reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob nie mam pojęcia, nie mówiła tylko tyle żebym przyszła jak urodzę

dziewczyny kupowałyście coś na dzisiejszy dzień chłopaka?

i mam jeszcze pytanie odnośnie cycuszków smarujecie je albo macie zamiar smarować czymś ujędrniającym i ewentualnie od kiedy

aa narobie Wam smaka zrobiłam dziś sobie na obiad placki ziemniaczane z gulaszem :p

reklama
Pewnie macie racje, zobacze jak sytuacja sie rozwinie.
A ja narzekam na spojenie i wogole cala miednice. Tak okropnie bola mnie kosci ze kazdy jeden krok to bol. Ani sie polozyc ani usiasc a tu jeszcze dziecko trzeba nieraz podniesc czy zakupy zrobic. Na pelnych obrotach jestem i czuje ze musze troszke zwolnic. Ale jutro jade do rodzicow bo akurat siostra bedzie jechała wiec zabiore sie z Julkiem przy okazji do niedzieli wieczora, moj i tak caly weekend w pracy to nie bedziemy przynajmniej sami siedziec.
No i zrobie wytyczne co do szycia dla malutkiej zeby mama sie tam zabierala;)

Gaga ja jakos na poczatku tygodnia robilam gulasz z papryka i właśnie placki ;)
Ja kupilam juz mowilam i moj bardzo zadowolony ze wogole pamietalam. Nawet róże od niego dostalam:p

A co do zgagi maz mi ostatnio poszedl po magnez i pani w aptece polecila pic muszynianke. I faktycznie ma bardzo dużo magnezu wapnia i potasu i swietnie dziala na kurcze lydek-zdarzalo mi sie budzic sie w nocy z bólu. I przypadkiem odkrylam ze szklanka tej wody swietnie dziala na zgage duuzo lepiej niz rennie wiec moge polecić. Ja juz sie przestawilam i pije litrami ;)

Ja chyba na cc mialam soczewki

Jestem w 33. tygodniu ciąży <3

Wyszłam dziś na plac zabaw z Zu pierwszy raz odkąd leżę. W sumie pojechalismy samochodem i byliśmy niecałą godzinę. Świeże powietrze mnie wykończyło. Padam. Nie wiem jak dotrwam do czasu aż ona zaśnie.

Jestem w 35 tygodniu ciąży

He he ja czekam na mojego i Baske bo bratowa ja wzięła na festyn jakiś u nich na osiedlu:)

Gaga mniam, gulasz niedawno miałam ale te placki:) oj zjadłabym:) Ja dziś zrobiłam polędwice nadziewana śliwka a druga czosnkiem:)

Keejti no uważaj na siebie i nie dźwigaj. Ja zakupowi zależna od męża, mamy lub esklepu Piotr i Paweł;) Ja skurczy nie mam wiec Mg nie jem, ale współczuje boli:( muszynianka mówisz, zdrowa jest ale ja nie umiem jej przełknąć ;)

Joasia no powietrze wyciąga:) dziś w ogóle senny dzien, ja mam wrażenie ze mi senność z 1 trymestru wróciła;) drzemeczki sa w cenie:p Młoda pewnie zadowolona ze z mama:)

Mnie dziś zgaga meczy, wszystkiemu winna cebula:/ ale śledzik był dobry;P Co do dnia chłopaka to ja dałam buziaka i zrobiłam obiad mam tez eklerka do kawy:p W poniedziałek rocznica ślubu i tu mam większy problem prezentowy:/ ale maz powiedział ze sushi na kolacje przywiezie [emoji38] ważne ze posiedzimy razem :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gaga ja za gulasz podziękuję ale placki to bym pochłonęła wręcz [emoji2]

A wiecie co miałam się pochwalić że jak zaczęłam mdlec to zaczęłam znów oddychać pełna piersią i zgagi nie mam [emoji2] a miałam okropna i już od dawna.. teraz czasem coś podejdzie mi do gardła ale jeszcze z 2tyg temu nawet jeść nie musiałam a zgaga była [emoji6] mała pewnie zeszła bardziej do kanału choć po brzuchu nie wydaje mi się żeby opadł [emoji6]

Ja mojemu nawet życzeń nie złożyłam bo mnie wkurzył... zresztą jak obchodzi dzień mężczyzn to już musi dzień chłopaka odpuścić [emoji6]

Joasia ja mam tak codziennie juz że myślę tylko kiedy zaśnie bo nie daje rady[emoji6]

Skrzat dobrze że chociaż chwilkę możesz w dzień się zdrzemnąć[emoji6] a ja nie lubię zakupów i chętnie bym zwaliła to na męża ale on też nie lubi więc dla równowagi chodzimy razem...

35 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Hej.
Będe zaraz nadrabiać ale mam takie pytanie na szybko. Czy istnieje jakiś żel przeciwbólowy bezpieczny w 3 trymestrze?Wiem, że niesteroidowe leki przeciwzapalne są właśnie w 3 trym. absolutnie zakazane .
Wywróciłam się kilka godzin temu- już drugi raz w tej ciąży, tym razem na mokrych panelach- które sama myłam:frown: :zawstydzona/y: Z maluszkiem wsio ok. rusza się, plamień i bólu brzucha brak ale noga boli mnie bardzo( w okolicy kolana od wewnątrz) . Rozjechały mi się nogi na tej mokrej podłodze tak, że zrobiłam prawie szpagat:surprised: Będę wdzięczna za każdą radę jak zniewelować choć trochę ten ból bo niestety nie mogę prawie w ogóle chodzić.

Mama czwórki może jakas mrozonka z zamrażalnika pomoże? Mam nadzieję że to nie więzadła poboczne.

Jestem w trakcie 34 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji480][emoji188][emoji179]

reklama
Nie wiem co to... Boli w obydwu nogach ale w lewej 10 x bardziej niż w prawej.To dziwne bo od razu nie bolało , tylko zaczęło dopiero po 2-3godz.. Po tym upadku nie chciałam chodzić więc położyłam się, później usiadłam i jak po 2 godzinach próbowałam wstać to już był problem.
Wyślę męża do apteki, a jak nie przejdzie choć trochę do jutra to chyba na sor będę musiała jechać.:hmm:

Do góry