reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob pocieszylas mnie bo psychicznie to u mnie równie słabo jak fizycznie :D

Synus dzielny, da radę jeszcze trochę i całkiem zapomni :)

Jestem w 33 tc :-)

reklama
i u mnie marnie z siłami i chęciami. muszę z mężem poważnie porozmawiać że musi się bardziej angażować w prace domowe bo ja już nie mam sił. Co ciekawe dopadło mnie to tak nagle ze 2-3 dni temu. Siedzę na kanapie nic nie robię i dyszę :) Masakra. Co raz bardziej zastanawiam się czy za dwa tygodnie to ja się będę nadawać na wesele które mamy w planach nawet na kilka godzin. Mój ma dziś kawalerski, właściwie to zaczęli już wczoraj ale nie dał rady do nich dołączyć, a dziś już paintball, gokarty, impreza. Już mu zapowiedziałam że jak wróci w nocy to od razu niech kieruje się na kanapę z tym swoim poalkoholowym chrapaniem. Dobrze niech się dziś pobawi, jutro skończę mu ten dzień dziecka. Wstawiłam zupę i idę spać.

Emalka popieram Cię :D

Mój piękny chyba też musi dostać reprymende. Jak żeby gary umyć to nie ma siły, ale przed konsolą do 1 siedzieć już tak. Jutro będzie miał kaca a na kaca najlepszą praca :D

Jestem w 33 tc :-)

Ja nie mogę narzekać. Mój ogarnia, czy w ciąży czy nie działamy razem. Pierze, wstawia zmywarkę, wyjmuje, odkurza. Z takich rzeczy któych nie tyka to prasowanie i gotowanie. Ale on i podłogi umyje i jeszcze ogór ogarnia. Teraz wszytko na nim spoczywa jak ja mam się oszczędzać. Puki go nie ma, mama pomaga, jeszcze tydzień:(

Mi sąsiedzi przywieźli obiad, makaron od Włocha. Nie wiem jak im się odwdzięczę?

Kliska wrzuć przepis. Ale na żurawinę uważaj, ona ma w składzie często 50% cukru, owoce suszone bywają bardzo zdradliwe pod tym względem. Zresztą jak ja przechodziłam na niski indeks glikemiczny to zwątpiłam, że właściwie w każdym produkcie jest cukier i to spore ilości;/

Witajcie! nie wchodziłam na forum z 3 miesiace bo jakoś ciężko mi czytać o dzieciach mimo,że ogólnie sobie radze ;) ale równocześnie bardzo się cieszę ,że u was ok. ;) nie mogę uwierzyć,że zaraz październik a potem listopad i rodzicie ;) U mnie były cyrki , miałam podejrzewany zaśniad, mogło się przerodzić w bardzo poważny złośliwy nowotwór,na szczęście beta mi idealnie spadła i jest dobrze , również wykryto mi coś w macicy ,miałam plamienia między miesiączkami,okazało,się ,że źle mnie wyczyścili w szpitalu ,na szczęście wszystko się złuszczyło wraz z miesiączką,a już się bałam ,że to polip,mięśniak albo nowotwór, na szczęście z moją macica już wszystko dobrze ;) teoretycznie lekarze mówili ,że możemy się starać pół roku po zabiegu czyli na koniec października,potem były te problemy i co ja przeżyłam! myślałam ,że jestem chora i nie będę miała dzieci. nie życze nikomu takiego strachu i przejść ,latanie od lekarza do lekarza (a mam dopiero 21 lat ). ostatnio lekarz stwierdził,że możemy się właściwie starać już i określił jajeczkowanie z lewego jajnika ,ale jeszcze poczekamy ze staraniami. Z jednej strony bardzo chcę a z drugiej bardzo się boję. a co do jajeczkowanie istnieje teoria,ze z lewego dziewczynka z prawego chłopczyk , myślicie ,że to sie sprawdza? pozdrawiam ;)

Mój M. Tez dzis ogarnął cały domek i nawet dywan z salonu wytrzepal. A ja dziś pierwsze prasowanie zaliczyłam i nawet znalazłam dogodną pozycję - siedzę na łóżku i deskę mam znizoną.
U mnie tez jeszcze firanki w sypialni muszę ogarnąć.
Skrzat ja juz wszystko w koszyk w Gemini wrzucilam, dziś sprawdzilam i resztę dorzucilam i jutro klikam zamówienie-ponad 700zl :O
Marti cieszę się, że mimo perturbacji poukladalo Ci się i życzę owocnych staranek. Niestety, muszę obalić tę teorię bo na pewno tak nie jest. przy płci to raczej moment owulacji i przytulanek jest ważny.

Ostatnia edycja:
reklama
Z tego co wiem to płeć leży po stronie chromosomu mężczyzny. Kobieta ma zawsze jeden a to zależy z którym sparuję sie chromosomem mężczyzny.

U mnie nocka w nockę bóle kręgosłupa ze nie wysypiam sie wogole. Pózniej chodzę marudna cały dzień. Jeśli moje dziecię nie przystopowalo to pewnie wazy coś koło 2,5kg, zreszta odczuwam to bardzo boleśnie w kościach. O leżeniu na plecach nie ma mowy bo czuje nacisk na kręgosłup, a na boczku to moje biodra odmawiają mi posłuszeństwa i tylko obracam sie z jednego na drugi i chrobocze mi w spojeniu jakby miało sie rozlecieć na kawałki. To sie wyzalilam
Wy tez tak macie ze brzuszek jest na tyle wyskoko aż ledwo sie oddycha ? Zwłaszcza po jedzeniu lub piciu?
Lekarz każe mi ciagle pić i pic wodę a j poprostu czuje ze pękam w szwach przy złapaniu oddechu, a co dopiero gdy obiad skonsumuje

Do góry