reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja dziewczynki nie mam wyjscia bedzie ok 11 osob to nie bede cateringu zamawiac tylko powoli poszykuje a maz posprzata mieszkanie i jakos będzie:) fajne te Wasze torty ale ja sie uparlam ze zrobie sama;) moze ten oplatek to nie głupi pomysl tylko musze popatrzeć na jaka mase go dac.
Moj lekarz tez ostatnio powiedzial że za duzo nospy to nie dobrze i starac sie jak najmniej w razie potrzeby

A my niedlugo pakowac sie i w trase , taka pogoda u nas dzisiaj ze niw chce sie nawet z domu wychodzic

Jestem w 30. tygodniu ciąży <3

reklama
Iza to super ze złapali go!
A co do gotowania to miałam podobnie zaczęłam gotować dopiero w poprzedniej ciazy jak siedziałam a domu i nie musiałam juz leżeć bo tamta przeleżałam 3 pierwsze miesiące - ta ostatnie heh...

Princeseczka nie ma reguły ja brałam cała ciaze z Nikodemem i wszystko z nim ok:) czesto mowia ze to moze mieć wpływ na napięcie mięśniowe co u nas sie nie sprawdziło na szczęście a brałam cała ciaze 3x1 fortte teraz tez biorę ta max3x1 odkąd sie szyjka skraca.

Iza w Twoim przypadku nie ryzykowałabym z niebraniem nospy- gdyby to było szkodliwe faktycznie to lekarzeby niezalecali .
Przykro mi ze musiałaś rodzic bez znieczulenia - współczuje... Rodzilas przepraszAm jak nie chcesz nie odp żywego dzidziusia jeszxzE ?

Nie martwcie sie dziewczyny na zapas bedzie dobrze a z brzuchem bedzie coraz ciężej musimy to przetrzymac :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziewczyny ale wy bierzecie ta nospe, magnez na skurcze czy na co? Bo ja mam ta krótka szyjkę ale poza luteina nic mi nie kazali brać, ale ja nie mam żadnych skurczy ani nic. Lekarz w ogóle o nospie nie wspominał.

My wstajemy powoli, dzisiaj szkoła na popołudnie :) maz juz był po świeżutkie bułeczki ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat ja brałam nospe na skurcze , jak już przestały mnie łapać to sama z siebie zaczelam ta nospe odstawiać, i nie wiem czy dobrze robię.. w szpitalu pytałam to jedni mówią brać inni odstawiać powoli , brać tylko jak cos się dzieje ..
A ja dzisiaj nastraszylam swojego :) poprosilam żeby mi przesunął szafkę spod ściany pod łóżko żebym miała wszystko w zasięgu ręki .. żeby jak najmniej wstawać , bo ta szyjka jak to określił ten stary ze szpitala,wisi na włosku ..A on taki przerażony ..bo ciągle mu mówię że jest wszystko w porządku a tu nagle słyszy że jednak nie jest..
Emka mały trzy doby żył

jestem w 31 tyg, będzie syn :) , Tp 11.11

Macie rację. Mam ta cukrzycę ciążową :( jakoś to przeżyję, ale drugi raz się załamuje i to wszystko jest dla mnie ciężkie i niezrozumiałe. Po słodkim cukier w normie, a wzrost po białym pieczywie i makaronie.
Ja nie biorę żadnych leków. Wcześniej magnez, ale lekarz rodzinny powiedział, że teraz ten magnez lepiej przyswajać z owoców, wiec nie powinno mi go brakować.
Iza, dobrze, że go złapali :)
Fajne te torty :) Poszukam chyba przepisu na tort bez cukru z małą ilością węglowodanów.

Keejti ja kładłam na bita śmietanę, albo nawet jak masz tort na bitej śniadanie to możesz na wierzch (tylko góra) taka masę z masła zrobić, ale z opłatkiem nie ma problemu on do każdej masy sie przyklei:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Joasia, widzisz, to chyba mam to samo, co Ty poprzednio, dziś rano wstałam, wzięłam prysznic, przewinęłam małą, więc ją dźwignęłam, włożyłam naczynia do zmywarki i już brzuch twardy.
Dziewczyny, jak nic Wam nie dolega, to pewnie, że nie bierzcie nospy, a mg kto jak uważa, ja akurat przed ciążą też brałam 1-2, bo piję kawę i herbatę, a to wypłukuje i często np. drgała mi powieka, jak robiłam przerwę, a jak brałam to przestawała. Na tej karcie ze szpitala mam wpisany asmag forte 4x2, ja akurat biorę maglek, on ma taką samą dawkę mg. Ale mam te twardnienia i skurcze.

Priinceseczka, kciuki za wizytę :)

Kliska, dasz radę, to na pewno wymaga dużej dyscypliny, samokontroli i ciągłej nauki, co można, czego nie można, ale już niedużo zostało tak naprawdę, będzie dobrze :)

Też nie mam humorków w ciąży na szczęście :D

Em Ka wiadomo u Ciebie jest ok i super u kogos wyjda jakies nieprawidlowosci i wtedy szukaja przyczyny chociazby wlasnie w no spie, ale ja wole dmuchac na zimne i dopoki nikt nie zaleci to nie wezme no spy.

Swoja droga dzisiaj rano sie naczytalam o szczepionce ktora szczepia i ktora moze wywolywac regrest rozwojowy czy autyzm u dziecka. Kuzwa oszalec mozna :-(

reklama
Princeseczka wszystko ma jakieś skutki złe, wsZystko zależy od okoliczności podania. Ja znów czytałam że szczepionki podane w nieodpowiednich warunkach powodują powikłania, zależy na jaki artykuł się trafi
Z ciekawości, jaką chciałas szczepic?

Mi lekarka kazała brać magnez i stopniowo zwiekszala dawkę. Nospe jak boli, w szpitalu dawali 3x1
Ostatnio wzięłam tylko paracetamol na ból tej miednicy.

Princeseczka dokładnie tak jak napisalas też sobie tak to tłumaczę. Że mała się obraca ze mną i jej nie wygodnie wtedy :)

Do góry