reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Princesseczka ja polecam odetkanie metodą pompki - tym malym opuszkiem przy ochu pompuj. Może puści. Ja sie męczyłam z tydzień i to mi podsunela kolezanka. Od tamtego czasu spokój. No chyba, że to jakaś grubsza sprawa.

Mnie dziś nawiedzili teściowie... nie ma to jak posłuchać, że sie przybyło. No, ale (i tu cytat) "jak sie nic nie robi to sie tyje".

Jestem w 33 tygodniu ciąży

Joasia- czy w wyniku tego pompowania wylecialo Ci cos z niego? Chodzi mi np.woskowine bo wydaje mi sie ze to ona moze byc przyczyna zatkania ale nie wiem czy bolu... nie wiem czy jest jakis strodek ktory moglabym w ciazy na nie zastosowac. Wczoraj przytykalo i puszczalo a dzisiaj juz jest caly czas zatkane :-(

Co do tesciow i tego komentarza brak slow... trzeba bylo powiedziec ze tesciowa tez na glodna nie wyglada ;-)

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

Haha miałam mu dac popalić ale darowalam. Co prawda wrócił o 6 ale był ledwo co wcięty więc mu darowalam. [emoji5] wstał po 12. Oczywiście nic nie zrobił w domu dalej jest nie odkurzone Ale zabrał mnie na spacer do Łazienek a potem na nalesniki na Stare miasto
1474219561113.jpg
1474219574046.jpg

Jestem w trakcie 32 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji176][emoji176][emoji176]

Załączniki

• 1474219561113.jpg
    1474219561113.jpg
    78,6 KB · Wyświetleń: 282
  • 1474219574046.jpg
    1474219574046.jpg
    143,5 KB · Wyświetleń: 289
Emalka, to faktycznie rozgrzeszony :D

Priinceseczko, współczuję, mam nadzieję, że to nie zapalenie, jeśli jednak tak, to tylko antybiotyk. A jak metoda Joasi nie pomoże, to Audispray? Albo jakiś inny psikacz do ucha?

Joasia, no tak, bo jakbyś nie leżała, to do porodu na pewno poszłabyś z 60 cm w talii... Chociaż pewnie i teraz masz niewiele więcej :D Teściowa to jakaś była modelka czy co??

Milia-nie wiem wlasnie czy mozna uzywac tego ciazy:-( zaraz bede wertowac internety. Pompowania zaprzestalam bo po chwili bolalo jeszcze bardziej :-( wrecz bol promieniowal wtedy do rzuchwy, ale juz wrocilo do poprzedniego stanu.

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

Ostatnia edycja:
Princeska mi się zrobiło podobnie kilka miesięcy temu. Wzięłam trochę vickvaporub na wate i wsadzilam to na noc do ucha i jeszcze z tyłu za uchem wysmarowalam na noc i rano już praawie nie bolało a do wieczora przeszło zupelnie. A tez juz mnie pół glowy od tego bolało

Jestem w trakcie 32 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji176][emoji176][emoji176]

Audispray ok, ale nie wiem czy można używać. Ja to znów wodę utleniona polecam ale najlepiej ja trochę ocieplić wcześniej. Albo może sól fizjologiczna spróbuj ? Ja tak ucho czyscilam ostatnio.

Jestem w 33 tc :-)

Priincesseczka w sumie ja nic nie zauważyłam, żeby wyleciało. Myśle, że jakoś wewnętrznie tam coś sie odetkało, ale od tamtej pory nie używam wacików, tylko podczas kąpieli w wannie daję nura a potem delikatnie wycieram ręcznikiem to co dam rade.
A ucho mnie boli po nocy nieraz, ale to chyba od tej poduszki motherhood, bo ona za twarda chyba dla mojego ucha. Jeśli masz zapalenie czy coś, to może nie obejść się bez lekarza.

Milia - oni mają jakieś fiu bździu na punkcie wagi. Pamiętam kilka lat temu zapytała po świetach "co u Ciebie, schudlaś czy przytylas?" - to było pierwsze pytanie. Setki razy słyszałam komentarze na temat mojej wagi. Jak przed ciążą ważyłam JUŻ 54kg, to oczywiście sokolemu oku teściowej to nie umknęło i komentarz, że widać, że przytyłam musiala dodać.

reklama
Joasia, ona Ci chyba jakiś dzienniczek wagi prowadzi :D

Priinceseczka, Audispray to roztwór wody morskiej, ale poszukaj rzeczywiscie w necie, czy można, nie ma co ryzykować. Ewentualnie sól fizjologiczna, taka jak dla dzidzi?

Do góry