reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Cześć wszystkim

Ja szykuje chłopców do szkoły i przedszkola ..
Przeglądam pierworodnemu zeszyty a on kartkówke juz miał z angielskiego i co Troja eh stać go na dużo więcej ale cóż zrobić , powiedział mi ze nie miała czasu wszystkiego napisać , całe moje dziecko nie miał czasu bo koledze obok pomagał na kartkówce i nie wiedział ze nie może :(

reklama
Aob no zasnęłam :p he he tak mam ze albo śpię albo jak sie wybudzę to jakiś czas zasnąć nie moge :/ no ale nie narzekam bo ogólnie nie jest zle;)

Linka tak to jest z dzieciaczkami chciał dobrze :).

U nas dużo zadań domowych i Młoda mi sie mimo chęci buntuje. Ale wczoraj u brata rozmawiałam z mama bratowej (nauczyciel 1-3) inna była w szoku ze Basia np ma juz 2 literkę i tyle zadań domowych bo oni maja 6 tygodniowy okres adaptacyjny zwłaszcza dla 6 latków:) i w szoku była ze moja tak z materiałem leci i juz ma druga literkę... No ale co szkoła to obyczaj ;) byle by mi sie nie zniechęciła.

Miłego dzionka wszystkim :) u nas słoneczko ale temperatura przyjazna ma być a nie upal:)

Ja otwieram oczy a tu takie cos po lewej i jeszcze wzdycha i mruczy;)

1474265082-ij4a32.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat mój ma codziennie od początku roku zadań domowych mnóstwo , nie dziwie się 4 klasa tylko trochę zszokowalo mnie to że z matematyki bardzo skaczą z programem 3 dni były osie liczbowe po 3 dniach zaraz zadania tekstowe nie minęło 3 dni dodawanie mnożenie pod kreska i powiem szczerze że syn zaczyna się w tym gubić ...

Linka ja też bym zaczęła jakby mi ktoś wprowadził na studiach calki i rozniczki na trzy dni tylko. Z każda nowa rzeczą tak będzie, za szybko, za bardzo chcą nadgonic.
Mój brat miał teraz test sprawdzający wiedzę po podstawówce, i wyobraźcie sobie na 33 osoby tylko jedna dostała 3,reszta dwoje. Nauczycielka jest załamana bo dzieci podstawowych rzeczy nie umieją, a żeby nie było to dzieci przyszły z różnych klas podstawowych.

Skrzat ja nic nie robię innego od poniedziałku, raz do sklepu poszłam i tyle co w sobotę się trochę poruszalam. ;)

Aob ale to tak śmiesznie, bo dosłownie z dnia na dzień poczułam że "oho, poród coraz bliżej" [emoji23]

Jestem w 33 tc :-)

Milagros do mnie też ostatnio zaczęło docierać że już nie długo koniec.
A dziś to już do mnie dotarło na maksa bo na fb listopadowkach dziewczynie zaczął czop odchodzić dziś w 35tc już jest po wizycie i szyjki prawie brak i rozwarcie już się robi.

Wczoraj jak wysiadalam z samochodu to też coś nogę źle postawiłam i też nie mogłam wysiąść. Bo ostatnio boli mnie tak jakby spojenie Ale to nie jest ból kostny tylko jakby zakwasy [emoji6] taki ból jak z przetrenowania [emoji48][emoji23] tylko że ja nic nie trenuje ostatnio [emoji12]

Jestem w trakcie 32 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji176][emoji176][emoji176]

Emalka, ale po ciąży i tak będziemy gadać ze było bosko :D ja już ostatnio o tym myślałam :-) ze później i tak będę gadać że nic mnie nie bolało i było cudownie [emoji23]

Obym tylko w ten weekend nie urodziła bo chce jeszcze trochę skorzystać z tego wyjazdu :D

Jestem w 33 tc :-)

Hej, hej :-)

Heh dziewczyny ja tak sobie dobilam do glowy ze to juz koncowka ciazy ze dzisiaj snilo mi sie ze brzuch mi opadl :-D byl na wysokosci kosci lonowej, taka pilka doczepiona [emoji23]a tu wysoko brzuszek jak przed ciaza plasciutki. Jak sie obudzilam to sprawdzalam czy rzeczywiscie mi opadl czy to byl tylko sen :-D

Co do mojego ucha to dzisiaj juz jest lepiej, nie boli ale nadal zatkane. Z wizyta u latyngologa jest u nas problem bo straszne kolejki podobnie jak do okulisty :-/ czesto wlasnie na jesien mnie to zatkanie dopada ale mam nadzieje ze obejdzie sie bez antybiotyku.

Dzisiaj bylam na zakupach, kupilam podklady na lozko- jaki rozmiar maja wasze podklady? Ja kupilam 60x90cm, ale tez byly takie 150cm ale to chyba za duze?

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

Hej.
Dziś króciutko bo jakoś całkowicie jestem bez humoru.Łeb mnie napitala jak diabli. Do tego jeszcze założyłam mokrą różową gumkę córki na włosy i zafarbawałą je tak, że nie mogę tego usunąc w żaden sposób. Myłam kilka razy, odrobinkę zbladło ale i tak mam bardzo widoczny różowy pasek na włosach. Czuję się idiotycznie i zastanawiam się tylko, czy farbą blond Loreal, której używam na stałe uda się to cholerstwo odbarwić. Swoją drogą co oni za gumki robią...Więcej gumek do włosów w Pepco nie kupię...

Ostatnia edycja:
Mamo czworki- o_O jestem w szoku... pierwszy raz czytam o zabarwieniu wlosow przez gumke... po Twoim poscie tez zadnej gumki w pepco nie zakupie...

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

reklama
No Pepco niestety czasem idzie w chińskie rzeczy:/ ale szok ze aż tak zafarbowała. Myśle ze zejdzie po myciu szamponem porządnie jak nie jednym to kilku (farba bym nie robiła). Ja polecam gumki z H&M u nas sprawdzają sie najlepiej:)

Ja bym nie chciała jeszcze rodzic;)

Ja dziś jakaś zmęczona. Leżę z psiakiem dalej, tam gdzie ja tam ona :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry