reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

znów się powymądrzam, jeśli pozwolisz
Pytanie czy praca nie zagraża Tobie ani maluszkowi? czy nie jest ciężka, czy masz możliwość odpocząć chwile jeśli się gorzej poczujesz, czy jest dużo stresu, nerwów no i jak przebiegać będzie ciąża. Kwestie zdrowotne może ocenić wyłącznie lekarz, ale w kwestii pracy to musisz sama wiedzieć, czy lepiej "odpuścić" i zająć się najważniejszym zadaniem życia - czyli spokojnym budowaniem małego ciałka, czy dla swojego spokoju pracować ewentualnie na trochę wolniejszych obrotach :) Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 8 miesiąca. W drugiej - do 6. W trzeciej od razu lekarka kazała mi iść na L4. Teraz sądzę, że będize tak samo (4 ciąża w krótkim odstępie czasu nie pozostaje obojętna dla organizmu.. no i obciążenie obowiązkami jest masakryczne :/ )

reklama
Ivi bardzo spostrzegawczego.masz synka:-D ja w tamtym tygodniu mialam brzucho wywalony do tego stopnia ze nie moglam dzinsow zapiac a dzisiaj juz mi troszke "spadl" ze chodzilam w normalnie zapuetych. Wydaje mi sie ze to byla jakas niestrawnosc:-/

Dziewczyny u mnie snieg znowu sypie:-/

Z tym brzuchem w kolejnej ciąży coś jest, moja ciocia z pierwszym dzieckiem nie miała brzuszka do 6msc za to z drugim maluchem w 3wygladala jak w 6 :)

U mnie póki co bez zmian, noszę rozmiar 36-38zależy jaką firma. A w pierwszej ciąży od razu musiałam nosić luźne bo miałam takie zaparcia i wzdęcia.

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Ja spodnie noszę teraz xs, ale niestety w brzuszku już nie daję rady się zapiać. Więc na razie rajstopy i legginsy,a dzinsy-rurki schowałam ,bo tylko kusiły ;)

znów się powymądrzam, jeśli pozwolisz
Pytanie czy praca nie zagraża Tobie ani maluszkowi? czy nie jest ciężka, czy masz możliwość odpocząć chwile jeśli się gorzej poczujesz, czy jest dużo stresu, nerwów no i jak przebiegać będzie ciąża. Kwestie zdrowotne może ocenić wyłącznie lekarz, ale w kwestii pracy to musisz sama wiedzieć, czy lepiej "odpuścić" i zająć się najważniejszym zadaniem życia - czyli spokojnym budowaniem małego ciałka, czy dla swojego spokoju pracować ewentualnie na trochę wolniejszych obrotach :) Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 8 miesiąca. W drugiej - do 6. W trzeciej od razu lekarka kazała mi iść na L4. Teraz sądzę, że będize tak samo (4 ciąża w krótkim odstępie czasu nie pozostaje obojętna dla organizmu.. no i obciążenie obowiązkami jest masakryczne :/ )

pracę mam biurową i mało stresu jest. więc spokojnie. Ale boje się, że jak bedzie lato (lipiec, sierpień) to może być mi ciężko (brak klimy w pracy). Dlatego pytam was doświadczone koleżanki co o tym sądzicie.

PS, wymądrzaj się do woli ;)

U mnie też biało ... a mój intelygentny męzczyzna założył opony letnie już .. mistrz prognoz :D
Nessi no witaj w klubie zon intelygentnych mezow:-D moj to zrobil w sobote:-D moj samochod na szczescie jeszcze na zimowych:-D jak mu napisalam ze snieg zaczyna sypac to spanikowany mowil zeby przyjechala sie zamienic ale nie pojechalam bo sbieg sie roztapia wiec jakos wroci:-)

reklama
Nessi no witaj w klubie zon intelygentnych mezow:-D moj to zrobil w sobote:-D moj samochod na szczescie jeszcze na zimowych:-D jak mu napisalam ze snieg zaczyna sypac to spanikowany mowil zeby przyjechala sie zamienic ale nie pojechalam bo sbieg sie roztapia wiec jakos wroci:-)

hahahahaha ... widzę inteligentów nie brakuje :D Niech się teraz modlą o słoneczko ...:D

Do góry