reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Gaga kastracja nie rozwiąże Ci problemu z pilnowaniem psa. Czy wykastrowany czy nie jesli bedzie pozostawiony sampas to moze uciec. Dlatego ważne jest by pies miał obroże i adresatkę.
Kastracja temperuje troche temperament psa, jesli pies jest agresywny z powodu rozbuchanego samczego ego, ogranicza ryzyko nowotworów. Trzeba byc tez świadomym minusów takiego zabiegu jak np. konieczność dbania o właściwa dietę ze względu na większe ryzyko otyłości, nietrzymanie moczu (nie zdarza sie czesto), natarczywość innych amantów, czesto takie psy sa traktowane przez inne psy jak sunie. Z pewnoscia ezwzględne trzeba wykastrować wnętry.
I na pewno lepiej wykastrować czy wysterylizować niz podawać tabletki.
Bedziesz go mogła zostawić w domu tylko zadbaj o jakies ubranko, zeby nie wylizywal rany.

Wiosenka strasznie wysoki ten wynik. Szybko do szpitala, ja tez leze i rowniez poleze do konca.

Wiecie kiedyś była taka gadka, juz nie pamietam kto co, jak to nasze mamy nie miały monitorów oddechu a my żyjemy.
Leży ze mna na sali dziewczyna, ktorej trojka rodzeństwa zmarła w ciagu pierwszych pol roku życia na bezdech. Smutne...

Jestem w 35tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
Nika mój pies nie jest samopas bo on siedzi sobie w domku, wypuszczam go jak idzie pod drzwi bo chce się wtedy załatwić, po chwili wraca sam ale boje się za za którymś razem jak go tak wypuszczę to poleci gdzieś

Hej :) Dzisiaj byłam u fryzjera i radzę Wam też sobie taką przyjemność zrobić. Mamusia musi być piękna :)
Co polecacie na śniadanie? Bo już mam serdecznie dosyć kanapek z twarogiem i zup mlecznych :( tylko coś co nie pobudzi zgagi proszę
a jajka? jajecznica, jajka na miękko, na twardo... może też parówki? myślę, że to słodkie powoduje zgagę tak jak napisała mama czwórki.
a ja dziś dłużej pospałam, wstałam przed chwilą, nie wiem czy to pogodą czy czym ale ostatnio jakoś więcej snu potrzebuję. gardło coś zaczyna mnie boleć :/
Gaga, jak tam Twoje gardło? ja ciągle budzik przesypiam o 1,5 godziny, więc to chyba normalne. DObrze, że możemy się wyspać :)
Czas napisać po przerwie, tak zniknęłam przez badania i pojawiły się problemy, dzisiaj z rana bylam robić cukier bo dopiero lekarz się obudził i wyszło 200, tata ma cukrzyce i jak normalnie było dobrze tak teraz mi skoczylo i wpakuja mnie do szpitala na ten ostatni miesiąc :(
Wiosanka, masz cukrzycę ciążową? 200 to bardzo wysoko... ale nie przejmuj się został tylko miesiąc :)

Koalka- ja kupiłam tą dostawkę o której pisała Ivi- w kolorze białym. Zamówiłam ją 3.10, a przesyłkę otrzymałam dopiero wczoraj więc jeśli zależy Ci mocno na czasie to zadzwoń do nich i zapytaj ile zajmie dostawa. Ja czekałam 2 tygodnie więc dość długo biorąc pod uwagę okoliczności;)

GAga- słusznie myślisz. Pies jak poczuje gdzieś w pobliżu sukę z cieczką to może być różnie. Ciachaj go bez wahania- to dla jego dobra. Jak kiedyś ucieknie przez ciągotki to będziesz żałowała, że tego nie zrobiłaś. Moja suka szybciutko doszła do siebie. Najgorszy jest ten pierwszy dzień, bo pies jeszcze dodatkowo jest otumaninoy po narkozie. Jeśli chodzi o otyłość to faktycznie takie pieski może mają trochę większe skłonności ale wydaje mi się, że to też jest genetycznie uwarukowane. Suka , którą miałam wcześniej miała usunięta całą macicę i niestety była faktycznie grubiutka, natomiast ta, kótrą mam teraz kompletnie się po sterylizacji nie zmieniła.

Gaga ale wypuszczasz go samego na podwórko. Dlatego pisze, ze kastracja nie jest gwarancja ze pies Ci nie ucieknie, bo jest wiele innych bodźców, na ktore moze on zareagować. Owszem kastracja może zmniejszyć skłonność do ucieczek ale całkowicie ich nie wyeliminuje. Dlatego warto zabezpieczyć pieska tez w inny sposób, na wszelki wypadek gdyby mógł sie zgubić.
Ja jestem jak najbardziej za kastracją i sterylizacja, z tym ze ja sterylizowalam raczej suki.

Jestem w 35tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Koalka moja shih tzu miała juz narkozę jak miała operacje noska i poszerzane dziurki, wiadomo in rzadziej tym lepiej. Moja wet mówiła ze jak sie zdecydujemy na sterylizacje to za jedna narkoza wyczyści jej tez żabki. Teraz wlasnie waham sie nad sterylizacja i sama nie wiem, opinie sa podzielone nawet wśród weterynarzy. Jedni sa zwolennikami a inni nie, sa tez opinie ze to dla nabijania kasy. Tak samo jak sa teorie ze po pierwszej cieczce a inny raz ze przed pierwsza i bądź tu mądry. Ja jeszcze mysle i sama nie wiem w listopadzie bym musiała zadziałać jak bym chciała ale to znów bedzie po porodzie a teraz przed to by mój by musiał jeździć jak ja udomowiona wiec moze bedzie trzeba czekać do kolejne cieczki...

Gaga i dobrze ze sie zdecydowałaś przynajmniej w razie w sąsiedzi ci nie powiedzą ze szczeniakami masz sie opiekować bo Twoje [emoji6]

Fajna ta dostawka;)

Mama4 Tobie przynajmniej przysłali łóżeczko ja nadal czekam na Smyka [emoji6] do tego wysłali mi maila ze niby paczka wyszła a nr listu przewozowego i strona kuriera mówi ze taka paczka nie istnieje - śmiech na sali juz z nich mam [emoji23]

Wiosenka to rzeczywiście cukier wysoki:( obciążenia glukoza w połowie ciąży nie robiłaś?

Kliska ja jutro ide na pazury manicure pedicure i hennę plus regulacje brwi ciekawe jak wytrzymam, najgorzej manicure bo to na siedząco ale moze jakoś na tym łożku by mi zrobiła:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nika i matko jaka tragedia...troje dzieci to straszne

Kliska na majowkowych u mnie było kilka dziewczyn co po fryzjerze rodziły i to tak z każdą ciążą [emoji6] dziwny zbieg okoliczności
Ja też chce zrobić przed cc ale na razie nie mam za bardzo kasy. Pokaż efekt

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

zawiozłam go, byłam jeszcze u sąsiadki, wróciłam do domu i aż głupio jak go nie ma, nikt sie nie cieszy, że wróciłam, teraz czekam na telefon żeby jechać po niego

reklama
Koalka akurat u mopsow tak jest ze względu na przegrody nosowe , mój ma do tego jeszcze zwężenie tchawicy , tez częste u psów krotkonosych . Kiedyś w bruzdzie zrobił mu się taki syf ropa śmierdzial chciałam mu operacyjnie zmniejszyć żeby mieć lepszy dostęp do czyszczenia i wtedy weterynarz mi odmówił mówiąc ze u krotkonosych psów uśpienie to tylko ostateczność ... mopsy to specyficzne psy chrapie jak stary traktor ;) a jak chory jest to ma swoją maseczkę i nebulizator i jedziemy z solą hahaha jak u dzieci . Nie mówiąc ze u nas w mieście weterynarze nie znają się na takich psach i większość wiedzy czerpie z fb i grup kochających mopsy ;) na całe miasto jest mój Stefan i jedna suczka tylko no i moja siostra planuje sobie zakupić suczkę i dziewczynę Stefanowi zarazem tylko szukamy odpowiedniej ciągle ...

Do góry