reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Wiecie ze jak nratowa urodzila i po porodzie przyszla lekarz i zapytala jak sie czuje a ta powiedziala ze dobrze tylko troche w glowie jej sie koluje i ze zaraz idzie wziac prysznic to ta lekarka powiedziala ze zaprasza i poszla razem z nia [emoji50] bratowa mowila ze nie trzeba ze przejdzie a ta uparcie czekala az bratowa wstanie i serio bratowa sie kapala a ta czekala na nia

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

reklama
Princeseczka rzadko spotykane raczej :-)

Gaga U nas też jest ale nie można zabrać a na zajęciach słuchamy za to :-)
Fajnie ze będziesz mogła babla tak posłuchać :)

Jestem w 33 tc :-)

Milagros- bratowa sama w szoku byla bo po pierwszym porodzie czula sie sto razy gorzej i nikt jej takiej "atrakcji"nie zaproponowal :-D

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

Millagros ano powinna ale co robić ,tylko stres był bo wzięta na fest była.
Gaga fajna opcja tylko pewnie kolejka . Oooo to fantastycznie jak mogłaś
Princeseczko i prawidłowo. Tak powinno być

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny nie przepracowujcie się, a szczególnie ty mamo czwórki.
Ja albo wczoraj przesadzilam albo za mało jem przez ta dietę dla kobiet z cukrzycą ciążową. Znów poszła mi krew z nosa (3 raz od 4 tygodni) i chyba za mało jem, wydawało mi się, że zgodnie z tą dietą, ale może powinnam więcej. Waga mi się waha pomiędzy 66.2 a 67.5. Przed ciążą miałam ok. 60.

Witam.

Princeseczka- fajna lekarka się bratowej trafiła. Pewnie jakaś młodziutka, że jeszcze takie zaangażowanie wykazywała;-) ;) U starszych lekarzy to już niestety rzadko się zdarza.

Kliska-U mnie waga też stoi w miejscu, a wręcz od momentu przejścia na dietę poszła trochę w dół. Tyle , że ja startowałam z wysokiego pułapu więc jakoś specjalnie mnie ten brak tycia nie martwi;-) ;) Gin. za to mówił, że może za mało jem. Ostatecznie głodna na pewno nie chodzę, maluch jest nawet większy niż być powinien na dany tydzień ciąży więc i lekarz i ja stwierdziliśmy, że nie ma powodów do zmartwień.

Gaga- zazdraszczam;-) ;) podsłuchu maluszka. W poprzednich ciążach miałam detektor, w tej tylko raz wypożyczyłam na 2 tygodnie jak miałąm wątpliwości, czy wszystko ok.

Milagros- zdróweczka dla Ciebie.

U mnie kolejny dzień babrania się w remoncie. :eek: Chciałabym , żeby już wszystko było za nami. Teściówka weźmie dziewczynki na wieś na weekend więc o tyle będzie lżej bo na razie to się trochę gnieciemy w dwóch pokojach.
Dziewczyny , czy Wy też macie takie dusznośći? Ja mam wrażenie, że mam już macicę już bardzo wysoko i przez to tragicznie mi się oddycha.:frown:

Kliska musisz poczytac na necie co trzeba dostarczać organizmowi, ale pewnie to już wiesz. Ja orientuje się tylko że trzeba jeść 5 regularnych posiłków. Jak Ci cukry wychodzą? A krew z nosa może być z osłabienia organizmu bądź słabych wyników. ..Jak u Ciebie to wygląda?

Mamcia to rzeczywiście będzie lżej ogarnąć. Co do duszności to szybko się mecze i sapie jak parowóz. ..

My dzisiaj wstalismy wcześnie bo ja już przed 7 a mały zaraz po. Wczoraj poszedł ok 23 i tak krótko spał :/ Chcialam włączyć pralkę a tutaj prądu nie ma,więc lipa

Diabliczka, moja mała sypia ostatnio 22.00/22.30-5.30, to co mam powiedzieć :D

Mamo czwórki, od 2-3 dni mam tak, że ciągle mi duszno, nawet wieczorem przy otwartym oknie jak siedzę i już chłodnawo się robi, to ledwo żyję...

Priinceseczka, ze mną mąż po cc poszedł się kąpać, bo jak juz wstałam z łóżka i doszłam do łazienki, to od razu czarno przed oczami, musiałam usiąść, poza tym jednak strasznie bolał brzuch i cieżko było się schylic lub podnieść nogi do umycia... A kilka dni później obchód był rano, jak się kąpałam i z-ca ordynatora nakrzyczała na mnie, że zamknęłam się w łazience, bo brałam prysznic, ale zawsze tam się zamykałam, bo miałam schizy, że akurat jak na kibelku będę siedziała, to ktoś wejdzie ;) A ten obchód zawsze o innej godzinie i akurat źle trafiłam...

Milia zalamka o tej godzinie wstawać [emoji6]
U nas nie ma zamków w kibelkach ani w prysznicach w ramach bezpieczeństwa ale mogłyby być otwieranie od zewn np

reklama
Hej dziewczyny,
Wczoraj juz nie miałam siły pisać na ogólnym, dodałam tylko info na wizytowym co do ustaleń doktorka;)

Uważajcie na sobie, nie ma juz co szaleć za dużo teraz, po pierwsze te upały, organizmy juz zmęczone, bo dzieci ciągną coraz wiecej. Odzywajcie sie dobrze dużo naturalnych witaminek wcinać :)

Ja wyprawiłam Młoda do szkoły (kumpela ja o 7:30 zabiera) a potem mi sie jeszcze zasnęli. Teraz zbieram sie do wstania, przyjdzie żona kuzyna z siostra i szczeniakiem border colie :) a to moja wymarzona rasa, boszz zatule tego psa ;) Moja ma sie z nią pobawić, wlasnie musze tego mojego kudlacza do fryzjera zawieść i sie zastanawiam bo sie trochę martwię ta szyjka ze ma tylko 2 cm, ale zarasta ona juz, a potem bym chciała machnąć ja na początku listopada przed narodzinami jeszcze by była świeża na przyjście bobasa:) - to i tak bedzie po niecałych 2 miesiącach (a normalnie tak co 2,5 strzyżemy), co prawda ta listopadowe strzyżenie bedzie przyspieszone ale wole ja odświeżyć, zwłaszcza ze taki widok moze nie być nam obcy ;)

1474014253-gemk0f.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry