reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Witam.
W końcu mogę na spokojnie coś napisać, bo dzieciaki w szkołach i przedszkolu. Wyszalały się przez te 2 dni chyba za wszystkie czasy. Najstarsza dwójka miała w sobotę imieniy i zorganizowaliśmy im wycieczkę do Zatoru. Fajne miejsce - polecam. Bilety nie najtańsze bo za naszą 6 wyszło prawie 300z ł ale możną przez 2 kolejne dni korzystać z wszystkich parków tematycznych i atrakcji. Byliśmy tam wcześniej- w poprzednich latach już 2 razy ale dzieciaki za każdym razem dobrze się tam bawią.

Co do różnych tabsów to do niedawna brałam 15 tabl. dziennie także sporo, teraz odstawiłam te na pęcherz bo posiew moczu wyszedł ok. ale i tak sporo tego. Magnezu biorę 6 tabletek, Nospę tylko doraźnie w razie pobolewań. Mój gin chyba nie jest za specjalnie jej zwolennikiem bo nawet podczas plamień , czy pobolewań pozwalał tylko na krótkotrwałą terapię Nospą.

Katerineczka- bardzo mocno trzymam kciuki za Twojego maluszka. Oby wszystko było dobrze. Możemy sobie podać ręce bo u mnie też nerwówa jak nie wiem- jutro rano mam USG trzeciego trymestru, a stres jest tym większy , że ostatnia wizyta u gina ponad 3 tyg .temu i nie wiem jak rośnie i co u niego.

Kliska- mam paski do badania ketonów i glukozy w moczu- Keto- Diastix. Lekarka POZ nie wiedziała o nich, ale sama się upomniałam. Podczas rejestracji do poradni diabetologiczne dla kobiet w ciąży doradca żywieniowy w związku z tym, że termin wizyty miałam odległy(połowa września) wszystko dokładnie mi wytłumaczył . Babka opowiedziała szczegółowo o diecie i co mam robić łącznie właśnie ze sprawdzaniem, czy w moczu nie ma ketonów. Dostałam receptę od internistki i sprawdzam to sobie codziennie. Powinnaś mieć paski bo dzięki nim będziesz miała pewność, że Twoja dieta jest odpowiednio zbilansowana, że spożywasz odpowiednią ilość węglowodanów i organizm nie musi czerpać z tkanki tłuszczowej. Gdyby pojawiły się duże ilości ketonów w moczu wówczas może dojść do kwasicy ketonowej , a to z kolei może prowadzić do śpiączki cukrzycowej. Możesz sobie kupić te paski bez recepty- koszt ok.18 zł bez refundacji. Po refundacji odpłatność to 30%

Iza- Z jednej strony dobrze, że jesteście w domu, z drugiej spróbuj jakoś na siebie uważać i mimo wszystko mało się ruszać. Jeśli chodzi o faceta- to dobrze , że mu powiedziałaś. Dlaczego tylko Ty masz się zamartwiać, niech on też się trochę podenerwuje i coś pomoże.

Keejti- miłego wypoczynku

Linka- gdzie Ty się ukrywasz?;-) ;)

Princeseczka- co to za szczepionka?

Mój maluch dzisiaj jakiś ospały, rusza się ale jakoś słabiutko kopie. Ciekawe, czy to pogoda na niego tak wpływa. W Kraku dzisiaj szaro, buro i ponuro.... Jesień idzie, nie ma na to rady....

reklama
dzień dobry, nadrobiłam :) po weekendzie jak nigdy sporo do czytania ;)

Kliska witaj :) ile masz lat?

Keejti właśnie rozważam czy kupić za 177 ten zestaw czy same butelki za ok 70 tam chyba były a laktator osobno, bo myślę nad elektrycznym bo z tych tańszych firm już za ok 100 kupię

co do tabletek ja piję 2x2 magne B6 i witaminy prenatal duo i tylko tyle, nospy nawet nie mam w domu

ja to się w nocy ostatnio często budzę, nie mogę się wygodnie ułożyć na każdej stronie coś nie tak a zwłaszcza czuje taki jakby ucisk na środku zaraz pod piersiami

dziewczyny jakie są szanse, że dziecko na tym etapie się odwróci główką w dół?

Mamo czwórki to nie jesień, przed chwilą sprawdzałam pogodę długoterminową i w weekend znowu 30 w Warszawie.
A dziś u nas szaro buro i ponuro jak w listopadzie. Na szczęście przemogłam się by pobrać dziś krew.

Linka- też się zastanawiałam wczoraj gdzie zniknęła.

Witam dziewczyny :) Czytam nadrabiam i końca nie widać ...
Na szybko co u nas , skurcze zaczynają się pojawiać coraz częściej wszystko ładnie się szykuje do finału zostało mi 50 dni do porodu , brzuch żywcem wisi i chodzę jak kaczka hahaha ... miałam nadzieję że czasu będę miała coraz więcej od września a tu wręcz odwrotnie ... Jaś mój najmłodszy zdecydowałam ze będzie zemna w domu bo i tak jestem i szkoda mi wywalac 700 zl co miesiąc na żłobek i jest fatalnie , jaś ciągle na kolanach poplakuje ze chce do przedszkola i tula się i z kolan nie schodzi .. zaczekam do końca tygodnia jeszcze , jak dalej tak będzie to będę zmuszona przedszkola szukać na gwałt ; (

Dziewczyny, chodzilo o szczepionke Priorix (chyba tak to sie pisze) i mmr. Akurat jakas mama z mojego miasta poruszyla ten temat na grupie i z ciekawosci zaczelam czytac. Niektore mamuski odraczaly szczepienia dopoty dziecko nie zaczelo chodzic czy mowic...

Gaga niektóre dzieci obracają się i w 38tc:-)

Princeseczka poszukam wieczorem o tych szczepionkach

Linka biedny Jaś. :( dzieci tak mają chyba, jak mają iść to nie, jak nie idą to chcą. :)

U nas w rodzinie jest chłopiec teraz ma jakieś 12 lat i ma autyzm prawdopodobnie właśnie po szczepionce. Nie pamiętam dokładnie ale chyba jakiejś mmr właśnie. Dziecko rozwijało się prawidłowo i nagle przestalo. A po szczepieniu miał temperaturę. Ta rodzina ma jeszcze bliźniaczki 8letnie. Jak trudna musiała być dla nich decyzja o szczepieniu

Jestem w trakcie 30 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

reklama
Emalka- wlasnie bardziej o mmr pisaly ze wywoluja zatrzymanie lub cofniecie rozwojowe. O tej priorox to malo co bylo bo mamusia zapytyla czy to ze dziecko ma wysypke i goraczkuje jest normalne. Dalej dyskusja poszla w mmr

Do góry