reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja mam takie dziwne uczucie rano jak wstaje z łóżka takie jakby kopnięcie prądu po prawej górnej stronie brzucha. Czuję to jak podnoszę się siłą mięśni brzucha jak się zapomnę. Jak najpierw przetocze się na bok uniose tułów i dopiero resztę to tego nie czuję. Bardzo dziwne i nie przyjemne uczucie.

Jestem w trakcie 29 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)

reklama
Keejti o co chodzi z tym chipem?:-) w sensie gps? :)

Wasze dzieciaczki tez ostatnio tak intensywnie daja o sobie znac? Moj oprocz tego tzw.drapania to jeszcze kopie mi z prawej strony zaraz pod zebrami..czasem musze przystanac bo mala wredotka juz taka silna:)

Co do apteki gemini, to podobnie jak dziewczyny, tez tam zamawialam pierwsza partie i we wrzesniu kolejna:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
I ja za przykladem kolezanek przygotowalam zam. W Gemini. Porownywalam ceny i faktycznie mają dobre.
Dziewczynki moze tu wiecej Was mi odpowie.
Alantan krem czy maść?
Czy do gondolki na materacyk potrzebny jest jakiś ochraniacz czy prześcieradło?

Ostatnia edycja:
Firana ja jak nie kupię prześcieradła to będę kładła pieluszki bambusowe.

Co do maści nie wypowiadam się bo nie wiem :)

Jestem w 30 tygodniu ciąży

Kejti az zazdroszczę ze synuś tak dobrze radzi sobie w przedszkolu. Moj pojdzie za rok i powiem szczerze, ze nie wyobrażam sobie. Bo taki troche dzik jest, wstydzi sie obcych, nie ma mowy zeby sie przywitał czy cokolwiek. Czasami nawet widzę, ze przede mna jest zawstydzony, dzisiaj tata nauczył go jak ma na nazwisko i na poczatku wstydził sie mi powiedzieć, robił minki, mrużyła oczy i dopiero po jakimś czasie powiedział. Mnie chyba serce pęknie jak mały bedzie szedł do przedszkola.

Koalka gemini ma bardzo dobre ceny, a niektore wręcz okazyjne, zawsze troche sie zaoszczędzi.

A co do pieluszek dada...nie ma wskazanego producenta na opakowaniu, przynsniej nie było, sprawdzalyscie? Czytałam kiedyś na forum, ze dziewczyna otworzyła dady a w środku były pampersy. Dlatego wcale bym sie nie zdziwiła gdyby sie okazało, ze dady produkuje pampers. Tylko nikt oficjalnie sie nie przyznaje, zeby nie popsuć marki pampers. Tak jak np.w lidlu te wszystkie wędliny pikok jak sie wczytacie to jest napisane drobnym drukiem, ze produkuje Tarczynski.

Firana ja kupowałam alantan maść zielona, nawet nie wiedziałam ze jest krem. Ale uwaga maść niestety brudzi ubranka. Moze zamów obydwa i wypróbujesz, a zmarnować z pewnoscia Cu sie nie zmarnuje.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Nika tez nie spisz?
Ja jak sie obudzę to potem czasami nie mogę zasnąć [emoji58] teraz mi sie tak porobiło.

Dużo sie mówi o tym ze Dada to Pampers, ale oficjalnie dokładnie, oni sie nie przyznają bo chodzi o sprzedaż.

Co do produktów pod marka własna marketów typu Pikok, Pilos lub innych podobnych z Biedronki to większość robią lokalni producenci np. w rożnych regionach (nabiał) lub polscy na cała sieć, jednak nie zawsze jakość, gramatura odpowiada produktom sprzedawanym pod marka danego producenta. Rożnie z tym jest, ale często mozna sie naciąć.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Priinceseczka z ciuszkami, poscielami, ochraniaczami to fakt nadrobilam ale gdzie reszta![emoji33] Ale to było dla mnie najgorsze [emoji6]

Firana a do czego Ci ten alantan?
Do wózka wkladalam cienki kocyk na materacyk i teraz też tak zrobię [emoji2]

Nika a ile Twój synek ma? Pewnie Cię zaskoczy i też szybko się zaklimatyzuje [emoji6]

Skrzat współczuję bezsennych nocy bo ja mogłabym spac dniami i nocami [emoji6]

Dziś znów mam dentystę ehhh... wiem że to chwila moment i nawet nie powinno boleć ale nie chcę mi się tam jechać[emoji58]

Aob moj za chwile konczy dwa lata. Obydwoje teraz jesteśmy w domu i babcia przybywa jak potrzeba dlatego do przedszkola pojdzie jak bedzie miał trzy. Moja kolezanka mowila ze jak zostawiała dziecko w przedszkolu to panie kazały zostawić takie płaczące i wyjsć. A ze to był pierwszy dzień to wszystkie tam zawodziły. Ona wyszła, 15 minut postała pod drzwiami i nie wytrzymała. Weszła i zabrała mała do domu. I takiej sytuacji wlasnie sie boje. Teraz jej córa z checia chodzi do przedszkola, ale te kilka pierwszych dni podobno było straszne... [emoji16]

Skrzat Ty wstałaś a ja usnęłam. [emoji1] dzisiaj tylko 3 godziny spałam i jakies krótkie drzemki, ale dobre i to. Mam nadzieje, ze to był tylko taki wypadek mały i dzisiaj juz pośpie, bo poprzednie noce miałam super, z jakimiś tam małymi wyjątkami. A strasznie boje sie powtórki z poprzedniej ciazy... Wtedy juz od 22 tygodnia nie mogłam spac, byłam tak mega zmęczona, a nie mogłam usnąć. Po kilku dniach takiego niespania wszystko leciało mi z rak, czułam sie fatalnie, a jak przychodził wieczór to ogarniał mnie taki lęk że znowu nie usnę, że nie było mowy o spaniu. I takie kółko zamknięte sie robiło, az w koncu nawet za radą lekarza psychiatrę i psychologa odwiedziłam. Ale niewiele mi pomogli. I niestety nie spałam juz do konca, A po ciazy mi przeszło.
Moze uda mi sie w dzisiaj w dzien choc zmrużyć oczy...

Miłego dnia dziewczyny!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Dzien dobry
Aob kto tu szaleje ;) ja na dzis tylko porzadki w szafach planuje nawet nie wiem czy obiad bedzie bo nie mam weny jakos
Za duzo czasu mam odkad dziecko w przedszkolu ale to dobrze odpoczne przed porodem[emoji14]A dzis jeszcze jakies przeziebienie sie przyplatalo

Agulek dopiero sobie uświadomiłam co napisalam :) chodzi o takie oznakowanie wybite. W razie kradziezy bo raz nam juz wozek skradziono i nie udalo sie odzyskac takze wole byc spokojniejsza gdybym miala zostawiać stelaz na dole

Firana ja mam takie flanelowe mama mi duze przescieradlo pociela i obszyla ;) zawsze w razie sie uleje czy cos to latwiej to wyprac

Tez w aptece gemini chce wszystko kupic

Nika niby fajnie ale czasem dziwnie patrza jak np na placu zabaw mowi mi pa i ciągnie kogos obcego zeby sie z nim bawil albo u fryzjera trzymalam go na rekach weszla jakas klientka a on do niej na rece i za szyje przytula. Glupio mi wtedy ;d za to w przedszkolu nie chce jesc i to jakos musze przebolec i powoli go nauczyc

A ja za to w dzien nie potrafię spac choćbym chciala.

Moj maz pracuje w biedronce i u kierownika regionu dopytywal o te pampki:d tak samo nabial u nas robi mlekovita i malo tego ma ten sam sklad dokladnie co ich produkty. A z ta jakoscia to Wam powiem że tu w Białymstoku mojego ojca siostra jest kierownikiem produkcji w firmie ktora robi ogorki buraczki jakies przetwory i mowi ze biedronka ma takie wymagania ze jezeli opakowanie jest uszkodzone czy krzywa etykietka na sloiku to tego nie biora a inne sklepy bez problemu a w srodku jest dokladnie to samo z jednej linii produkcyjnej. Ale nie powiem raz kupilam kurczaka i smierdzial wiecej miesa ani wedlin tam nie kupie ;d

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry

Keejti to masz odważnego synusia, tylko pogratulować :)

Aob dentysta brrr nie cierpię

ja mam za to spanie jak nie wiem ;)
też sie muszę zabrać za wyprawkę bo nie mam nic :/ wcześniej nie kupowałam bo mój sapał że za wcześnie ale ostatnio jak przyszli do nas sąsiedzi to zmienił zdanie jak mu powiedzieli że jak mi teraz nie da samej kupować to na koniec sam z tym zostanie tylko ja teraz kompletnie nie wiem co kupować i od czego zacząć :szok::szok::szok:

Do góry