reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Moja dobra koleżanka w poniedziałek będzie mieć indukcje porodu na koniec 38 tygodnia. To jak ona już urodzi to ja całkiem zacznę sraczkować, że to już.
Myślalysmy ze moze razem bedziemy rodzic, ale niestety jej konflikt serologiczny nie pozwala już wiecej czekać. Miano ma 16 - na granicy.

Jestem w 35 tygodniu ciąży

reklama
Ja podlewalam storczyka raz w tygodniu odstana woda. Mam taka mala konewkke, tam wlewalam wode i stala na parapecie. Zawsze w poniedzialki podlewalam storczyka i byl piekny. Zakwitl przy takim regularnym podlewaniu ale pozniej go zasuszylam O.O

Jeden z obecnie kwitnących
1475224745800.jpg

Załączniki

• 1475224745800.jpg
    1475224745800.jpg
    68,6 KB · Wyświetleń: 204
Jak moj pierwszy sie rozkwitnie to dopiero wygląda bo ma tyyyyyle wypustek. Ale poki co puszcza pączki.
U mnie kulminacja jest jednak w zimie. Wtedy prawie wszystkie naraz kwitną. W lecie im chyba za jasno i za ciepło. Choc w zimie musze je zraszać codzinnie mgiełką bo pączki obsychają przez kaloryfery.

Priinceseczka, u mnie cc jest we własnej koszuli, podwijają po prostu, miałam stanik :D Zdziwili się i kazali zdjąć na operacyjnej ;) Dla mnie masakrą jest, że soczewek kontaktowych nie można mieć, bo ślepa jestem i wszystko widzę jak za mgłą... Któraś miała na cc? Bo może jednak nie zdejmę tym razem... Wzięłam okulary ze sobą pod poduszkę, ale jakoś nie pomyślałam, żeby ktoś mi założył...

Nie mam naszykowanych żadnych ciuszków dla małej ani na szpital, ani na wyjście, a teraz taka słaba jestem przez chorobę, że nie mam siły się tym zająć, puszczę może męża na żywioł, myślę, że sobie poradzi :)

Linka, współczuję choroby, masz jakieś leki? Ale blisko u Ciebie, ja już pewnie jechałabym na IP, bo bałabym się, że nie rozpoznam tych właściwych skurczy, a podobno każde kolejne dziecko szybciej się rodzi :)

Milia-akurat wczoraj na wizycie pytalam gina i mowil ze moge rodzic we wlasnej koszuli :-) takze fajnie :-)

Milagros-mozliwe ze ma za malo slonca. Moje nie kwitly kiedy byly na polnocnym oknie dopiero na poludniowym sie rozbujaly.

Hehe dziewczyny moja kolezanka z pracy termin z om miala na 15 pazdziernika i wlasnie dzisiaj pojechala do szpitala ale nie wiem czy rodzi czy beda wywolywac dopiero bo dwa tygodnie temu miala cholestaze i mowili w szpitalu ze wypuszcza ja do domu i w 38 tygodniu podejma decyzje czy dziecko moze byc jeszcze w brzuszku czy zbyt duze jest zagrozenie. Akurat u niej 38 tydzien sie zaczyna.

Kliska ale super! Moze powinnas zalozyc strone na fb i szyc na zamowienie? Duzo mam tak dorabia ;)

Milagros na jednym oku. Mysle ze cisnienie sprawdzi i wlasnie badanie dna oka bo ono jest wazne. Sprawdzi jak siatkowka. A ty idziesz pos katem skierowania do cc?

Ja mam powazne wątpliwości co zrobic jak zapyta wprost czy wypisac wskazanie czy nie.
Ciezka sprawa dziś z mama dlugo gadalam o tym i z mezem w sumie tez i oboje namawiaja na planowe cc. Za duzo u nas w rodzinie i znajomych przypadków a to rozejscia blizny a to popekania i 3 probowaly urodzic sn po cc a na koncu ratowali dzieci w ostatniej chwili a matki wykończone. Ja bardzo chce sn ale dochodza jeszcze oczy . no i jedyne co mnie przekonuje to to ze przy zaplanowanym cc będę mogla zaplanowac co z Julkiem a tak rodzice 100km stad maz nie ma prawka i po prostu ciezej bedzie ogarnac.

Jestem w 33. tygodniu ciąży <3

Kejtii-ja na Twoim miejscu nie upieralabym sie na porod sn. Rodzinka dobrze Ci radzi...
Jesli lekarz zapyta o skierowanie na cc to tymbardziej bym sie zgodzila. Tak jak piszesz nie dosc ze blizna moze sie rozejsc to dochodza jeszcze oczy. Warto ryzykowac? Moim zdaniem chyba nie.. ja sie boje strasznie cc ale wiem ze maly jest duzy i porod sn moglby nam niezle zaszkodzic. Kiedy kardiolog napomniala o cc to nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby sie nie zgodzic. Nie ja pierwsza i nie ja ostatnia, musze jakos to przezyc.

Matko, albo ciśnienie albo po prostu już tak będzie. Nie mam siły na nic. Jakbym przewalila tonę węgla. Mam ochotę tylko na odpoczynek ;)

Jestem w 34 tc, Tp 03.11 córcia

reklama
Kliska ale masz zdolności[emoji2]

Linka łącze się w bólu z nieprzespanymi nocami ale ja z powodu starszaka niestety... już od kilku nocy ma dziwne akcje...
Zdrówka Ci życzę i to jak najszybciej bo jakby przyszlo rodzić w chorobie to ja nie wiem... mi zostało 35dni [emoji6]

Gaga bólu zęba współczuję[emoji20] a dlaczego teraz nie chce Ci leczyć? Ja wczoraj byłam u dentysty i mam wszystko poleczone tylko jeden mam do wyrwania ale i dentystka i ja boję się teraz bo ja ciagle mam omdlenia więc słabo... ale resztę leczyła...

Keejti mimo że ja jestem całkiem za sn to w Twoim przypadku zdecydowałam również za cc... za duże ryzyko jednak...

Ja tak jak pisałam wyżej ciągle mam zasłabnięcia większe i mniejsze i już boję się gdziekolwiek sama wyjść a mój myśli jeszcze że udaje co mi nie pomaga... mlody załapał jakiś film że musi że mną spać gdzie w ciągu jego 21mies życia spał miesiąc po porodzie i jak był mocno chory kilka dni... i to musi spać tak blisko albo dosłownie na mnie... jestem tym wykończona [emoji20] od środy będziemy mieć jeszcze gości to już w ogóle...

35 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Do góry