reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziękuję. Od zaraz zwiekszam dawke mg. Jesli Wy macie zalecenia naeet 6 tabl. Na dzień to już się martwię że przedobrze.

Jestem w 32 tc, Tp 03.11 córcia

reklama
Hm... może rzeczywiście.

Ja w poprzedniej ciąży miałam co chwilę na wydruku od gina "macica o podwyższonym napieciu podstawowym" i wtedy trzymał mnie na no-spie do 38tygodnia. Teraz tego nie mam.

Jestem w 31 tygodniu ciąży

Katerineczka kochana kciuki aby było
Wszystko dobrze :*

Oj podziwiam Was za robienie tortów samodzielnie aj to wygodnicka jestem jednak - teraz tez urodzinki syna bede ronic razem z chrztem młodego bo Nikos ma 1 października drugi sie urodzi do miesiąca a ja jako leżąca i ledwo oddychająca nie dałabym rady nic ogarnąć wiecie nawet jak catering to resztę trzeba zrobić a tak pójdziemy do jakiejś knajpki chyba i załatwimy 2 imprezki :) a torcik tez u nas był
Z Kubusiem na roczek :)

Xo do dretwiejacyxh rak to ja to miałam pod koniec zeszłej ciazy oj jaki bol i jeszxzE po porodzie mnie trzymało so tego stopnia ze wyniki mi wychodziły bardzo złe na toczeń wskazywały ale na szczęście znajomy lekarz mnie uspokoił ze po 6mcach mam powtórzyć a reaumatolog kazała przyjść dopiero po zakończonym kp ale na szczęście w międzyczasie wszystko sie unormowało wiec w razie czego dziewczyny nie panikujcie ciaza i okres kp to ogromna burza hormonów dla organizmu, ogromne obciążenie wiec rożne rzeczy moga wychodzić - niestety .

Iza dobrze ze Cie wypuścili tzn fajnie ze w domu , a ro xo za sprzęt Twoj trzyma w aucie ? Ja w naszym kurcze foteliki ostatnio 2 trzymałam wozek i to z odsłonięta klapa i na szczęście nikt sie nie pokusił ale nie mow hop bo jak w wawie ukradli mi auto to tez z podziemnego parkingu strzeżonego osiedla ... Iza i kamery nic nie dają , ja mam nagrany wjazd auta złodzieja i wyjazd tegoż oto auta wraz z moim i co z tego ?

Kliska witaj :)

Oj ja w ciazy tez jestem okropna :> złoszczę sie szybciej i w ogole:p

Iza ja tez rodziłam bez znieczulenia i tez od skurczy 15 młody wyskoczył 18:40, tylko ze straciłam duzo krwi i nie mogłam wstawać bo kręciło mi sie w głowie , ale gdyby nie to to super ...

1473018436-mh4fqu.jpeg

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Czytam ile wy tych tabletek bierzecie i w ogóle nie wiem o co chodzi z dawkowaniem mg lub nospy, poza ta luteina nic nie biorę, nawet witamin lezą kupione i jakoś nie mam apetytu na nie...
Moja młoda dwa dni w szkole i juz katar ;) skąd to znam [emoji57] oby jej szybko minęło!
Przestałam ciuszki Basi zajęło mi to cały dzień, padam mam nadzieje ze nie przedobrzyliśmy niby na siedząco ale pozycja taka sobie, wiec teraz juz grzecznie leżę, teraz muszę Poprad 56 i 62 i zobaczyć czy cos by sie przydało dokupić raczej na pewno body z długim rękawem, Basia jednak była z lipca i były mega upały. Ale to przynajmniej cos bedzie nowe ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez wiatminy biorę co 2 dzien femibion Natal2, dobrze się odzywam wiec nie przesadzam z tabletkami, obecnie pije duzo mleka i spożywam nabiał teraz tak ważny dla kości dzidzi. Oczywiscie magnez 2 razy dziennie chyba ze czuje ze brakuje to biore 2 x2.

Skrzat odkąd zaczęłam ladować co chwilę w szpitalu to ilość tabletek na dobę przekraczała 20 :( prawdopodobnie od leków mam wysypkę ..
No ja też urodziłam bez znieczulenia, ale nigdy więcej :(
A ja nie wiem o co chodzi z humorkami w ciąży .. ;) ja to ani nie jestem placzliwa, humorzasta nie będąc w ciąży ani w ciąży[emoji14]Emka z dostawczaka zaje... niwelator laserowy a dzisiaj z osobówki laptop i bluzę ..do tego oczywiście wgiete drzwi i po szybie ..ale ten idiota jakiś Rumun nie dość że było go widać na kamerze to jeszcze wypadły mu dokumenty w samochodzie [emoji23] i wieczorem jeszcze przyszedł tam na bilard [emoji23] policja zawinela go
Co do szykowania czegokolwiek na jakąkolwiek okazję to ja też leniwiec[emoji14]wolę zamówić niż pomagać robić..bo o robieniu samej to już wogole nie ma mowy ..jakos do kuchni to mam dwie lewe ręce ..całe szczęście że przez 9 lat bycia w dwoch związkach to faceci gotowali a ja sprzatalam :)

jestem w 31 tyg, będzie syn :) , Tp 11.11

Dziewczyny z ta no spa to ja akurat ostroznie. Mojej znajomej syn mial jakies problemy neurologiczne i jak pojechali z nim do Centrum Zdrowia Dziecka to neurlog pierwsze co pytala czy brala no spe w ciazy. Mowila ze duzo powiklan neurlogicznych u dzieci jest po zazywaniu no spy w okresie ciazy. Ja od kiedy sie o tym dowiedzialam nie wzielam ani jednej tabletki.

Ostatnia edycja:
Też dzisiaj czytałam o skutkach brania nospy..dlatego chyba zamiast niej będę brała więcej magnezu , bo skurczy juz w nie mam..że 2-3 na dzień

jestem w 31 tyg, będzie syn :) , Tp 11.11

U nas samopoczucie tez do bani. Chce już piątek i wizytę. Od 3dni zauważyłam że jak dotykam brzucha z lewej strony koło jajnika strasznie mnie kluje, myślałam że sobie uroilam czy przedzwignelam się ale ból nie znika i dodatkowo nasilily się klucia w pochwie, i czuje mocny nacisk na pochwe przy siedzeniu.
I chciałam Was zapytać czy jak kladziecie się wieczorem na bok to też was tak boli brzuch na środku nad pepekiem? Jakbym naciagala za mocno mięśnie.

Co do witamin leków itd. Magnez biorę 3x2, nospe na mnie nie działa. Witaminy biorę codziennie bo beznadziejnie się odżywiam, żelazo co drugi dzień. Ah i zapomniałam o luteinie, 100mg na noc.
No i rano eurytox ale to już inna sprawa ;-)

Iza rumun rzeczywiście nie najmądrzejszy [emoji14]

Ja jeśli chodzi o imprezy tez jestem leniwa, wolę zamówić albo iść do lokalu. ;)

Ps, sprawdziłam swoje piersi i jak nacisne leci coś metno-przezroczyste.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Milagros-mnie tez xiagnie brzuch jak leze i zmieniam pozycje. Tlumacze sobie ze wtedy mamy tez sie przemieszcza i stad ten bol bo u mnie kilkanaacie sekund to trwa.
Ja dzisiaj wizytuje i tez juz panikuje... sluz jakis taki lepki mi sie zrobil :-( zobaczymy co ginek powie. Mowilam wczoraj do meza ze mam zle przeczucia i strasznie boje sie nakazu lezenia...

U mnie cala noc lalo podobnie jak teraz. Chlodniutko sie zrobilo na dworze, a ja "wyroslam" ze wszystkich kurtek i cieplejszyxh rzeczy. W meza bluzy sie tylko mieszcze :-D

Milego dnia dziewczyny:-*

Do góry