reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Hej... Ja po wizycie... Słabo to wygląda. Na lewym jajniku 3cm torbiel. Mam brać 3x1 duphanston. Dodatkowo macica mi sie obkurcza. Szczęście w nieszczęściu ze tak szybko poszłam na wizytę bo za tydzień mogło być już po ptakach. Ważne ze pecherzyk już był. Następna wizyta 06.04.

reklama
Dzień dobry
Karola mam nadzieje ze wszystko się dobrze poukłada. Trzymam &&

Ja od wczoraj mam plamienie takie brązowe, trochę różowe. Chyba spróbuję się dzisiaj dostać do lekarza...

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Dzień dobry

Karola 3 mam kciuki aby dzidziuś się wybronil i aby było ok.

Samotnaja kciuki za wizytę, idź Sprawdź.

Dagi masz rację z tym paracetamolem u was wrrr, najważniejsze że Tobie ( wam) nic się nie dzieje ;-)

Aob a wiesz ze pomyślałam oraz Tobie mówiąc dobranoc, ale myślałam że już poszłaś spać, no przepraszam ;-), bije się w pierś i obiecuję że więcej się to nie powtórzy ;-), ale przynajmniej choć raz to Ty mnie gonilas a nie ja Ciebie ;-)

Lilith i jak lody?

Gaga nie pomysł sobie nic złego, bo nic zlego nie mam na myśli Ale podziwiam że po stracie i teraz w ciąży nie boisz się przytulnek, ja bym się bała, ja czekam na 4 dziecko i brak przytulnek.

Ostatnia edycja:
Hej

Karola bedzie dobrze, moja szwagierka miala tez torbiela i nic nie wiedzac zaszla w ciaze i bylo ok :-)

Samotnaja odpoczywaj i fakt moze idz do gin sprawdz to..

Dorotko tym razem Ci wspanialomyslnie wybacze :-D

Milego dnia

Ostatnia edycja:
Karola dobrze ze poszłaś do gina i juz jesteś pod kontrola :)

Samotnaja - koniecznie go gin, pewnie dołączysz do grona luteinu/duphastonu :) ale bez nerwów, plamienia pod kontrola gin nie musza oznaczac niczego złego:)

Witam sie rankiem :) dzis zwalniam, wczoraj przegięłam i mam nauczkę. Juz bede grzeczniejsza i bede więcej odpoczywać :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dzień dobry.

Karola trzymam kciuki żeby bobo zostało tam gdzie jest.

Samotnaja nie powód do paniki, ale jak mówią dziewczyny do lekarza trzeba iść.

Ja po jedej z najgorszych, a może nawet najgorszych nocy od urodzenia Zu. Gardło mnie boli strasznie. Już nie mam na niego pomysłów. Teraz po nocy ciut lepiej. Wypadałoby nie mówić, ale ciężko jeśli Zu zadaje miliony pytań.
Ona w nocy spać nie mogła. Pokaszkiwała, podciągała nosem. Rzucała się na wszystkie strony. Za to teraz okaz zdrowia. Jak taka noc się znowu powtórzy to jutro trzeba ją będzie wziąć do lekarza. Póki co ją dlej poinhaluje.
M przyjeżdża dziś już niby na święta. Nareszcie będę mogła chwilę odpocząć.

Joasiu zdrowia dla córki, i dla ciebie, mąż tydzień, ponad tydzień w domku? Super ;-), a jak z piersią ;-), My dziś 3 dzień bez karmienia, wczoraj piersi bolały bardzo, sciaglam w sumie jakieś 90 ml mleka dziś o wiele lepiej z piersiami sciaglam tylko troszkę rano i bolą tylko odrobinę więc myślę że u mnie do przodu. Lili MONDRA dziewczynka, przytula się ale na cycki mówi Blee ;-)

Ivi boli cie coś? Nakopac ci? Choć i mnie trzedaloby się Nakopac bo wczoraj popołudniu też przegielam, na szczęście jest ok ;-)

Ciekawe Co u Nessi

Aob dziękuję ;-)

M pojechał z dziećmi, jak oni wychodzą to Ogarnęłam kuchnie, przedpokój i łazienkę, siebie Ogarnęłam, mdli mnie trochę ;-), zaraz śniadanie i leżenie na ile córeczka pozwoli ;-)

Witam się porannie.
Wczoraj dzień taki zabiegany, że nie było jak napisać.
Praca, dom, szkoła syna. Miałam wczoraj rozmowę z wychowawczynią mojego pierwszaka. Kiepsko sobie radził na początku w 1 klasie ze względu na liczne nieobecności w zerówce. Wychowawczyni chciała go nawet cofnąć do zerówki, ale nasze prawo nie pozwala na taki myk u 7 latka.Wczoraj się okazało , że moja codzienna nauka z nim nie poszła na marne i synek jest jednym z lepszych uczniów w klasie. Same piątki normalnie. Duma mnie rozpiera, że tak ładnie nadrobił zaległości i musiałam się pochwalić.Sorki

Lilith- szczęście w nieszczęściu, że to tylko zapalenie pęcherza. Dobry antybiotyk powinien sobie poradzić.Jeszcze raz zdrówka dla syneczka

Nessi - trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Musi przecież być dobrze:tak:

Samotnaja- faktycznie najlepiej do gina po hormony. Najczęscie plamienia to mały poziom progesteronu, który wystarczy uzupełnić i jest ok. Oszczędzaj się:blink:

Taką mam refleksję dzisiaj po nadrobieniu tych kilkunastu stron, że bardzo dużo ciężaróweczek plami. Co druga chyba ma jakieś tam doświadczenia z plamieniem. Jak nie w tej to w poprzedniej ciąży:hmm:
U mnie na razie plamień nie ma, ale z obydwoma córkami plamiłam do 13 tygodnia i teraz jestem przewrażliwiona. Co wizyta w toalecie to dokładnie lukam, czy nie ma jakichś śladów podejrzanego koloru:oo:
Fajnego dzionka życzę mamusiom i fasolkom:happy2:.

brawo dziewczyny że udaje się wam odstawiać maluszki :) wiem, jakie to trudne.. szczególnie dla was..

mama - czwórki - brawa dla syna! no i dla Ciebie! :) a co do plamień - to ja też, dosłownie "czekam" aż pojawią się pierwsze i gdy będę na IP po duphaston jechać ;)

Dorota - nie boli, ale czuję w całym organizmie takie znużenie że ledwo rękami ruszam ;) a dzieciaki cały czas w domu! dziś popołudniu znów młodego zajęcia..
A jutro ich odstawie do przedszkola, a co ;) zostanę tylko z najmłodszą, to będą luzy...! ;)

reklama
Dzięki Dorota.
W nocy cycy jest dalej, ale to dlatego, że wierzę w ich leczniczą moc. Teraz jak mąż bedzie to odstawiam całkowicie. Będę spała gdzie indziej i niech on sie martwi. Możliwie że zostanie też na ten tydzień po świętach, bo mu się umowa kończy i musi odebrać zaległy urlop. A nową ma od 1.04., więc i do gina ze mną pójdzie.

A Ty ściągaj mleko tylko do momentu ulgi.

Mamo czwórki brawo dla Ciebie i synka. Mój tato też ze mną często nadrabiał moje nieobecności. Niestety mój brat nie chce korzystać z taty zdolności do przedmiotów ścisłych.

Co do plamień. W pierwszej ciąży nie miałam, po prostu jak poszło to od razu na czerwono po całosci.
A na początku z Zu sie nie oszczędzałam. Nosiłam na prawdę ciężkie zakupy. Tylko po pewnym czasie potrzebowałam kilku przystanków po drodze, a potem okazało się, że szyjka słaba i leżenie, ale też nie plamiłam. Luteine brałam przez wzgląd na szyjke do 38 tygodnia , a urodzilam w 42.
Teraz już jestem mądrzejsza i ciężkich zakupów dźwigać nie będę i będę leżeć i siedzieć ile się da już za wczasu. Trochę mi będzie szkoda lata. Z Zuzą wakacje to był pierwszy trymestr i były bardzo intensywne. A jak się opaliłam przy okazji (bo leżeć plackiem na słońcu nie lubie), to się mnie w lutym na porodówce dziewczyny pytały czy ja na solarium chodzę ;)

Do góry