reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ivi-karmie ale musze dokarmiac sztucznym . Maly leniwy zasypia po kilku minutach przy piersi ale wazne ze cos tam sobie ciumka. Brodawki poranione. Chyba nie uda mi sie rozbujac laktacji na tyle aby starczalo tylko moje mleczko. Dzisiaj byla polozna z lekarzem i kazaly mi zwiekszysc ilosc podawnia mm zeby maly nie zaczal z wagi spadac

reklama
Ja czekam na wigilię cały rok... ale wierzę w dietę kp, bo przy Zu od razu widziałam co nie takiego zjadłam :sad: teraz wolę nie ryzykować.
Więc dla mnie zostaną pierogi ruskie :sad::sad::sad: Nie wiem jak odżałuje te z kapustą, bo pierogi kapuściane to moje ulubione danie wigilijne z barszczykiem. Moja mama strasznie ze wszystkim przegina gotując, co nie zawsze przedkłada się na smak. Prędzej teściowa zrobi dla mnie coś lekkiego.
Na szczęscie w tamtym roku u mnie siedzieliśmy od wigilii po Szczepana, to teraz mam nadzieję, że mi mama nie będzie fochów strzelać jak jednak większość świąt spędzimy u teściów.

Milia ta z Francji urodziła 14 ona miała termin między 13-19.10, ta co rodzi dziś ma na ten czwartek termin i to najbliższa przyjaciółka;) jak ta urodzi to juz w ogóle będę miała stresa.

Linka, Iza super ze do domu:)

Kupiłam czapeczkę w końcu zimowa dla Młodej, rozmiar 50/56 w h&m za 22 zł :), ale chyba musze kombinezon 56 jeszcze zdobyć bo w 62 to ta moja sie utopi;(

U położnych byłam, deklaracje złożyłam, dostałam smoczek lovi taki 0-2 miesiące i książeczki do poczytania.
Ma któraś szklana butelkę? Ja musze zamówić jakaś a Avent mi sie wydaje jakiś dziwny teraz ten plastik, taki mleczny etc.

Co do jedzenia przy kp to ja sie mądrzyć nie będę ale jedyne co moge wam powiedzieć to ze jak przeszłam na dietę i zaczelam jeść zdrowo i rozważnie to mi sie życie zmieniło na plus wiec jedzenie wszystkiego nie jest do końca zdrowe dla nas samych tym bardziej dla takiego maluszka, im mniej rzeczy przetworzonych tym lepiej:) Niestety jesteśmy tym czyn jemy i połowa chorób bierze sie wlasnie ze złego żywienia.

Emalka sushi mam za sobą ale z ryba grillowana, zjadłabym juz z surowa;) ale wytrzymam. Mi sie marzy za to szynka dojrzewająca ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat ja też butelki muszę kupić ale już dawno mam upatrzone z Aventu właśnie, już tu wrzucałam linka kiedyś tylko jeszcze się nie zebrałam żeby złożyć zamówienie bo to się wiąże z czekaniem na kuriera ale teraz już tak nie jeżdżę więc mogę siedzieć i czekać ale jak dobrze pamiętam to Keejti zamawiała te butelki to może się coś wypowie na ich temat, ale koleżanka też je zamawiała i była zadowolona
Link do: AVENT ZESTAW STARTOWY NATURAL BUTELKI + GRATISY

Nie używałam szklanych butelek, ale znajome, które miały, rzeczywiście bardzo sobie chwaliły.
Lovi ma Diamond Glass.

Skrzat, no to już tuż tuż ;)

Co do jedzenia, zgadzam się jak najbardziej, czasem zdarzy mi się niestety coś śmieciowego, ale staram się czytać składy i jeść zdrowo.

Joasia, to miło, że teściowa postara się zrobić dla Ciebie lżejsze potrawy :)
My chyba w tym roku w domu zostaniemy.

Dziewczynki czemu Wy wogle myślicie o stosowaniu jakiejś diety podczas KP? Rozumiem alergeny.... ale tylko się trąbi o tym że nie istnieje coś takiego jak dieta matki karmiącej - i o tym że mleko powstaje z krwi a nie treści pokarmowej?
Nie piszę tego złośliwie- tylko chce poznać motywy... bo może ja czegoś nie wiem?

Basieńka - bo chodzi o to żeby po prostu patrzeć na reakcje maluszka. Od razu zauważysz, czy cokolwiek mu szkodzi czy nie :) Przy Nusi mogłam jeść od razu wszystko, ale przy pierwszym dziecku - synku - jak tylko zjadłm chociaż gryza pomidora to kończyło się niesamowitym bólem brzuszka u niego. Ja jestem zwolennikiem zdrowego rozsądku - dla własnego zdrowia po porodzie warto jeść lżej, co dobrze wpływa też na maluszka ;) jak małe robi kupki i puszcza piardki bez większego problemu czy płaczu, to znaczy że je się dobrze. A jesli ma problemy z wypróżnianiem, to trzeba coś zmodyfikować. Moja babcia ma złoty środek w postaci domowego kompotu z jabłek, 3Xdziennie po szklance;)

Basieńka ja nie mowię o diecie odchudzającej czy jakiejś takiej bo prawidłowa dieta to po prostu zdrowy styl życia. Ja miałam problemy i udałam sie do dietetyka, zaczelam jeść zdrowo, lekko, wiecej niz jadłam a czułam sie zdecydowanie lepiej. A większość ludzi je po prostu śmieci, w moim domu nie ma prawie gotowych produktów, staram sie większość robić sama i w ogóle inaczej łączyć ze sobą składniki na podstawie tego co rozpisała mi dietetyczka, tu nie chodzi o odchudzanie ale o zdrowie bo jesteśmy tym co jemy i gro chorób bierze sie wlasnie z nieprawidłowej diety. Kiedyś tez bym nie wierzyła ze dieta i jedzeniem mozna np. wyrównać wyniki tarczycy ogarniczajac tym sposobem duże dawki eutyroksu i co dla niektórych teoretycznie niemożliwe wyglądać przy tym szczupło, a gro kobiet niestety przy tarczycy tyje. Trochę powiedziałam w tym i to mnie nauczyło wiele ale co lepsze maz tez na takich potrawach czuł sie lepiej ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
a do mnie dzwonili z Ujastka, że przekładają mi badanie echa serca z 10.11 na jutro :szok::szok: teraz muszę się jakoś z moją gin skontaktować bo potrzebuje skierowanie

Do góry