reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

U nas jeśli to będzie dziewczynka to mam absolutnie wszystko.. więc kupię tylko pieluchy :D
A jeśli chłopiec, to poszaleje, bo po młodym prawie nic nie zostało mi już :)

Gosia - spodziewaj się... pęcherzyka, lepiej mniej niż się rozczarować ;)

reklama
Dex spi w swoim łóżku autku a na strychu mam turystyczne, takie piętrowe z wmontowanym przewijakiem etc. Kiedyś miał piękne, drewniane i Tragedia..Nie sprawdziło się. Z Dexterem to w ogóle był szal..po tylu latach to chcialam mieć wszystko co najlepsze.. Kołyska 3 razy wymieniana, wózek tez itp, mogłabym wymieniac w nieskończoność.. Teraz wiem, że wiele nie trzeba.. Na początek z łóżeczka tez nie będę korzystać, tylko z malutkiej kołyski z mothera, jak wcześniej. I Niby fajnie tak kupować ale dziecko tak szybko rośnie.. A ciuszki są urocze, temu ciężko się oprzeć :-)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty:-) i czekam na relacje:-)

Ja tez nie moge soac w nocy. Budze sie i nad ranem juz sie krece i wierce. Czasem pojde do lazienki i jak wroce to jakos zasne ale to rzadko kiedy tak jest.

A ja zaczynam sie zastanawiac gdzie my jakie kolwiek ciuszki dla malenstwa pomiescimy... nie mamy wolnych polek:-/

Gosia ja Ci dzis powiem co ja zobacze bo niby na suwaczku mam 6w3d to w rzeczywistosci raczej trzy dni mniej...

Mama to faktycznie nie tak duzy metraz na niedlugo 7osob a nawet 8 =-O u mnie vos kolo 40 moze ciut mniej, ale jak na takie moeszkanko mamy spora kuchnie i lazienka taka sobie ale tez nie najmniejsza stad na pokoje malo zostaje a jeszcze przechodnie sa wiec calkiem lipa...

Gosia - spodziewaj się... pęcherzyka, lepiej mniej niż się rozczarować ;)
jak mi powie, ze jest sam pecherzyk to chyba depresji normalnie dostane.. Jak mam przechodzic przez to co ostatnio [emoji852]
Ja dokladnie wiem kiedy zagniezdzenie bylo - 28/29.02, wiec moja zagniezdzona fasolka bedzie miala 18 dni :D

f2w39jcgdz0az452.png

Gosia - żadnych depresji :) po prostu nie wiadomo dokładnie na jakim etapie rozwoju jest maluszek, na serduszko może być za wcześnie :) więc lepiej się nie nastawiać że dzidziolka już będzie widać :) będzie dobrze przecież, nie ma innego wyjścia :D

Aob dobrze ze nacie pokoje a nie pokoj;-) my mamy jeden duzo 25m2 i kuchnia wraz z lazienka tez tyle zajmuje. Ciasno jest ale trzeba poki co jakos dac rade. Z czasem pomyslimy o budowie wlasnego M albo dobudowie jeszcze jednego pokoju(wtedy pokoje tez bylyby przejsciowe)

Gosiu ja widziałam tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym, więc spokojnie- może być za wcześnie na coś innego...

Gosia ja 5w1d widzialam pecherzyk i malenki zarodek w nim. Ja nawet nie przypuszczalabym ze to zarodek bo byl na sciance pecherzyka ale gin powiedzial ze to jest wlasnie malenski zarodek:-)

reklama
Zeby chociaz to cialko zolte bylo widac i zeby byl dobrych rozmiarow pecherzyk [emoji7] szukalam ginekologa najlepszego we Wrocławiu, juz powiedzialam sobie ze zaplace zeby tylko mial dobre usg i wiedzial co robi ;)

f2w39jcgdz0az452.png

Do góry