reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros-ja taka wydzieline mam juz od 3 tygodni...napoczatku przestraszylam sie ze to wody bo czasem potrafi zrobic sie naprawde mokro, ale gin.to sprawdzal i papierkiem i na usg i uspokoil ze wody to nie sa :-)

reklama
Martini, kciuki za wizytę!

Milagros, u mnie zmienia się ilość wydzieliny, raz mniej, raz więcej, tylko że ja luteinę ciągle pcham ;)

Gorąco mi cały czas, a do tego mam kołatania serca, nawet jak spać się położę, wczoraj kilka minut mi waliło i było mi duszno, żadnego wysiłku wczesniej, ani nerwów, miewałam to do tej pory, ale przez kilkanaście sekund, a nie takie walenie... No cóż, mam nadzieję, że to hormony.

Marudzenia i biadolenia ciąg dalszy? ;-) to i ja się piszę.
Dopiero zjadłam śniadanie... masakra.
Mężowi pomagam załatwić tańszą polisę o prawie 800zł bo mam taką możliwość w pracy, a ten jeszcze marudzi i wybrzydza że za dużo dokumentów ten ubezpieczyciel chce zobaczyć. Powiedziałam żeby dał mi spokój i ubezpieczył sobie sam to auto na mieście. :angry: załatwiłam mu opony na zimę za free pewnie jak przyjdą też stwierdzi że coś z nimi nie tak.... :wściekła/y:

U mnie torby prawie spakowane, tzn Pola jest już spakowana, a moje rzeczy są już zebrane w jedno miejsce. Trzeba tylko to upchnąć w walizkę.

Milagros też mam uderzenia gorąca:p mąż mi tu grzejniki odkręca a ja wietrzę...

Dostałam dziś pieluchę z Enfamilu w sowy.

Muszę udać się na zakupy i teraz uwaga jakie......
.... majtkowe :p normalnie dupa w majtki mi się nie mieści :oo: i szwy mi się wbijają po bokach. Mam jeszcze tylko ze 4 pary które włażą na tyłek. Chyba miednica mi się rozłazi bo waga w miejscu stoi.

U mnie apka pokazuje 39 dni do końca. Ale mam wrażenie że przenoszę. Ostatnio na USG w 32tc moje łożysko było nadal w I stopniu.

Martwię się tylko ewentualną kwalifikacją do cc. Bo usg mam 36t5d i wtedy się okaże czy się Panna obróciła czy nie. Nie wiem jak to będzie z kwalifikacją bo ostatnio dziewczyna była na kwalifikacji w tym szpitalu który wybrałam w 35tc i doktorek powiedział że nie ma terminów i że zapisuje ją na dzień terminu porodu.

Ostatnia edycja:
Emalka wlasnie mialam pisac :-) ja tez dostalam taka:

Załączniki

• 1476189426381563995017.jpg
    1476189426381563995017.jpg
    856,7 KB · Wyświetleń: 76
Taka sama [emoji5]

Jakąś zbiorcza wysyłkę chyba robili. Bo wczoraj na fb dziewczyny pisały że też poprzychodzily

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

Milagros no właśnie auto sprawdzali mi na stacji diagnostycznej fakt za 40zl ale od a do z i 3 mechaników drapało sie po głowie bo wszytko jest wporzadku zawieszenie jak nowe a jednak cos tam strzela. powiedziano mi ze narazie mam jeździć może jakaś śruba sie odkręciła w środku i uderza o cos stad te chrobotanie.
Odnośnie wydzieliny tam z dołu to też mam bardzo gęsta i biała. Moze to juz czas, ostatnio wydawało mi sie ze Mała sie obróciła w poprzek a teraz znow czuje ja jakby byla w pipce ;-)
Chciałabym zeby niedługo wyszła bo chce ja bardzo juz przytulić.

Witam się i ja

Joasia i ja nie czuję tego wszystkiego a niby 24dni mi zostaly.. i niby jestem spakowana ale tak nie do końca a tak mi się nie chce ehhh...

Milagros ja też mam więcej wydzieliny ale gin nic nie mówił że jest zła czy coś[emoji6]

Emalka mi możesz załatwić tańsze ubezpieczenie i obiecuję nie marudzić hehe [emoji6]

Milagros ja mam straszne uderzenia gorąca i od tego też mi słabo... wczoraj lekarz się śmial ze mnie że przekwitania haha[emoji23]

Nie umiem się już na niczym skupić i wszystko leci mi z rąk..

37 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Princeska u mnie jest tak że bardzo chce juz urodzić ale ostatnio jak poczułam skurcze przepowiadające (które wtedy wydawały mi sie właściwe porodowe ) to wpadłam w panikę że jednak nie chce rodzić, bo nie wiem co i jak aż drgawek dłoni dostałam ze strachu. W pół zgięta w nocy szłam sie kapać i przeszło mi nad ranem po magnezie i po nospa.
Cała ciąże nie chciało mi sie nóg golić robiłam to raz na tydzień a teraz po tej akcji co dwa dni depilacja nóg i co 3 dni podkoszenie podwozia hehe zeby w razie godziny W nie latać z maszynka i gimnastykować sie

U mnie tez wystąpiła uderzenia gorąca i właśnie kołatanie serca. wtedy muszę usiąść, powoli oddychać i normuje sie rytm.

reklama
Ano nie ma problemu muszę być tylko chociaż współwłaścicielem by skorzystać z tych warunków ubezpieczenia [emoji6]

Firana jak tam sytuacja na froncie? Jakieś nowe decyzje?

Ziemniaczku co tam u Ciebie chyba miałaś mieć sciagany szef na dniach? Po zdjęciu spokój czy akcja się rozkrecila ?

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

Do góry