reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros, Agulek dziękuję.
Mama czwórki, nie.. Nam tu zabraniali grzebania przy siusiaku.. Ale Ci chirurdzy to sprawdzali, naciagali i co tam jeszcze można i powiedzieli, że z tym jest wszystko w najlepszym porządku.. Zresztą jak naciaga się też skórkę to go nie boli, ma popuchniete u samej góry.. Tam się taka kula sina zrobiła..
Ja będę wdzięczna za kazda rade czy nawet przypuszczenia.. Tu czasem trzeba coś lekarzom zasugerować by zakumali..
Aob kochana dziękuję.. Najważniejsze by goraczka się nie pidniosla..
I samej góry czyli nie przy ujściu siusiaka? (Nie wiem jak to jaśniej napisać) Lilith A nie uderzył się gdzieś? Chociaż skoro jest gorączką to wskazywaloby na jakiś stan zapalny. Badania moczu pewnie robili, nie wyszło w nich nic?

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

reklama
Witam nowe mamy :-)

O to jajeczko puste z ciekawości zapytałam, poki Co jestem tak małym przejęta ze w końcu przestałam myśleć o objawach ich braku czy innych problemach.. A jak będzie u mnie to się dowiem na usg, wierzę że damy rade :-)

No chyba macie rację, bo my nic nie grzebamy.. Dla mnie temat siusiaka to kosmos..i bardzo się o to martwię..ale myślicie, że lekarze oglądając by nie zauważyli? To jeden z najlepszych szpitali w uk.. I to hy mnie dziwiło..

Nie robili badania moczu, oglądali siusiak.
Napuchniety jest hmm od góry tzn. Nie od miejsca gdzie sika i skórkę się naciaga a przy brzuszku..
Tez pytali o to czy się nie uderzył..jestem pewna że nie.. Mąż mówił, że mógł go za mocno w foteliku scisnac klamra ale wierzyć mi się nie chce.. Z reguły on go wkłada i syn na pewno by zareagował. A fakt ma tam dwa siniaczki..
Emka no ja Kuzwa tez nie wiem..

Witam dziewczyny:-)

Mamusia mysle, ze to na prawde za wczesnie, bo jedyne co to moze maciupenki pecherzyk byc, a moze i tego jeszcze sie lekarz nie dopatrzy, a to jednak dla mamy zawsze duzy stres.. co prawda ja bylam tez dosc wczesnie, ale to przez poronienie zeby od razu brac cos na podtrzymanie, ale widac praktycznie nic nie.bylo... allle jak pojdziesz to tez nic sie.nie stanie, a wiadomo, ze doczekac sie zobaczyc cokolwoek jest ciezko :-)

Lilith ja wzrosnie goraczka to ja bym od razu jechala na ip, bo pod tym wzgledem to ja panikara jestem.. choc trzy razy z synkiem mialam taka sytuacje, ze jechalam wieczorami na ip i zawsze zostawalismy, bo jednak byl do tego powod..

Witam nowe mamy :-)

O to jajeczko puste z ciekawości zapytałam, poki Co jestem tak małym przejęta ze w końcu przestałam myśleć o objawach ich braku czy innych problemach.. A jak będzie u mnie to się dowiem na usg, wierzę że damy rade :-)

No chyba macie rację, bo my nic nie grzebamy.. Dla mnie temat siusiaka to kosmos..i bardzo się o to martwię..ale myślicie, że lekarze oglądając by nie zauważyli? To jeden z najlepszych szpitali w uk.. I to hy mnie dziwiło..

Nie robili badania moczu, oglądali siusiak.
Napuchniety jest hmm od góry tzn. Nie od miejsca gdzie sika i skórkę się naciaga a przy brzuszku..
Emka no ja Kuzwa tez nie wiem..
Wiesz co Lilith, w rodzinie mojego przyszłego też mają synka ma 18mc, i Tex lekarz powiedział że nie trzeba naciagac, i mały też ma tego siusiaka takiego większego (okrągłego) właśnie u góry, często się za niego łapie nawet przez pieluszke. Ale rodzice uważają że nie ma potrzeby kontroli U lekarza...
Może to rzeczywiście jakieś zapalenie? Badanie moczu to chyba podstawa skoro uznali ze nie ma stulejki...

Ja też mam zamiar się umówić na wizytę w poniedziałek o ile jutro też będą dwie
Jeśli dziś były dwie to jutro będą Albo takie same dwie albo mocniejsze :-)

A co do wizyty, tak jak mowilysmy lepiej poczekać te 2tyg. Ale to już wybór indywidualny. Ja podobnie ja Aoob byłam szybko po leki na podtrzymanie.

Właśnie z tą ciekawości jest najgorzej najchętniej to już w niedziele rano miałam ochotę leć do lekarza. Choć domyślam się, że jak nic nie widać to dopiero jest stres.

Lilitha dziewczyny mają rację, nie czekaj tylko od razu jak wzrośnie gorączka to jedź na pogotowie, lepiej chuchać na zimne, nie ma na co czekać.

reklama
Właśnie z tą ciekawości jest najgorzej najchętniej to już w niedziele rano miałam ochotę leć do lekarza. Choć domyślam się, że jak nic nie widać to dopiero jest stres.

Lilitha dziewczyny mają rację, nie czekaj tylko od razu jak wzrośnie gorączka to jedź na pogotowie, lepiej chuchać na zimne, nie ma na co czekać.
Ja jakbym miała faceta ginekologa to co 3dni kazalabym mu robić mi usg A tak to mi szkoda pieniędzy bo za każdą wizytę place[emoji14]

Do góry