reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Joasia zdrówka dla Zu[emoji10] niestety teraz pełno tego w powietrzu[emoji20]

Priinceseczka może po prostu dobrze Cie oczyscili.. ja co prawda rodzilam naturalnie ale po tyg już tylko plamilam przez chwilke...

Jestem w 39 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Priinceseczko, ja już dobrze nie pamiętam, przez 8 dni w szpitalu dość intensywnie, a potem w domu na pewno już słabo, raz mi się wydaje, że ok. 2 tygodni, a innym razem, że ok. 4...

Iza, cieszę się, że tak sprawnie poszedł Twój poród, gratulacje jeszcze raz :)

Ja też nie mam siły robić, ale dziś pół dnia sprzątałam i ledwo żyję...

Joasia-nie wiem troche sie stresuje bo polozna tak pewnie powiedziala to ze 4-6tyg.ze zabrzmialo to tak jakby krocej niz przez miesiac nie wchodziloby w gre.
Od poczatku malo krwawilam. Kolezanka z sasiedniego lozka mowila ze u niej sa skrzepy a u mnie nic takiego nie bylo.

Princesseczka to u mnie po czyszczeniu po poronieniu to w ogóle było 1 dzień i koniec. A przy wypisie dostałam instrukcje żeby nie kąpać się w wannie, ale nie wiedziałam, że to przez krwawienie, któro miałoby być, a ja go nie miałam. Zapytalam potem gina na kontroli i mówił, że to w porządku i, że właśnie widać, że od razu mogłam do wanny wskakiwać.

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Princeseczka-Różnie z tym oczyszczaniem bywa. Raz miałam miesiąc , a raz tylko ok. 10 dni. Nawet jeśli dzisiaj wydaje się , ze to już koniec to jutro, czy pojutrze wszystko może wrócić.

Princeseczko - ale ostrożnie z tym przestającym krwawieniem, lepiej położnej o tym powiedzieć, obmaca macice czy dobrze się obkurcza. Bo czasem wstrzymanie tej tak zwanej lochy następuje zbyt szybko, a to niedobrze. Obserwuj się i wydzieline.

O ja, kto wymyśla te nazwy- wstrzymanie lochy:huh::laugh2: przepraszam ale nie mogę , normalnie nie mogę ....:laugh2: Porównują kobiety do świń , czy ki diabeł;-) ;)
Ale faktycznie lepiej sprawdzić u fachowca
w tych sprawach.:tak:

Mama4 No cóż, nazewnictwo medyczne rozpala przecież do czerwoności;) zobacz ile emocji jest w słowie... "pochwa";)
Ale zwątpiłam- dobrze kojarzę ze tak na to sie mówi?? Oprócz "odchodów poporodowych"???
No moze to mi sie popierniczyło a na medycynę chce zwalić :D :D

Ja dzis wieczorem bez sił. Z dzieciakami popołudniu na spacer poszłam i to był mój koniec;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ivi- niestety ale nie mam pojęcia. Pierwszy raz spotkałam się z takim określeniem .
Człowiek uczy się całe życie;-) ;)
Jedno wiem na pewno, ze inwencji twórczej osobie, która wymyśliła to dosyć dziwnie brzmiące określenie nie można odmówić ogromnej inwencji twórczej;-) ;)

reklama
Widzę że u nas dzisiaj spokój [emoji5]
My też dziś na spokojnie w domu. Zgaga dziś mnie kosmiczna złapała. Wieczorkiem zrobiliśmy dwie domowe pizzę. Miałam zrobić zdjęcia bo ładnie wyszły ale zanim się zorientowałam to już połowy nie było [emoji5] mój mąż z bratem dopadli.

Jestem w trakcie 37 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji253][emoji179]

Do góry