reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Polecialo jeszcze troche ale to naprawde malenka plamka a ja w piatek po wizycie poloznej pojechalam dokupic podkladow poporodowych. Moze rzeczywiscie jeszcze si rozkreci.
W poniedzalek po wyjsciu ze szpitala bylam u gina po l4 dla meza i wyznaczyl mi wizyte wlasnie kontrolna na 21 listopada. Polozna tez mowila w kontrol u gina po 6 tygodniach.

reklama
Ja jeszcze w szpitalu po cc ok. 4 doby mialam juz tylko lekkie brudzenie. A pozniej wtocilo lekkie krwawienie i tak jest do teraz. Wykorzystalam swoje podklady poporodowe i teraz przeszlam na podpaski.
U nas dziś byl pierwszy mini spacerek czyli wyjscie przed dom na 10-15 min. Poza tym walczymy z regularn karmieniem. Bo mała lubi spać przy cycu wiec caly czas muszę ją pobudzać do jedzenia. A poza tym musi przybrac bo nie osiagnela jeszcze wagi porodowej, a w drugiej dobie stracila 180 g. Zastanawiam się czy to moze byc wynik przejscia z mm na kp? Bo w szpitalu na mm szybko przybierala a teraz nawet ciut stracila w porownaniu z wagą wyjscia ze szpitala.

13.10.2016 córcia

Basieńka - wody przed skurczami raczej niezbyt często odchodzą. Ale o ile to nie bedzie jakieś tycie sączenie sie, to poznasz;) kroku nie zrobisz bez śladów ;) poza tym jak sie położysz to bedzie nawet wiecej płynęło , bo w pozycji stojącej głowa maluszka zatyka "dziure" a na leżąco nie ;) przynajmniej w większości wypadków tak o tym mowia.
U mnie wody odeszły w 2porodzie. Wstawałam z łóżka, nagle poczułam jakieś takie.. trzaśnięcie w środku, pęknięcie dosłownie, i jak wstawałam to juz ze mnie leciało. Chwyciłam tylko ręcznik i z nerwów i stresu cała zaczelam sie trząść;) niestety skurcze nie nadeszły i to był oficjalnie mój najdłuższy poród - trwał od piątku wieczora do wtorku rana;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczynki co moge brac zeby ulzyc sobie? Nie mam juz czym wymiotowac a i na kibelek zaczynam biegac:( musialam sie zarazic jelitowka

Jestem w 37. tygodniu ciąży <3

Keejti nie wiem jak z lekarstwami ale może pepsi, nie którym pomaga a jeszcze słyszałam teorię ze lepsze są te w malych szklanych butelkach

Za bardzo to ja sie tu nie udzielam, ale sledze czujnie wasze losy :) Dziewczyny na poczatek chce pogratulowac wszystkim swiezo upieczonym mamusiom :) zazdroszcze, ze macie to juz za soba..

Moze czas napisac cos o sobie?:)
jestem w 34 tygodniu i czasem czuje, jakby to mialo już nadejsc. Najczesciej mam takie uczucie w nocy jak mały sie rozpycha i glowka pcha do dolu... I przez ta swiadomosc ze to już coraz blizej pojawia sie milion obaw czy dam rade, czy jestem gotowa, czy podolam.. w koncu mam tylko 19 lat. ;) Najwazniejsze jest jednak to wsparcie w partnerze, oj tak... Gdyby nie on, byloby o wiele ciezej, ale jak widze jak M sie stara, jak wklada calego siebie w zarobek by nam niczego nie brakowalo.. to cudowne uczucie. Ale watpliwosci pojawiaja sie i sa zapewne zwiazane tez z porodem, strach przed bolem :eek: na poczatku w dodaktu mialam male zagrozenie bo od dziecinsstwa mialam problemy z nerkami i wyniki moczu zawsze byly nie za ciekawe.. straszono mnie niewydolnoscia nerek przez ciaze :/ a teraz wyobrazcie sobie, ze od 3 miesiaca ciazy wyniki sa idealne !!! I tak zostalo do teraz, moznaby rzec, ze dzidzia mnie wyleczyla :-) :) no i synus bedzie :) tak poza tym to moja stala waga to zawsze bylo 50kg, do 4 miesiaca przez wymioty schudlam 4kg i wazylam 46, potem od 5 miesiaca zaczelam przybierac i obecnie waze 56kg. A nawet nie wiecie ile ja pottafie wchlonac, jestem jak odkurzacz.... Ale taki organizm, brzuszka nie bylo u mnie widac do 6 miesiaca;-) ;) I ktoras spytala czy tez mamy takie dziwne mieszanki zywieniowe... Oj tak :D ale wyobrazcie sobie, ze nie wyobrazam sobie dnia bez zwyklych swiezych ogorkow i rzodkiewki, badz bez PĄCZKA. Poza tym pochłaniam wszystko... Teraz jeszcze mam dizwny zwyczaj budzic sie o 7 rano, jesc platki z mleczkiem, miske klasc obok lozka i dalej isc spac:-D I taaak tez zrobilam sie tak niemilosiernie leniwa... A rano gdy wstaje czuje sie jak po ostrej imprezie...
Pozdrawiamy z Jasiem i milej nocy zyczymy

Hej ,ja czekam na obchód. Wczoraj pięknie spokoj dziś od nowa mnie coś zaczyna kręcić. Byłam na sucharach....Widzę wyniki morfologii są nieciekawe dużo podwyższonych lub zanizonych. Mocz tez średnio a Crp mi wywalilo 17.5 :-(
Wyników kału jeszcze nie widzę.

Kejti jednak i Ciebie dopadło. [emoji46] bardzo mi przykro. Nie wiem co może być na wymioty chyba tylko coś od lekarza niestety. Pilnuj byś się nie odwodnila. Może niech ktoś dostarczy Ci elektrolity apteczne typu orsalit czy stoperan elektrolity. Zwłaszcza jak wszystko zwracasz to zasze mniejsza ilość bardziej wartościowego płynu do przyjecia . Jak nie przejdzie to zostaje tylko szpital w takim wypadku dadzą coś przeciw wymiota i podepna kroplowke do nawodnienia.

Martini a Ciebie jak sytuacja?

Mamajasia ja codziennie kupując pieczywo też kupuję coś pysznego w piekarni [emoji6] a to pączka a to bezę aż mi głupio trochę bo tam takich dwóch młodych chłopaków pracuje i mam wrażenie że już wiedzą po co tam wchodzę [emoji6]

Wczoraj złapała mnie pierwsze krociutkie bolace skurcze Max 3szt. Przestraszylam się nie na żarty. Ale za chwilę przeszło. Powiedzialam mezowi że ma byc dzis ciagle pod telefonem.

Jestem w trakcie 37 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji253][emoji179]

reklama
Mamajasia widzę, że z wagą u Ciebie podobnie jak u mnie w poprzedniej ciąży. Też takie spadki zaliczałam pomimo obżarstwa.

Martini Keejti współczuję jelitowek. Nie dość, że ogólnie człowiek zdycha w tym 9tym miesiącu, to jeszcze sraczki brakuje.

Emalkadream ja wczoraj jak sie szykowałam do galerii to też mnie coś złapało, ale poszłam z nadzieją, że może akurat skróci trochę szyjke.

Zu Spała prawie do teraz... ale ćpun. Nakleiłam jej pierwszy raz aromaktiv i spała jak zabita całą noc.

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Do góry