reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Kliska- a jaki mialas wynik krzywej?
Pewnie wszystko jest dobrze. Ciekawe wlasnie co lekarz powie :-) ja tez pochodzilam do kekarza czesto i badan zrobilam tyle ze hohoho :-) taki urok ciazy. Niby coaza to nie choroba ale ja z dnia na dzien czuje sie coraz slabsza. Strach pomyslec skad wziac sily po porodzie. Mam nadzieje ze sila mnie natchnie :-D

reklama
Iza kurde że to sprzęt firmowy to jeszcze gorzej bo jak tu pracować bez maszyny [emoji58]

Priinceseczka aaa to rozumiem już[emoji2]

Jestem w 32 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

Wow, Iza, tylko pozazdrościć tej babeczce, że tak szybko doszła do siebie, fajnie :)

A Twój już chyba auta tam nie zostawi, bo widać to kuszenie losu...

Katerineczka, my Tobie też :*

Kliska, może trzeba będzie powtórzyc badania? Albo starczy sama dieta.
Moja endokrynolog mówi, że ciąża to stan na pograniczu fizjologii i bardzo obciąża organizm kobiety.

Kliska- a jaki mialas wynik krzywej?
Pewnie wszystko jest dobrze. Ciekawe wlasnie co lekarz powie :-) ja tez pochodzilam do kekarza czesto i badan zrobilam tyle ze hohoho :-) taki urok ciazy. Niby coaza to nie choroba ale ja z dnia na dzien czuje sie coraz slabsza. Strach pomyslec skad wziac sily po porodzie. Mam nadzieje ze sila mnie natchnie :-D
Wynik krzywej to dokładnie:
na czczo: 74,56 mg/dl (norma chyba do 100 mg/dl)
po godzinie: 175,64 mg/dl (norma do 180 mg/dl)
po dwóch godzinach: 180,14 mg/dl (norma do 152 mg/dl)
Więc jak wychodzi to przekroczony jest trzeci wynik. Sprawdzam krew różnie, po dwóch lub po godzinie, ale zawsze po tych dwóch mi spada. Dwa razy w trakcie sprawdzania diety cukier mi wzrósł przez grahamkę do 133 lub 134 po godzinie, ale lekarz rodzinny powiedział mi, że glukometr to nie jest badanie takie dokładne, bo trzeba dać +/- 10. Jestem optymistką, więc stwierdziłam, że mogłam te dwa razy źle sprawdzić, ale grahamkę odrzuciłam. On sam stwierdził, pomimo tych wyników, że nie mam cukrzycy, że jak już to takie stężenie glukozy jest dla mnie za wysokie, a ja przecież normalnie tyle cukru nie wciągam na raz :D

Witaj kliska:) skad jestes?

Dziewczyny ja tez jakas wypluta sie czuje, nie to co w tamtej ciazy ale może to tez po prostu z braku luzu jednak starszak wymaga a wtedy moglam sie polozyc i nie robic nic[emoji14]
Jutro u nas wycieczka na dwa dni do rodzicow i tesciow i do warszawy po lozko dla Julka i mam nadzieje obejrzec wozek

Jestem w 30. tygodniu ciąży <3

Witaj kliska:) skad jestes?

Dziewczyny ja tez jakas wypluta sie czuje, nie to co w tamtej ciazy ale może to tez po prostu z braku luzu jednak starszak wymaga a wtedy moglam sie polozyc i nie robic nic
emoji14.png

Jutro u nas wycieczka na dwa dni do rodzicow i tesciow i do warszawy po lozko dla Julka i mam nadzieje obejrzec wozek
Koszalin, nad morzem - 15 km do Mielna.
A ja to jakoś mam dużo energii, pomimo bóli od nerek, które mam od 23 tyg. ciąży - mała lubi w nie się wciskać, a teraz to już jest gorzej. W sumie niezły mi daje trening przygotowawczy do porodu :)
Może to pogoda tak na nas wpływa - u mnie pada, a zwykle wtedy chce mi się i to dużo, gdyby było gorąco, to bym pewnie leżała i zdychała w łóżku.
Heh - został mi jedynie wózek... Czemu to takie drogie? I jaki do końca wybrać? Łóżeczko skręcone, przewijak tworzy mój tata - potem zostanie mi go jedynie obszyć.

Jesteśmy drugi dzień w Dinozatorlandzie więc nie bardzo jest kiedy pisać. Moi akurat są w lunaparku, a dla mnie atrakcji tu brak więc pilnuję plecaków na ławeczce. Czytalam Was, poodpisuję wieczorkiem. Zostałam wezwana do odpowiedzi więc na to odpiszę teraz.

Kluska ja też mam cukrzycę ciążową. Na razie prowadzoną przez internistę. Stosowałam ponad 2 tyg. dietę. Czasem zdarzały się przekroczenia aż w zeszłym tygodniu miałam 2 epizody hipoglikemii /nisli cukier/na czczo i przestałam ją stosować. Cukry mam w normie mimo braku diety. Może po prostu sytuacja sama się ustabilizowala. Mierzyć cukier musimy chyba już do konca bo tego co czytałam na jednej z grup slodkich mam na FB to często pod koniec ciąży z cukrem zaczynają dziać się cuda. Jeżeli u Ciebie nie ma przekroczeń to super ale kontrolować poziom cukru i tak powinnaś bo ten wynik 180 po 2 godz. znikąd się nie wziął.

..

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:)

Kliska witaj:)
Iza super, ze do domu, ale nie fajnie z tymi kradzieżami, lepiej juz tam auta nie zostawiajcie :(

Ja namówiłam mojego by wyjął rzeczy po Basi - 4h pracy i jeszcze tego nie ogarnęłam. Muszę sie z tym uporać zanim wróci bo dostanie zawału, a tej segregacji trochę jest. Mam nadzieje ze płeć sie juz nie zmieni ;) bo jednak druga dziewczynka daje bardzo duża oszczędność w tym temacie[emoji857][emoji6]

Keejti co do tortów to na Allegro mozna kupic opłatki z napisem dedykowanym i motywem bajek np. Ja robiłam w zeszłym roku masę cukrowa ale to było kilka godzin pracy, opłatek jest szybki :)

Ja dziś mam dzień głodu, generalnie zgaga mnie jakoś szczególnie nie drażni, zdarzają sie pojedyncze dni, ale to jak zjem cos ostrego lub napije sie za dużo gazowanego. W górach jak byliśmy to mnie męczyła chyba 5 dni pod rząd ale minęła na szczęście. Ogólnie nie jest źle, gdybym tylko mogła sie ruszyć a tu udomowiona.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry