reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Witam przyszłe mamusie :) jestem tutaj nowa i mam nadzieję, że również będę szczęśliwą mamusią w listopadzie :) ale mam mały problem i bardzo proszę o rade, mianowicie ostatnią miesiączkę miałam 15 lutego, co do regularności cyklów jest różnie, w listopadzie 2015 roku zakończyłam banie tabletek antykoncepcyjnych i od tego czasu miesiączki miałam co 28 lub 24 dni. W tym miesiącu nie dostałam miesiączki i zrobiłam test w niedziele, wynik był od razu 2 grube kreski i w poniedziałek zarejestrowałam się do ginekologa na ten czwartek, ale teraz troszkę poczytałam forum i dowiedziałam się, że z pierwszą wizytą lepiej jeszcze poczekać i teraz nie wiem co mam zrobić iść na umówioną wizytę czy poczekać jeszcze. Proszę doradźcie, jest to moja pierwsza ciąża i nie wiem co mam zrobić.
Objawy ciążowe póki co jakie odczuwam to ogromna senność, kłucie i ciągnięcie w dole brzucha, ból piersi przy dotyku i lekkie mdłości.

reklama
Lilith teraz doczytalam, oj kurcze niedobrze że ta gorączka, może jakiś stan zapalny i przez to gorączka, no idź z nim jutro niech godz zobaczą, a Ty juz o puste jajeczko nie pytaj, niech Ci głupie myśli do głowy nie wchodzą.

Co do zębów to można leczyć i wyrywać w ciąży, ja mam 2 do wyrwania ale to czekam na drugi trymestr bo to dość skomplikowane wyrwanie.

Kasiu będzie dobrze.

Witam nowe mamusie. ;-)

MamuSia 92 co do wizyty kiedy, to najlepiej około 6-7tydzien. Ale jeśli ma Cię uspokoić wizyta w tym tygodniu to idź. Ale jeszcze serduszka ani zarodka nie zobaczysz, za szybko :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Lilith teraz doczytalam, oj kurcze niedobrze że ta gorączka, może jakiś stan zapalny i przez to gorączka, no idź z nim jutro niech godz zobaczą, a Ty juz o puste jajeczko nie pytaj, niech Ci głupie myśli do głowy nie wchodzą.

Co do zębów to można leczyć i wyrywać w ciąży, ja mam 2 do wyrwania ale to czekam na drugi trymestr bo to dość skomplikowane wyrwanie.

Kasiu będzie dobrze.
Lilith ma chyba takie myśli głupie jak ja, bo ja już objawy każdej patologii ciąży czytałam :) Ale staram się do pionu ustawić :)

Milagros, Agulek dziękuję.
Mama czwórki, nie.. Nam tu zabraniali grzebania przy siusiaku.. Ale Ci chirurdzy to sprawdzali, naciagali i co tam jeszcze można i powiedzieli, że z tym jest wszystko w najlepszym porządku.. Zresztą jak naciaga się też skórkę to go nie boli, ma popuchniete u samej góry.. Tam się taka kula sina zrobiła..
Ja będę wdzięczna za kazda rade czy nawet przypuszczenia.. Tu czasem trzeba coś lekarzom zasugerować by zakumali..
Aob kochana dziękuję.. Najważniejsze by goraczka się nie pidniosla..

Dorota - faktycznie plamiłam wczoraj. na szczęście dużo strachu ale przeszło. Dziś czuje się ok. Myś.lę, że masz rację, że to może być przez to 2 jajeczko

Dziś powiedziałam o ciąży mamie i babci. Ucieszyły się. ;) Najgorsza rozmowa jeszcze mnie czeka. (w pracy). Strasznie się jej boję. Wiem, że muszę to zrobić jak najszybciej ale strach jest silniejszy ;p;p;p Po prostu cykor jestem.[emoji14]I te pytania ale jak to? Teraz kiedy taka trudna sytuacja jest? A do kiedy masz zamiar być? itd. A skąd ja niby mam to wiedzieć.
Też macie takie dylematy?
Kasia ja już nie pracuje, nawet nie poinformowalam przełożonego. Zawiozlam zwolnienie do kadr i tyle. :)

Milagros24 dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Naczytałam się jak głupia, że badanie na tak początkowym etapie ciąży może być nie wskazane i zgłupiałam. Matka - wariatka ze mnie troszkę :blink:

reklama
Witam nowe dziewczyny :)

Mamusia jak juz masz wizytę to bym poszła zobaczysz moze pęcherzyk będziesz widzieć , to tez juz wazne :)

Lili koniecznie jedzcie jutro jak nie przeszło w ogole
Dziwne ze od razu nie dali tego antybiotyku:/

Do góry