reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Boli tylko jak próbujesz stanąć na nodze? Czy tak jak Leżysz też? Kurde rtg nie zrobią, ale może jakieś usg. Popatrzcie gdzie w Krakowie macie sor ortopedyczny. Bo zwykły chirurg tu może nie pomóc.
Ja jak rozwalilam właśnie wiezadlo to bolało jak próbowałam stanąć na nodze. Na nartach się tak zalatwilam potem 6h na sorze w nowym targu.

Jestem w trakcie 34 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji480][emoji188][emoji179]

reklama
Mamo 4 o masz ty w tej ciąży biedactwo ... Nie pomogę w tym temacie bo się nie znam ...

Milia nie koniecznie kolejne dzieci rodzi się szybciej wiem coś o tym , bardziej świadomie tak ale nie jest to plum jak mi mówili w 3 ciąży a rodziłam ponad 6 godzin i jeszcze w domu kilka godzin przesiedzialam na kibelku ze sporymi bólami bo oczyszczać się zaczęłam i wyjść nie mogłam ...

Co do leków mam cos , męczy mnie kaszel bardzo a nie wiem co można na kaszel ,, może któraś coś poleci ? Do nosa sól fizjologiczna mam i daje rade jak narazie

Emalka- boli przy zmianie pozycji i próbie wstania, jak leżę nie boli wcale. Jak skończyła się historia z Twoim więzadłem? Dlugo dochodzilaś do siebie? Ja już naczytałam się w necie i piszą , że bardziej skomplikowane przypadki mogą skończyć się nawet operacją

Linka- na kaszel dobry jest syrop prawoślazowy lub syrop z babką lancetowatą.

Mamo 4 jeśli wiezadlo poboczne czyli to od środka kolana to bardzo rzadko operują bo samo się zrasta. Gorzej jak przednie krzyżowe. W każdym razie konieczne jest wtedy unieruchomienia nogi. Mi zajęło 8tyvodni przy czym 4tyg nogą zupełnie zablokowana potem zwiekszany zakres ruchu potem rehabilitacja. Jedzcie na sor nie ma co czekać skoro to nie jest taki ból z potluczenia. [emoji53]

Jestem w trakcie 34 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji480][emoji188][emoji179]

Mamo czworki ajc wspolczuje bólu;/ może cos na stluczenia dla dzieci mozna?

Linka ostatnio mi ktos pisal ze mozna stodal i prawoslazowy moze cos pomoze

O widzę ze juz dziewczyny napisały;)

Milagros nie pomoge ;/

A co do moich porodow tesciowa (po 2 cc) mi dziś powiedziala tak, ja tam naturalnie nie rodzilam to nie wiem ale po cesarce jest *ujowo:d czyli i tak zle i tak nie dobrze.

Jestem w 33. tygodniu ciąży <3

Milagros - a ja wole SN niż cc, mimo że moje porody nie były łatwe do tej pory. Ale możliwość wstania"od razu" i w sumie normalnego funkcjonowania- bezcenne (ostatnio dzień po powrocie ze szpitala po urodzeniu Sylci robiłam urodziny najstarszego, z jedzeniem, tortem itd. Przy cc nie byłoby to możliwe ;)

Ale mam dzis dola!!! Normalnie od 3godzin leżę na łóżku i ani rączka ani nóżka nie jestem w stanie ruszyć :( strasznie mi zle - czuje sie.. conajmniej dziwnie:/ przedporodowo;) tylko ze to za wcześnie na takie cos wiec.. to zwykły - mocny dol...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mamo czworki a altacetem oblożyć?

Ivi jutro będzie lepszy dzień, przytulam

Linka a może poczciwy syrop z cebuli?

Mila to my obie dzisiaj takie zdechniete

Aob66 Mały czuje ze juz niedługo będzie miał konkurencję i chce się nacieszyć mamą ;)

Hej mamusie :-)

Mamo czworki-wspolczuje bolu. Oby to nic powaznego... jak bedzie bolalo to.jedz na ip. Takie stluczenia lubia sie odzywac po latach i wtedy ratuje tylko operacja (mam na mysli tutaj wiezadla). Zdrowka :-*

Uhh dziewczyny zaczal sie pazdziernik-miesiac w ktorym niektore z nas spotkaja sie ze swoim brzuszkowym lokatorem <3

reklama
Dzień Dobry

Mamo czwórki współczuje bólu ale maść taką jak altacet na stłuczenia możesz użyć bo pamiętam jak siostrę w ciąży też bolało kolano to wiem, że mogła smarować bo to daleko od brzuszka

w końcu mogę zamawiać wózek :D wiecie, że ten szef mojego nie odpuścił i dał mu na ten wózek i jeszcze mówi mu tak trzymaj tu na wózek od wujka Krzyśka

a tu mój psiak jak rano przyszedł się przytulić :D:D:D

Załączniki

• 14518675_1187386241320987_1903224762_n.jpg
    14518675_1187386241320987_1903224762_n.jpg
    60,7 KB · Wyświetleń: 74
  • 14522414_1187386294654315_88022844_o.jpg
    14522414_1187386294654315_88022844_o.jpg
    80,8 KB · Wyświetleń: 72
  • 14527543_1187386177987660_551264283_n.jpg
    14527543_1187386177987660_551264283_n.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 77
  • 14542801_1187386211320990_1284632752_n.jpg