reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Gosia - ojej, serio wcześnie ta kreska :-)

Samotna mi niedobrze jak czuje papierosy i bez ciąży :p

Netta chyba bym wolała, żeby lekarz pozwolił mi karmić....
To Ty też będziesz miała 2 maluszki do ogarnięcia jednocześnie :-)

Dorota w ciągu dnia już dawno nie karmie. On najbardziej do spania tego cyca chce a w ciągu dnia nie śpi (tzn śpi ale w samochodzie jak jeździmy, w domu rzadko)

reklama
Witam nowa mamusie :-)

Wstałam dziś taka głodna ze aż mi niedobrze było :(

Co do papierosów ja paliłam przed ciąża, teraz nie. Miałam odruch wymiotny po papierosach.

Samotnaja, pracujesz na nocki? Nikt Ci nie powiedział że to ryzykowne?

Lilith czekam na wieści ja po lekarzu z maluchem :)

Kciuki za wizyty i za badania bety :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Lilith mam tu tylko jedna koleżanke, w Częstochowie też jedną ale jak wiadomo każdy ma swoje życie i nie zawsze może pomóc. Ta w Częstochowie ma 45 lat, była niania moich 2 dziecko jak ja 3 lata temu pracowałam, kontakt mamy koleżenski dobrze dziś.
M pracuje w Częstochowie i koleżanka ostatnio zaproponowała że jak już super leżeć będę musiała to ona obiadu może nam gotować, ja wolę aby ona ugotowala niż m bo on to ma do tego dwie lewe ręce, no ale co póki co sama ogarniam.
No porodu już się boję w sensie ze m będzie ze mną i co Z 3 dzieci, ale zorganizuje to jakoś, jeszcze dużo czasu ;-)
Fajnie ze m może się Zwolnić i pomoc.

Hej laski ;) Niestety nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego co pisałyście i o czym ;( Od piątku do poniedziałku w pracy po 11h. Wczoraj tysiąc spraw do załatwienia, dziś znów w pracy, a jutro kolejne sprawy (w tym składam wypowiedzenie w pracy, bo zmieniam :p) Więc mam nadzieję, że w piątek odpocznę, bo od niedzieli ziewam non stop i nie mogę się opanować. Poza tym jakoś nie mam apetytu, udzieliło mi się od Was :) tzn. nie to, że mnie odrzuca od czegoś, po prostu nie czuję się w ogóle głodna.

Witam nowe mamy :) gratuluję i powodzenia :)

A zapomniałabym, umówiłam się na USG na 25.03, jak myślicie, nie za wcześnie? Ostatnią miesiączkę miałam 12.02, niestety cykle nieregularne. Ostatni miał 28 dni, a wcześniej po 34. Także licząc 28 dni 11.02 powinnam mieć okres. A oczywiście chciałabym już coś zobaczyć.

Dorota no to faktycznie nie tak sporo a czasem z opisów tak wnioskowalam. No i Ty masz trojeczke taka ja tylko Dexterka bo Judi dużą i sama zostaje. Z mama jak? Ja jeszcze nikomu nie mówiłam, czekam do końca trym chyba. Ciekawe czy się naslucham, bo moja matka z tych wiecznie niezadowolonych mimo, iż wnuków nie widuje..

Chwale się! Chwale!
Właśnie mi dzwonili, wczesny scan na piątek, zrobią dowcipne. Ale sie ciesze, w życiu się nie spodziewałam. Myslalam kolo 8 a oni aż tak zaszaleli juuupi!! Na 13. I teraz tak.. To będzie dopiero 6t 4d.. Sprzęt mają super.. Ale myśląc zdroworozsadkowo na serducho się nie nastawiać?
To będzie 46dc na 26 hmm

Paulina a który to tc? Wiesz może kiedy miałaś owulje? U mnie stałe cykle, nie wiem jak się to wyznacza przy nieregularnych kurcze..

Ostatnia edycja:
LILITH super, właściwie to już będzie 7 tydzień, ja bym się chyba nastawiała, choć wiadomo lepiej nie i pozytywnie się rozczarować :) trzymam kciuki.

Dorota no to faktycznie nie tak sporo a czasem z opisów tak wnioskowalam. No i Ty masz trojeczke taka ja tylko Dexterka bo Judi dużą i sama zostaje. Z mama jak? Ja jeszcze nikomu nie mówiłam, czekam do końca trym chyba. Ciekawe czy się naslucham, bo moja matka z tych wiecznie niezadowolonych mimo, iż wnuków nie widuje..

Chwale się! Chwale!
Właśnie mi dzwonili, wczesny scan na piątek, zrobią dowcipne. Ale sie ciesze, w życiu się nie spodziewałam. Myslalam kolo 8 a oni aż tak zaszaleli juuupi!! Na 13. I teraz tak.. To będzie dopiero 6t 4d.. Sprzęt mają super.. Ale myśląc zdroworozsadkowo na serducho się nie nastawiać?
To będzie 46dc na 26 hmm

Paulina a który to tc? Wiesz może kiedy miałaś owulje? U mnie stałe cykle, nie wiem jak się to wyznacza przy nieregularnych kurcze..
Również idę w piątek, na 14.30 u mnie będzie 6t3d, teoretycznie już może być widać serduszko, ale nie musi :) więc bez paniki :)

Również idę w piątek, na 14.30 u mnie będzie 6t3d, teoretycznie już może być widać serduszko, ale nie musi :) więc bez paniki :)

Tez ide w piatek! Na 13:10 ;) to bedzie u mnie 5tc5d ;) zobacze czy wszystko z pecherzykiem w porzadku i czy widac cialko zolte juz :D

f2w39jcgdz0az452.png

reklama
Milagros no właśnie chyba się nie będę nastawiać. Ważne bym zobaczyła, że jest zarodek i tam gdzie ma być.
Osobiście poszlabym później by mieć już pewność ale nie będę wydziwiac i marudzic..powinnam się cieszyć, że tak szybko zapisali bo wczoraj poprosiłam.
Moja 13 to wasza 14 wiec w zasadzie razem wizytujemy.
Ty masz 28 dniowe cykle? Ja 26.. Jeszcze w szku jestem. Idę zaraz zbierać synka do lekarza..

Gosia doczytalam, że Ty też. Super!

Do góry