reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

A ja Wam powiem ze jakos nakrecilam sie na temat porodu cc i czytam w necie tyle tych info ze leb mi peka i i tak jestem glupia w tym temacie i tak, chcialabym zeby lekarz wzial pod uwage dlugoletnie starania i in vitro pod uwage co do mojej prosby , ale to chyba nie do konca wskazania, pozostaje mi tylko czekac tydzien do wizyty i wtedy obraz mi sie rozjasni, ale jestem niecierpliwa i wszystkie pytania co mnie nurtuja chce wiedziec tu i teraz :(

reklama
Aob66 uważaj na siebie, mama czworki ty tez się nie przemęczaj z remontem
Wszystkie juz musimy na sobie uważać bardziej niż dotychczas.

Mamo czworki mnie cały czas trzyma jak w obręczy i nie mogę złapać powietrza i jak przejdę sie parę kroków i jak nic nie robie. Ja myślę ze to u mnie ta tachykardia jednak , ale powiększona macica na pewno tez nie pomaga.

Martini moja koleżanka tez po długich staraniach i in vitro i miała cc. Kiedyś słyszałam że na to patrzą, ale teraz to już sama nie wiem jak jest patrząc na to jak mnie ostatnio zbywają. Na pewno musisz porozmawiać z lekarzem.

Dzisiaj mialam stresa ze mi wody zaczynaja odchodzic, raniutko bylam w lazience siku - teoretycznie sie wysikalam, ale wracajac do lozka zachcialo mi sie prykac :D no i tak jakos sie napielam a tu bum i wylecialo z krocza troche wody - mysle ze moczu na podloge - oczy dostalam wielkie , ale nic pozniej nie lecialo wiec mysle ze z wysilku poprostu pecherz, mysle ze mniejsze pol szklanki to moglo byc...

Katerineczka dzwonilam dzisiaj na infolinie tej kliniki w ktorej sie lecze i w ktorej chcialabym tez rodzic no i powiedziano mi ze jesli chodzi o in vitro nie wiedza jak to wyglada, ale np zaswiadczenia od psychiatry nie sa brane pod uwage jesli chodzi o cc :errr:

Martini-mi tez raz tak polecialo ale nie napinalam sie tylko tak po prostu. Zrobilam siku, wstalam z kibelka dalam ze 3 kroki a tu dalej leci...yez sie przestraszylam wtedy ze to wody ale dziewczyny mnie uspokoily ze to po prostu nie trzamanie moczu. Mi sie wydaje ze moze maly odetkal pecherz bo do tej pory czasem jak robie siku a on reka uderzy to strumien moczu w tym czasie sie zatrzymuje na chwile :)

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

Heheh dziwne to wszystko co ?:) Mi czesto wlasnie figluje jak siedze na kibelku , a w ogole to nie raz mam tak ze sie wysikam , siedze jeszcze chwilke na kibelku, wstaje wychodze i wracam spowrotem bo wydaje mi sie ze jednak nie do konca :) Po za tym np. u mnie ze wzgledu na pessar chyba tez moze sie tak przydarzyc , bo dr mi mowil ze uplawy moga byc wieksze, zglaszaja sie czasem pacjentki ktore sygnalizuja ze im wody odeszly a to to ;)

Priincesseczka mnie wzięła po cc położna pod prysznic. Nie wiem czy dlatego, że takie zasady, czy może dlatego, że pracowała prywatnie u mojego gina. Czułam się jak zbity pies, wiec sama na pewno bym tam nie zawędrowała... Hm... Szkoda, że mój gin nie zaproponował towarzystwa.

MartiniM co by nie było trzeba sprawdzić. Najlepiej to jakbyś miała te papierki do pomiaru pH. No, ale np. jak się ma pessar to błona cały czas wydziela śluz i leje się po tym pessarze non stop. Ja pessara nie mam, ale po nocy to zawsze tak se mnie trochę chluśnie. Pół szklanki się nigdy nie zdarzyło (chyba, że po kąpieli). W ciąży z Zu pojechałam to sprawdzić na IP po pierwszym większym incydencie, a potem już sprawdzałam sama.

Mamo czwórki, mnie duszności nie biorą, ale ostatnie upały mogły mnie wymęczyć. Nie mam też tzw. zapasów i dlatego wolałabym nie schudnąć bardziej. Jak byłam u diabetologa jakiś miesiąc temu to miałam 68 kg, więc pewnie spadłam na wadze tak jak mówił, ale teraz już nie powinnam.
Diabliczka - mocz i morfologia w normie, cukier też chociaż sprawdzam teraz raz dziennie po obiedzie, bo wtedy mi coś wychodziło. Niestety paski się skończyły, ale serio wolę teraz kontrolować się bez nich. Mam zwyczajnie dosyć lekarzy, chyba potrzebuje spokoju. I tak we wtorek mam tego diabetologa z NFZ i jeszcze podologa, bo mi wrósł paznokieć ;/
Może wczoraj przesadziłam przy sprzątaniu? Położna dzisiaj na ćwiczeniach (są od 32 tygodnia i byłam pierwszy raz) powiedziała, że muszę być osłabiona (nic nowego) i zaleciła rutinoscorbin.
Gaga - fajnie masz :) ja dzisiaj tez słuchałam małej 145 uderzeń na minutę :)
Skrzat - fajny piesio :) aż się rozmarzyłam nad domem z ogrodem i owczarkiem biegającym z moimi dziećmi...
Jak mi się ten krwotok powtórzy to dzwonię do lekarza. Zastanawia mnie też niskie ciśnienie, które miałam w środę: 92/58. To przez pogodę?

reklama
Martini u mnie na szkole rodzenia lekarka mówiła że ciąża z in vitro jest wskazaniem do cc, że względu na charakter poczęcia i ogólnie to jak ta ciąża była wyczekana, wystarana i ze stres związany z porodem sn źle wpływa na kobiety (ze coś może pójść nie tak)

Karosznurek to masz dziś dzień lepiej się połóż i nic nie ruszaj :D

Joasia możesz mi podać jeszcze raz nazwę tych pasków ? Bo często mam takie chlusniecia ale to po nocy i ogólnie dużo więcej wydzieliny.

Dziewczyny ja wstałam o 12, znajomy mnie obudził [emoji23]

Jestem w 33 tc :-)

Do góry