reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Emka, my śpimy od 14m w lozeczku autku. Ściągane z Pl. Ma wysokie boki, jest idealne. Mlody przyzwyczajony i nie łazi nigdzie.
Ten brzuch taki to chyba typowy jest na początku, jeszcze jak wzdecie bierze to juz w ogole mega.
Lalena, poki Co to kwas foliowy, magnez i nospa jak potrzeba. Mam nadz.ze jutro dotrze do mnie duphaston, to zapewne 2x1 będę brać. Co do wizyty to musze poczekać.. Usg dopiero kolo 8 tyg. Będę miała. Oby zlecialo bo mi się dluzyc będzie.. Jak przychodziła @ to lecialo cykl za cyklem.. A teraz to jakby wieczność :-)
Od dzis przestałam ćwiczyć..i bieznie porzucilam.. Nieswojo mi z tym ale strach jest większy..

reklama
O ja tez porzuciłam ćwiczenia zwłaszcza ze w poprzednich ciążach miałam mieć krwiaki , no ale sa sprawy wazne i ważniejsze :) to prawda ze teraz sie dłuży :))))

Dziewczyny kiedy bierzecie nospe? Bo mnie czasem pobolewa brzuch ale poboli z 10 minut i przestaje a ja cierpliwie na to czekam bo jakos boje sie nospy

Ehh urwalo mi wiadomosc, mam dosc tego tableta,
Ja bralam w poprzedniej ciazy nospe profilaktycznie (przez jakis czas)

My Szoguna uczyliśmy rutyny od samego początku (6 lat). Powielamy ten sam schemat cały czas. Po kąpieli jest spanie, ale przed spaniem zawsze bajka na dobranoc (czytamy na zmiany). Idzie spać o 20:00, wstaje różnie/ W weekend siedzi do 21:00 - a niech SE chłopak poszaleje, a co ;)

Dziewczyny kiedy bierzecie nospe? Bo mnie czasem pobolewa brzuch ale poboli z 10 minut i przestaje a ja cierpliwie na to czekam bo jakos boje sie nospy

Można, można a nawet trzeba :) Całą swoją ciążę na brzuch brałam bo mi się stawiał, o bólach nie wspomnę.

----------------------------
Ja nie ćwiczę bo ja straszna chudzina, z synem jak zaszłam w ciążę ważyłam 45,5 kg, uwaga! przy wzroście 157 cm. W ciąży przytyłam ze 20 kg, po porodzie tyle też schudłam. Brzusio miałam ledwo widoczny, być może przez to nabawiłam się przepukliny bo syn bardziej jak na zewnątrz siedział w środku :]
Teraz zaczynam od wagi 47 kg, nie wiem ile wody mi się zbiera bo waga już wskazuje 49,4 kg - wilczy apetyt mam cały czas.
Jutro 4 tydzień i 4 dzień u mnie również. Będzie 4 dni po @, ślimak szybciej minie A4 niż ja 5 tydzień doczekam.

A i wróciły płacze - dzisiaj też zaliczony. Odbija mi normalnie, 10 min płaczu, 2 godziny śmiechu, 1 godzina smutku, 30 min złości i AbArOtNo od nowa.

Nessi, to z języka niemowląt? Rytuały? Ja tak chowam dwojke, dzięki temu z Dexterem teraz nie było większych problemów, wszystko takie proste, przewidywalne i świadome.
Tez pobolewa mnie podbrzusze, jak tylko piczuje to się denerwuje. Na szczęście mija szybko. Boli tez w okolicach jajników i krzyż.. Nospe i magnez biorę profilaktycznie.
Nessi, Widac hormony szaleją i dobrze!
Usypiam..dobrej nocki.

reklama
Ivka jak do szkoły idą to wstają przed 7, w weekend też kolo 7, ale od 20 mam spokój, cała 3 kładę tak o 20, tak było od zawsze.

Emka moja najmłodsza Lilianna dziś drugi dzień w swoim łóżeczku i jest super, dzięki że pytasz ;-), wcześniej spała ze mną bo jeszcze tydzień temu cycolilismy się cały czas, ja ją usypiam u mnie na łóżku, zaśnie, czekam 10 minut i przenoszę ja.
A jak Ty Synka usypiasz?, połóż się obok, udawaj że też spisz, jak się kręci to niech się kręci, byleby nie wychodził z łóżka, wychodzi to bez słowa poprawiasz go tam gdzie ma leżeć i też się kładziesz. U mnie tak to funkcjonuje.
Nie chce się wymondrzac ale jak sobie wypracujemy z dziećmi coś wcześniej tak potem to owocuje. Moje starszaki od niepamiętnych czasów jak są już w łóżku to nie ma gadki, wychodzenia itp, wcześniej jest siku, piciu, czytanie, usypiaja przy kołysankach i lampce, najmłodsza też kładę w tym czasie co starszych.

Lalena ja biorę luteine, magnez, kwas foliowy i witaminy.

Nessi popieram w 100% rytuał, u mnie Często nawet w ciągu dnia są rytuały ;-)

Lilith planowalas 3? Fajnie ;-), ja w ciąży z 3 dziecku już myślałam o 4 ;-)

Wiem że nospe w ciąży można i lekarze też tak mówią ale w którejś ciąży lekarz doradzil nospe już w ostateczności lepiej magnez brać nawet na boleści brzucha w ciąży, ja biorę magnez 3x1 i jest ok, nospy nawet w domu nie mam hi.

Ostatnia edycja:
Do góry