reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

U nas jeśli to będzie dziewczynka to mam absolutnie wszystko.. więc kupię tylko pieluchy :D
A jeśli chłopiec, to poszaleje, bo po młodym prawie nic nie zostało mi już :)

Gosia - spodziewaj się... pęcherzyka, lepiej mniej niż się rozczarować ;)

reklama
Dex spi w swoim łóżku autku a na strychu mam turystyczne, takie piętrowe z wmontowanym przewijakiem etc. Kiedyś miał piękne, drewniane i Tragedia..Nie sprawdziło się. Z Dexterem to w ogóle był szal..po tylu latach to chcialam mieć wszystko co najlepsze.. Kołyska 3 razy wymieniana, wózek tez itp, mogłabym wymieniac w nieskończoność.. Teraz wiem, że wiele nie trzeba.. Na początek z łóżeczka tez nie będę korzystać, tylko z malutkiej kołyski z mothera, jak wcześniej. I Niby fajnie tak kupować ale dziecko tak szybko rośnie.. A ciuszki są urocze, temu ciężko się oprzeć :-)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty:-) i czekam na relacje:-)

Ja tez nie moge soac w nocy. Budze sie i nad ranem juz sie krece i wierce. Czasem pojde do lazienki i jak wroce to jakos zasne ale to rzadko kiedy tak jest.

A ja zaczynam sie zastanawiac gdzie my jakie kolwiek ciuszki dla malenstwa pomiescimy... nie mamy wolnych polek:-/

Gosia ja Ci dzis powiem co ja zobacze bo niby na suwaczku mam 6w3d to w rzeczywistosci raczej trzy dni mniej...

Mama to faktycznie nie tak duzy metraz na niedlugo 7osob a nawet 8 =-O u mnie vos kolo 40 moze ciut mniej, ale jak na takie moeszkanko mamy spora kuchnie i lazienka taka sobie ale tez nie najmniejsza stad na pokoje malo zostaje a jeszcze przechodnie sa wiec calkiem lipa...

Gosia - spodziewaj się... pęcherzyka, lepiej mniej niż się rozczarować ;)
jak mi powie, ze jest sam pecherzyk to chyba depresji normalnie dostane.. Jak mam przechodzic przez to co ostatnio [emoji852]
Ja dokladnie wiem kiedy zagniezdzenie bylo - 28/29.02, wiec moja zagniezdzona fasolka bedzie miala 18 dni :D

f2w39jcgdz0az452.png

Gosia - żadnych depresji :) po prostu nie wiadomo dokładnie na jakim etapie rozwoju jest maluszek, na serduszko może być za wcześnie :) więc lepiej się nie nastawiać że dzidziolka już będzie widać :) będzie dobrze przecież, nie ma innego wyjścia :D

Aob dobrze ze nacie pokoje a nie pokoj;-) my mamy jeden duzo 25m2 i kuchnia wraz z lazienka tez tyle zajmuje. Ciasno jest ale trzeba poki co jakos dac rade. Z czasem pomyslimy o budowie wlasnego M albo dobudowie jeszcze jednego pokoju(wtedy pokoje tez bylyby przejsciowe)

Gosiu ja widziałam tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym, więc spokojnie- może być za wcześnie na coś innego...

Gosia ja 5w1d widzialam pecherzyk i malenki zarodek w nim. Ja nawet nie przypuszczalabym ze to zarodek bo byl na sciance pecherzyka ale gin powiedzial ze to jest wlasnie malenski zarodek:-)

reklama
Zeby chociaz to cialko zolte bylo widac i zeby byl dobrych rozmiarow pecherzyk [emoji7] szukalam ginekologa najlepszego we Wrocławiu, juz powiedzialam sobie ze zaplace zeby tylko mial dobre usg i wiedzial co robi ;)

f2w39jcgdz0az452.png

Do góry