reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ivi właśnie widziałam na fb ♡♡♡
Cudowne wieści i wielkie gratulacje ♡♡♡ Poród ekspresowy , wymarzony ♡♡ Jednak czekał na babcię :)

Nika zdroweczka maluszkowi

Gaga fajnie mieć blisko mamę ♡

U mnie nocka z koszmarami no i ledwo daje radę z kręgosłupem tak daje

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nika zdrowka dla synka . a Ty powiedz jak sie czujesz?

O Milia bardzo ladnie Agnieszka ;) my na Age w rodzinie mówimy niesia albo nieśka

A my zostajemy wierni chusteczkom linteo. Sa taniutkie i bardzo nam pasuja sa akurat w sam raz nawilzone i takie miękkie. Pampki mam z biedry i lidla na razie

Ivi aaaaa! Gratulacje! Doczekalas sie :) porod marzenie-tez tak chce :)

Skrzat teraz cos jest z tym kaszel +wymioty i ponoc przynajmniej tu u nas duzo przypadkow krztusca
Oby to nie bylo nic groznego

Ewa, jak mozna zapomniec o pizzy?:d

A ja Wam narobie smaka bo u mnie dzisiaj zeberka zapiekane w kapuście i pieczone ziemniaki ;)

Jestem w 38. tygodniu ciąży <3

Ostatnia edycja:
Karo cudnie ze Maluszek jednak załapał od razu cycucha, kiedy wychodzisz ze szpitala?

Milagros wlasnie kilka postów wcześniej pisałam do Aob ze mam problem ze śluzem wodnistym. Zastanawiałam sie czy to aby nie wody albo siuśki popuszczam:errr:
Mam identycznie jak ty- kiedy wstaje z pozycji leżącej na siedząca i siadam na pupę to wylewa sie cos ze mnie. Wkładka jest czysta ale mokra wiec to raczej nie siusiu bo byłoby to bardziej żółtawe.

Kejti o proszę bardzo jakie smakołyki. Mój żołądek średnio trawi kapustę a tak uwielbiam wlasnie zasmażana albo w postaci bigosu mniam mniam.

Milagros to kiszona od mamusi :) dusze w garnku chwile, zeberka podsmazam przyprawione pozniej na tej patelni cebulke i ukladam w naczyniu czesc kapusty pozniej zeberka cebulke reszta kapusty i ta woda podlewam z duszenia kapusty i tak z godzinke w pielarniku i tyle , pycha :)

A przebije Cie jesli chodzi o imieniny-jedziemy w poniedzialek do rodzicow na swieta- u moich bedzie prawie 40 osob więc wyzerka nie z tej ziemi i jak to moja mama ma w zwyczaju paczka do domu a u tesciow czeka torba słodyczy niemieckich mniam :)

A nie macie mozliwosci tych papierkow kupic do sprawdzania?
W rosamanie widzialam obok testow ciazowych tez takie do sprawdzania ph-może takim by dalo rade

Hehehe tylko potem Wy będziecie laski po porodach a mi zostanie kupa tluszczu ;d

A wiecie co. Moj dziś dostal tel z pracy ze na urlop go wysylaja na 2 tygodnie bo w tym roku nie bral. Jestesmy pewni ze chcieli sie odegrac za to ze jest teraz tydzien na zwolnieniu-to jego pierwsze zwolnienie. W sensie kierownik mysli ze lada dzien urodze więc maz opieki na mnie nie wezmie po porodzie bo bedzie na urlopie . poszedl walczyc o swoje bo ten urlop mu sie przyda w styczniu na chrzciny albo wlasnie po porodzie zeby dluzej z nami pobyć ale wiele nie ugral. Koniec końców do 14 listopada bedzie na urlopie a zostanie mu jeszcze 6 dni do wykorzystania. Z drugiej strony to dobrze bo bedzie z nami teraz jak mi ciezko no i moze uda sie w tygodniu jakiś augustow czy suwalki zaliczyć zeby Juleczka trochę rozerwać i samemu odpoczac.
Aha i cos czuje ze moj dziec zrobi psikusa i urodzi się 14 a wtedy maz wezmie sobie opieke i tak szefowi zagra na nosie ;)

Kejti ja to podziwiam że Ty masz siłę jeszcze tak kursować. Teraz do rodziców też masz kawałek dziki tłum na drodze a tu jeszcze plany jakieś wyjazdowo-rozrywkowe masz. Podziwiam. Ja poszłam do sklepu wróciłam za chwilę i już musiałem usiąść bo brzuch boli. A Ty na skurczach takie trasy planujesz [emoji6]

E tam nie lubię ani żeberek ani wszelkich kapuscianych spraw.

Mój pojechał opony wymienić i zginął. Masakra z tymi chlopami.

U nas w podwarszawskiej wsi przeszedł pierwszy śnieg [emoji50][emoji300][emoji301][emoji300]a do tego się blyskalo i grzmialo. Nie wiem co to miało być.

Jestem w trakcie 38 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji166][emoji258]

Mm takie żeberka z kapucha ... kapuche na razie musze odpuścić ale żeberka moze zrobię jakoś na słodko :) bi chodzą za mna ostatnio .

Dziewczyny przed porodem to taki służ wodnisty możliwy, ale uważajcie prosze dokładnie sprawdzajcie bo czasem sie moga sączyć wody i wtedy jakies infekcje możliwe i wtedy wlasnie sa takie konsekwencje jak h maluszka Niki ze musi mieć antybiotyk , dokładnie taka sama sytuacje miała koleżanka z oddziału w 35 tc miała mało wód i okazało sie po Cc po kilku godzinach ze malutki swierczy i najpierw wzięli go do inkubatora a potem wywieźli do szpitala o wyższej referencyjności a mama została w naszym ... czyli to czego ja sie bałam najbardziej ... na szczęście po tygodniu brania antybiotyku wszystko wróciło do normy , tamte dziewczyna miała dodatni gbs wiec to pewnie bardziej z tym związane niz z infekcja w styku katar a nie pamietam jak było u Nika z gbs?
Jak mi małego w pierwszy wieczor zabrali bo stekal to tez byłam przerażona ale okazało sie ze za słabo mi go dogrzaly i musiał isc jeszxzE na 20 minut pod lampy i juz potem było ok, ale juz miałam obawy, az przyszedł lekarz neonatolog uspokoić mnie ze wszystko jest ok i na pewno chodziło o ciepłotę . No ale jak maxie możliwość sprawdzić to sprawdźcie lepiej dmuchać na zimne , mnie jedna położna na oddziale w którymś momencie pani to chyba trochę przewrażliwiona jest ? Nie wiem czego sie spodziewała czy ze przestane o wszystko dopytywać czy domagać sie badan ale odpowiedziałam jej stanowczo ze tak wole dmuchać na zimne niz potem mieć żal do siebie - a na końcu języka miałam powiedzieć ze skoro lekarze tego nie pilnują to pacjent sam musi - w każdym badz razie wystarczyło juz potem nie komentowała na szczęście nic . Ok wracam do rodzinki bo teścia mamy .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Heheh ale sie objadlam. Moj mowi ze gessler by lepszych nie zrobila ;)
Emalka do rodzicow pojedziemy z siostra bo nie chce za kierownicą a do augustowa to rzut beretem a chce zeby Julek skorzystal

Oo Emka tez na slodko lubie w miodzie w coli lub cos podobnego;)
No i bardzo dobrze kto ma sie troszczyc jak nie matka.

Do góry