reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Gaga, też bym raczej ciachnęła. Kotkę mam wysterylizowaną, chociaż nie wychodzi z domu, ale właśnie chciałam uniknąć chorób nowotworowych, ropomacicza itp. Psa też chciałam wykastrować, ale niestety ma chorą trzustkę i narkozy może nie przeżyć, jednak sam nie wychodzi, więc nie ma możliwości biegania za suczkami, chociaż kiedy suczki sąsiadów mają cieczkę, to widać, że hormony w nim buzują. Szkoda mi go, że musi się tak męczyć.
Jedyne co, to chyba trzeba bardziej dbać o prawidłową wagę zwierzaków po takich zabiegach, bo bywa, że mają większy apetyt i tyją.

reklama
Czas napisać po przerwie, tak zniknęłam przez badania i pojawiły się problemy, dzisiaj z rana bylam robić cukier bo dopiero lekarz się obudził i wyszło 200, tata ma cukrzyce i jak normalnie było dobrze tak teraz mi skoczylo i wpakuja mnie do szpitala na ten ostatni miesiąc :(

Wiosanka lepiej być w szpitalu pod kontrolą niż później pluć sobie w brodę, 200 to już nie ma żartów a miesiąc szybko zleci a będziesz z maluszkiem bezpieczna, ja może nie miesiąc ale tez idę wcześniej do szpitala bo już 10 dni przed terminem a ile po urodzę też nie wiadomo

Apropo sterylki/ kastracji to moje przeszly ok, dopiero to 4 dzien po ale juz smigaja :)

Jak nie chcecie ciachac to moja mama pieska kastruje chemicznie, bodajze na rok spokoj, ale impreza nienajtansza i trzeba pamietac o odnowieniu.

1476783227-quxi1h.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiosanka- to 200 to wynik na czczo, czy po obciążeniu glukozą? Też mam cukrzycę ale na szczęście obyło się bez szpitala i insuliny Dietą walczę z tym dziadostwem.

Pies jest nastepnego dnia raczej obolaly i oslabiony po lekac,h wiec przesypia wiekszosc czasu. Moje zostawaly na 2/3h i nic sie nie dzialo. Ranka jest malutka bo na ok 4 cm. Tak naprawde moje dopiero w poniedzialek byly juz zwawe (w pt w nocy sterylka), choc jak na nie to i tak oszczedzaja sie. Tylko nie zostawialabym na dworze pierwsze dni, niech sie zagoi rana.

mój to domowy piesek więc z tym nie ma problemu tylko jutro mam wizytę u gina więc będzie musiał zostać na ten czas sam a boje się żeby tam się sam nie pogryzł

Spokojnie, dostaje ubranko i mozesz poprosic o kolnierz, wtedy nie dosiegnie, a bedziesz miala calkowity spokoj:). JRT miala obcinany wilczy pazur i zakladam jej kolnierz jak zostaje sama bo juz szwy zdjela 2x. Brzucha pod ubrankiem nie tykaja:-)

reklama
Linka a dlaczego pieski z płaska mordka lepiej nie usypiać?
pytam bo mój piesio jutro ma operacje, niestety na spacerze włożył łepek w krzaczki i uszkodził sobie rogówkę w oku. Rasa Shih tzu ma tez płaski ryjek i właśnie często ranią sobie oczka bo nosek płaski i jak chcą cos powąchać to razem z oczami wkładają.

Ivi super ta dostawka, nie widziałam wcześniej jej na Allegro. Jedyny minus dla mnie to taki ze nie ma kółek bo chciałam sobie jeździć nią ale jeśli cena jest o ponad 200zl taniej to do licha z kołkami :-) I w razie gdy cos mi sie nie bedzie podobać to jednak nie sa to takie duże pieniądze a dostawka przecież służy przecież góra do 8 miesięcy a pózniej to nawet można juz myślec o porządnym łóżeczku z funkcja wyjmowanych szczebelek.
Dziękuje jednak zdecyduje sie na to. Allegro :*

Do góry