reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Grzesznik czyli bedzie dziewczynka jak cos :)

Lilith no wlasnie ten neurolog mi wtedy to powiedział - ja bardzo mało widze na prawe oko i wytłumaczył mi ze to przez to. A brzuch o matko tez mam mega !

Młody leży juz w łóżeczku a ja zaraz chyna tez zależne na razie puszczam
Seriale a potem spać :) meza nadal nje mam wraca dopiero w nocy z czwartku na piątek , sonrze ze to moje dziecię tak ładnie zasypia to przynajmniej wieczorem mogę odpocząć :)

Wczoraj miałam fajnie bo został z
Dziadkami a Ci go ładnie usypali zanim wróciłam :)

reklama
Wróciliśmy do domu :) echo serca wyszło ok ekg tez ok :) zrobili mi nawet podstawowe badania na cito tez ok :) dostałam dopegyt tak jak w poprzedniej ciąży i isoptin i dopegyt 3-4 razy dziennie isoptin 2 razy będziemy potem modyfikować w zależności od ciśnienia poki co jest tak wysokie ze musiałam mieć duże dąwki ... Taki juz moj los co ciąża to nadciśnienie ehh ale najważniejsze ze będzie wszystko dobrze :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja jestem prawie 5 lat po porodzie a brzuch jak w 6 mc nie wiem czemu to tak zostaje swoją droga ze ogólnie mam plus size ze tak powiem ale ten brzuch masakra

heheeh Priinceseczka ciesz się brzuszkiem :)
Ja jak byłam w ciąży z synek to postanowiłam na studiach nikomu nie mówić że jestem w ciąży tylko przyjaciółce i wyobraź sobie że skapneli się na przełomie 6/7 miesiąca hehe, jestem mała i drobna i brzuszek późno zaczęło byc widać, w dniu porodu ważyłam 55 kg :)

A najlepsze było to że w 7 miesiącu przymierzałam suknie ślubną to kobietki się śmiały że w życiu by nie powiedziały że ja w ciąży jestem, 2 tygodnie po porodzie przyjechałam na oficjalną przymiarkę sukni już z synem w nosidełku bo nie miałam gdzie go zostawić to mówiły że to niemożliwe że to moje dziecko :)
Tak czy inaczej drugą ciąże ponoć szybciej widać, już się nie mogę doczekać jak ten brzuszek będzie widoczny i będę go dumnie wypinać :p

PS nie głodziłam się w ciąży taki typ chyba jestem

EM KA przydała by się córka do pary ale jak i syn będzie to logistycznie będzie łatwiej bo chłopaki mogliby mieć razem pokój :)

Swoją droga macie moze dzieci a wieku ok 4-5 lat ? Moj młody wstaje o 7 do przedszkola i cały dzien nie spi i idzie spać o 22 masakra i byłam u pediatry i ona mi pow ze ma po prostu duzo energii i taki temperament oczywiscie cieszę sie ze moje dziecko jest szczęśliwe ale boje sie co to będzie jak drugi dzidziuś sie urodzi czy ja będę wiedzieć jak sie nazywam ogólnie bardzo pragnęliśmy dzidziusia a teraz sie boje czy mnie nie wykończą hehe :D

U mnie było widać tez dopiero ok 6/7 mc ale jak juz zaczęło być widać to nie nadążałam zauważyć jak rośnie :D

Ogólnie na koniec ciąży ważyłam jakieś 69 kg ale po ciąży przytyłam 30 kg nagle i potem winowajca okazała sie tarczyca

reklama
Mój Olek ma 4,5 roku i wstaje o 7 do przedszkola i jestem mega dumna jak o 21 śpi :) jakbym nie walczyła co wieczór to i o 22 też by się kładł najlepiej albo i później. Taki typ. A co najlepsze że jeszcze 1,5 roku temu wstawał o 7 zasypiał przed 20 a w ciągu dnia jeszcze miał drzeme około 2-3 h :) to jest dopiero metamorfoza

Do góry