reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja tez nie śpię. Zreszta od tygodnia mam taki ucisk na przeponę, że mogę już tylko na siedząco spać. Niestety [emoji20]

Jestem ostatnio troche zalatana, wiec nie na bieżąco z czytaniem, ale próbuje Was nadrobić [emoji1]

Iza zaciskaj nogi, jeszcze troszkę musisz wytrzymać, trzymam kciuki!

Martini za Ciebie tez jutro mocne kciukasy, żebyś wreszcie mogła odetchnąć i mieć ta kwalifikacje na cc. Ja za tydzien mam wizyte i tez planuje poruszyć ten temat z moim lekarzem. Powiedział kiedyś ze u mnie i tak cc, ale ciekawa jestem jak to załatwi skoro nie pracuje w szpitalu. Chociaż możliwe, ze myśli ze tak jak poprzednio po prostu nie dotrwam do konca...

Katerineczka oj bidulko, trzymaj sie kochana, az nie moge sobie wyobrazic tego bólu. Mam nadzieje, ze szybciutko przejdzie, zdrowiej!

Odnosnie depresji to przy drugim jest chyba łatwiej. Bo chyb juz wiemy co nas czeka... Ja poprzednio mialam depresje przedporodową, a teraz jest duzo lepiej, choc czasami tez mi hormony dają popalić.

U mnie poza problemami ze snem troche zaganiany okres. Chce jak najwiecej pozałatwiać tak na wszelki wypadek gdybym musiała iść do szpitala. I tak z synem ogarniam badania, wizyty u lekarzy. Wlasnie skończył dwa latka wiec odrazu zrobiliśmy bilans dwulatka. Nasza pani dr rozpływała sie z zachwytu, ze wcześniaczek i tak ładnie nadrobił i taki duzy jest. Moje dziecię ze wzrostem i waga jest na 97 centylu, choc ze wzrostem to chyba tylko tak wpisała bo wydaje mi sie ze nawet wyskoczył poza siatkę. Duzy chłopak sie szykuje [emoji7] Przy okazji zaliczylismy narazie juz ostatnie szczepienie, na meningokoki. Wreszcie odetchnęłam, bo każde szczepienie przyprawia mnie o bol głowy na tydzien przed.

Jutro mamy imprezę urodzinowa dla dziadków i chrzestnych. Moj dzisiaj dom ogarnął a jutro ma gotować. Ja z racji problemow z ciśnieniem mało co robie, bo wystarczy ze pare minut postoje i juz czuje ciarki, ze skoczyło. Pojadę jedynie jutro tort odebrać.

Oj nie moge sie juz doczekać godziny zero, a z tego forum tp mam jako ostatnia i ten moj licznik z aplikacji jakoś tak powoli zmniejsza tą liczbę dni do porodu...[emoji12] Cos jednak czuje, ze przede mna wyzwanie, ze mały z brzuszka bedzie miał zupełnie inny charakterek niz pierworodny. Wtedy prawie nie czułam ruchów, syn nie wariowal i mimo, ze teraz jest ruchliwy to jako niemowlak przesypial trzy godziny od karmienia do karmienia, wcale nie płakał, jak odstawiłam mu nocna butle w ogole nie protestował, a teraz jak pojdzie spac o 20 to bez pobudek śpi do 8 rano. A młody tak mnie kopie, ze czasami chodze zgięta... Jeszcze tylko 8 tygodni, chyba wytrzymam [emoji3]

Jestem w 31tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień Dobry

Skrzat u mnie to standard, że pies w nocy chodzi siku raz albo dwa razy, bardzo rzadko zdarza mu się przespać całą noc albo mnie juz trenuje do wstawanie do Małego:D:D:D

Nika ja też koniec listopada i mój licznik pomału spada ale coś czuje, że jak się zacznie październik to poleci szybko

Emalka fajnie, że koleżanka ma już za sobą i Dzidzia na świecie :)

Milagros to poniakd Ci zazdroszcze , bo moj maluch od kilku dni jest bardzo malu ruchliwy - jedynie jak klade sie spac to go troszke czuje, a tak to najwyzej przemieszczanie sie , ale kopniaki to ostatnio slabo :( Troche mnie to martwi.
Za to ze spaniem nie mam problemu wczoraj sie polozylam o 21 i dzisiaj ledwo po 7 wstalam i gdyby nie to ze mam lekarza pewnie dopiero bym wstawala :)

Cześć Dziewczyny. Cieszę się że wszystkie w komplecie. Nie było mnie trochę bo po ostatniej wizycie u gina wylądowałam w szpitalu na podawanie sterydów na płucka a że i brzuch twardy byl często to przez kolejne 3 dni miałam kroplówki z magnezem. Moje przygody zdają sie jednak nie mieć końca bo coraz częściej budzę sie w nocy z narastającym bólem rany po 2xcc. Nie muszę czekać do rozwiązania 13 listopada żeby poczuć jak bardzo boli rana po cc. Mam te wrażenia już dziś niestety.
Zostało mi równe 50 dni :)

Wreszcie usnelsm i troszkę sie zdrzemnęłam w nocy, całe szczescie przynajmniej nie bede dzisiaj jak zoomie chodzić.

U nas tez pogoda sie popsuła, leje ze hej.

Moja kuzynka miała termin na polowe października i tez urodziła dwa dni temu.

Miłego dnia dziewczyny!

Jestem w 31tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

He he Martini ja generalnie mam wrażenie ze mi wrócił syndrom snu z pierwszego trymestru. Zjadłam śniadanko i znów bym mogła kimnac;) Generalnie mi sie śpi dobrze ale jak pies nie obudzi to moje siku do tego przez to ze jestem sama z Basia od dwóch tygodni to śpię czujnie przy małej lampce bo jakoś tego nie lubię jak mojego nie ma:/

Basia pierwsza noc w kolczykach ok, powiedziała rano ze ich w ogóle nie czuje:) Pani mówiła ze płatki uszu jej noga sie zaczerwienic lub lekko opuchnac ale one i blade i normalnych rozmiarów. Mam nadzieje ze tak juz zostanie.

Mnie wczoraj przed snem jakoś macica bolała a raczej podbrzusze tak ja na miesiączkę ale zasnęłam i teraz niby ok, ciekawe co to mogło być?

Katusia to niezłe masz przygody, oby wszystko juz było dobrze:)

Emalka no to koleżanka ma z głowy:) ale to juz w terminie wiec super:)

Gaga ja nie wiem co te psy maja, człowiek sie oszczędza leży jak najwiecej w dzien, a w nocy dla psa po schodach musi chodzić;)

Martini trzymamy kciuki za wizytę:) co do ruchów to ta moja mała rożnie jeden dzien wierci sie cały drugi bardziej stonowany i spokojny. Pewnie ma humory jak mamusia [emoji6]

U nas tez pochmurno, ale deszczu ani widać, a mogłoby tak porządnie lunąć :) bo sucho...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat ja mialam wczoraj to samo tzn jakos podbrzusze pobalo i strzykalo tam w kroczu - tez sie zamartwialam co to... a chyba ze 2 dni czulam brzuchol tak jak na @. Cos ostatnio jakos niespokojna jestem tymi objawami - byc moze dlatego ze juz coraz blizej :)
Kciuki sie przydadza Kochana bo jakos sie stresuje ta wizyta - ten facet taki sluzbista. Chodzilam do niego chyba 1.5 roku i tylko 1 raz widzialam usmiech na ustach i ogolem nie mowi wiecej niz by musial :)

reklama
Nika dzieki, mnie w sumie został miesiąc jeszcze, myślę że wytrzymam, nawet jakby nie przeszło juz całkiem. U nas padało w nocy teraz jest nawet ładnie, ale ja i tak się nigdzie nie wybieram.

Katusia wspolczuje bolu:(

Milagros jeszcze się rozpogodzi nie martw się

Martini trzymam kciuki żeby ten lekarz dopełnił tych formalności i żeby miała spokój juz, sama też bym tego chciała bardxo ;)

Coś Iza nie pisze...

Do góry