podporządkowanej wymusiłam pierwszeństwo i mało się nie rozbiłam:zawstydzona/y::baffled: Nigdy takich problemów nie było, za kierownicą zawsze raczej dobrze sobie radziłam. Jak tak dalej pójdzie to na komunikację miejską się przesiądę i tyle.

Dorota- używałam detektora od ok. 15 tyg. ale ja miałam zwykły Angelsounds .Istnieją profesjonalne detektory, które chyba już od 10 tygodnia są w stanie wykryć tętno ale to wydatek rzędu ok. 1000zł.Wydaje mi się, że to też zależy od grubości tkanki tłuszczowej na brzuchu. Im jej więcej , tym trudniej na wczesnym etapie wybadać tętno.

Dziewczyny, czy Wy mierzycie sobie czasem ciśnienie? Ja przed ciążą miałam ok 110/70 a dzisiaj mierzyłam 2 razy i dwukrotnie ta druga warość była powyżej 90:eek:. Mam powód do niepokoju? W pierwszej ciąży, ale kiedy to było... 14 lat temu , miałam ciśnienie 150/100 wylądowałam w szpitalu z rozpoznaniem zatrucia ciążowego.

Mama to faktycznie niebezpieczne takie rozkojarzenie.. mam nadzieje, ze wiecej nie bedziesz miala takich zdarzen... ale ja tez roztrzepana jestem jak nic...
A co do to nie pomoge bo sie nie znam...

Ja też na ciśnieniu się nie znam.

Aob o to fajnie ze mąż przyjeżdża ;-)

Jak dzieci do szkoły poszły ja Ogarnęłam, niedawno Pojadlam śniadanie, teraz leżę, Lili bawić się w drugim pokoju, kochana córeczka daje mamusi polezec ;-)

Dzien dobry dziewczyny!

Nie dostalam niestety zadych tabletek tylko dobra rade byc spokojna i pozytywnie nastawiona. Dzisiaj zostalam w domu i mysle ze do usg zostane

Myslicie ze moge na wlasna reke wziac jakies tabletki dupka albo luteine?

Trzymam mocna kciuki za wizyty i bety :*

Dzien dobry dziewczyny!

Nie dostalam niestety zadych tabletek tylko dobra rade byc spokojna i pozytywnie nastawiona. Dzisiaj zostalam w domu i mysle ze do usg zostane

Myslicie ze moge na wlasna reke wziac jakies tabletki dupka albo luteine?

Trzymam mocna kciuki za wizyty i bety :*

miałam wcześniej podobne podejście, że coś na własną ręke chcialam brać,ale teraz stwierdziłam, że bedę ufała gin, . a co Ci się dzieje Daga? moze idz do drugiego gin na konsultacje?

Mania od wczoraj mam plamienia (koloru jasno brazowego) i pobolewania brzucha, bylam wczoraj na ip zrobili mi badania krwi moczu i stwierdzili ze tak sie dzieiej przy pierwszej ciazy ze wszystko sie tam rozciaga organizm sie dostosowuje... na usg musze czekac do wtorku

Moja koleżanka miała podobne objawy i jest już w 23 tc i to samo jej powiedzili, ale rozumiem Twój niepokoj. Ja za każdym razem idąc do WC mam panikę w oczach i przychodzi ulga, że nic nie leci..
Teraz czekam na wynik jak wariatka odświeżam stronę internetową z labo żeby sprawdzić czy wczytali moj wynik. Boję się, bo poł roku temu druga beta była dla mnie niestety przykrą wiadomością...

Dagi spróbuj może zadzwonić do jakiewgos lekarza i się umówić, albo jak masz możliwośc podjedz do innego szpitala na ip i zobaczysz czy powiedza Ci to samo

reklama
Za 3 godziny wizyta a ja coraz bardziej sie stresuje! AAAAA! Trzymajcie kciuki! [emoji33]

f2w39jcgdz0az452.png

Do góry