reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
karosznurek osobiście nie używałam proszku Lovela ( używam bobini) ale bratowa używała i mówiła to samo co ty, ubrania śmierdziały szczególnie po płynie.

Linka to chyba najwyższy czas, ale jak skurczy było brak to może wkrótce sie pojawią. trzymam kciuki bo tu juz kilka dziewczyn przygotowuje sie do porodu :-) ciekawe która pierwsza ;-)

Ja swoja wizyte opisalam na osobnym watku wiec juz tu nie bede zasmiecac, ale dodam ze lekarz podpowiedzial robic masaz krocza zeby porod byl lzejszy tzn zeby nie trzeba bylo nacinac krocza, dawali wam tez takie wskazowki ?

Pocieszylyscie mnie ze to normalne bo już myślałam że to coś dziwnego. Infekcji na pewno nie ma. Nic nie boli, a leci czasami strasznie. I tez już od dłuższego czasu.

A uderzenia gorąca też macie ? Jak przy menopauzie hehehe :)

Jestem w 36 tc :-)
Ja mam. Śmieje się że jak starsza babka jestem. Emeryci mnie mijają i lykam tyle samo leków oraz menopauza mnie męczy :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, jestem w 37-38 tyg ciąży, lekarz do którego chodzenie nie potrafi określić terminu porodu, oki rozumiem to, ale na ostatniej wizycie, która odbyła się 26 września, stwierdzi ze teraz widzimy się dopiero na sali porodowej, czytając Wasze posty stwierdziłam, ze albo ja jestem nie normalna i panikuje albo on jest dziwny i nie przywiązuje uwagi do swoich pajetek. Nigdy mnie nie zważy nie zmierzył, ciśnienie czy było za wysokie czy za niskie zawsze wpisywał 120/80, nie powiedział mi jak jest ułożone dziecko i bla bla bla... Mowie mu ze przytyłam 4 kg (35tydz) a on na to, ze dzidzia jest mała i to dlatego :crazy: normalnie OMG, dodam ze chodze prywatnie a lekarz jest ordynatorem szpitala w którym zamierzam (albo zamierzałam) rodzic... Chce tylko wiedziećczy jego zachowanie jest normalne?!

kurde ale Wam już mało zostało u mnie dziś pokazuje 40 dni do końca

co do lovela też mam z tego proszek ale płyn do płukania mam już z dzidziusia to może temu moje ubranka nie śmierdzą ale zachwytu też nie ma

Ksantypass witaj, jak dla mnie zachowanie Twojego gina jest wręcz naganne jak można zapisać poprawnie coś czego się nawet nie sprawdziło i szczerze dziwie się, że go jeszcze nie zmieniłaś za taka zlewkę :/

ksantypass niestety ja co do swojego lekarza super zadowolona nie jestem i mam jakies male "ale" ale podlug Twojego to powiem Ci ze jest mega super. Cisnienie to bardzo wazna sprawa ja mam mierzone co wizyte i jestem co wizyte wazona. Dzisiaj mialam 120/90 i dostalam leki poniewaz to drugie jest na granicy. Wedlug mnie zmien nawet jesli to mialyby byc ostatnie dni czy tygodnie. Waga matki z waga dziecka najczesciej nie ma nic wspolnego prawde mowiac, ale czy aby napewno dziecko sie dobrze rozwija cos mowi, zaleca? niestety placimy za te wizyty a i tak g**no to wszystko daje :(

reklama
Ja mam dzidziusia i nie narzekam :) od poczatku cos nie bylam pewna tej Loveli i widze ze chyba dobrze ze jej nie kupilam :) bede miala tez okazje jutro sprawdzic bobini wiec bede miala porownanie obu plynow.
Dziewczyny ponawiam pytanie odnosnie porodow sn czy wam lekarze tez sugerowali masowanie krocza ?

Do góry