reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Emka-jeddnostki na wyniku zgadzają się z tymi w normach .

Ivi- oczywiście 100% pewności mieć nie mogę ale po obserwacji śluzu i prawdę wszystkim ja mam bolesne jajeczkowania. Po prostu odczuwam kłucie w podbrzuszu. Wtedy prawie tydzień wcześniej zadnych przytulanek nie było i później kilka dni też nie bo sie pochowarowałam i z gorączką chodzilam.
Na razie postaram się nie schizować. Przede wszystkim powtórzę ją jutro i zobaczę czy coś przybyło.

reklama
Mama czwórki jutro czy lepiej za dwa dni?

Dorota na wzdęcia i ogólnie kłopoty z trawieniem najlepiej działa pół łyżeczki mielonego kminku popite ciepła woda:) to taki kop dla żołądka ze od razu zaczyna normalnie działać:)
Co do nospy sie nie wypowiem, nie wiem

Princeska - pamiętaj, ze w ciąży jednak zapotrzebowanie na jedzenie jest większe i jeśli jedzenie co 3 godziny Ci nie wystarcza to może warto jeść mniej ale np co godz?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Polis tak samo było u mnie. Do głowy mi nie przyszło poronienie, póki sie rzeczywistoście nie wydarzyło. Lekiem na to była dopiero ciąża z Zu. Też co chwile sprawdzałam piersi i bałam się każdego ukłucia w dole. Teraz jest troszkę inaczej. Wiadome, że boje sie każdej wizyty w wc czy uczucia wilgoci w majtkach, ale od początku podchodzę z dystansem, ale tylko dlatego, że mam już Zu i mam nadzieję, że w razie "w" (odpukać) nie będę rozpoczać miesiącami jak po po pierwszej stracie. Wtedy dwa tygodnie leżałam jak kłoda.

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi, to chyba przez ciśnienie, zmierzyłam sobie i strasznie niskie. Poszperalam troszkę w Internecie i mogłoby się zgadzać ze to przez to.
Co do wizyty, jutro idę, nie mam szans jej przyspieszyc.

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Ja tak mialam w 1 ciaży rownie dobrze moze to byc refluks przełyku i czymbwusza ciaza i wieksze dziecko tym bardziej bolalo

Polis witaj:-) na pewno sie uda!:-))

Ja bylam dzisiaj na zakupkach. Kupilam koszyk, palme, serwerke do koszyka. Bieznik z motywem wielkanocnym. Mam jeszcze zamiar kupic wierzbe i jaja do powieszenia.
Dzisiaj przejrzalam sie w jakims lustrze sklepowym i przestraszylam sie swojej bladosci cery. Pozniej maz mnie opierdzielil ze blada jestem i ze mam duzo jesc bo w szpiatu wyladuje ale nie zamierzam sie objadac dopoki nie poczuje glodu albo nie mina 3h od poprzedniego posilku.
A i kupilam sukienke na chrzciny na ktore idziemy w swieta. Czerwona rozkloszowana tylko jest trochw krotka ale to nic wieksza nie urosne:-D
Kochana ja 3 tyg temu kupilam kiece na wesele i niestety zaraz jade szukac innej bo w tej już mi ciasno

Papciarkowa nawet mnie nie strasz. 21 maja mamy wesele i planuje iść minimum w rozmiarze 36 jak sie uda to 34. Chciałam też w sierpniu się wylaszczyć ale o ile Bóg da to pewnie będzie trzeba kupić coś na jednorazowy wypad pewnie 38 lub 40.

Dzieki dziewczyny , mam nadzieje ze jak przekroczymy magiczne 12 tygodni i na pierwszym usg bedzie wszystko ok to bede mogla weszcie zaczac sie cieszyc

Papciarkowa nawet mnie nie strasz. 21 maja mamy wesele i planuje iść minimum w rozmiarze 36 jak sie uda to 34. Chciałam też w sierpniu się wylaszczyć ale o ile Bóg da to pewnie będzie trzeba kupić coś na jednorazowy wypad pewnie 38 lub 40.
Niechce ci dobijac ale chcesz zobaczyc moj.brzuch w 8tc ja sie boje ze jak dzisiah cos kupie to.do 1kwietnia znowu mnie wywali echh juz sama nie wiem.co.mam zrobic z ta kiecka

Załączniki

• 2016-03-15_11.49.20.jpg
    2016-03-15_11.49.20.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Hejo kobietki ja nie dawno z pracy wróciłam i kończę wcinac klopsy w sosie pieczarkowym a zaraz biorę się za żurek ;) dzwoniłam żeby się umówić na wizytę i dopiero mam na 31.03 :/ jakoś mało czuje tą ciążę

Do góry