reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

4 pralki samych ubranek? Czy to już z wszelkimi kocykami rozkami pieluchami otulaczami? Ja jestem po dwóch praniach Ale właśnie tylko grube rzeczy. Reszta w przyszłym tygodniu jak mi mąż meble poskreca. To od razu po prasowania będę układać.

Jestem w trakcie 29 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)

reklama
Emalka no reczniki, kocyki, przescieradla etc to osobno poszly:-) ale jakbym sie uparla, majac ladownosc pralki 9kg;), to bym lacznie pewnie 3 zrobila. Wolalam ciemne i te sweterkowe, polarowe uprac osobno, choc podejrzewam ze to jednorazowa faza, pozniej pewnie nie bedzie na to czasu ani checi:)

Wlasnie, czy Wy juz bedziecie ukladac ubranka na gotowo czy jeszcze poprane j poprasowane np.przykryjecie czyms i beda czekac?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

aż z ciekawości sprawdziłam szpitale, ten w którym miałam rodzić ma tu i tu 1 stopień :szok: ale raczej będę rodzić w krk a tamten ma 2 i 3

Agulek no pięknie te ubranka wyglądają :) ja dziś wieczór zamierzam jechać do siostry i przywieść do siebie już wszystko co się da :D

a zebrałam się i zrobiłam sobie listę rzeczy które muszę kupić a że nie mam nic to dość długa jest, a jeszcze nie ma tam nic z ubranek bo to spiszę dopiero jak przebiorę to co przywiozę od siostry

Gaga to trzymam kciuki zeby ubranka od siostry sie nadaly, lista ubrankowa tez do najkrotszych nie nalezy ;) ale zgodnie z info od Emalki w smyku przecena :-)

Dzis jade na pierwsze spotk do szkoly rodzenia, zobaczymy czy warto. 1,5h zajec a jutro 45 min cwiczen. Zaluje tylko ze moj do wieczora w szpitalu i sama musze jechac. Ktoras z Was sama bywala?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Agulek mi własnie wczoraj dzwonili, że pierwsze zajęcia są 9 września o 18 i na pewno też sama pojadę, mojego to by tam żadna siła nie zaciągła

Agulek pranie super :)

Ja początkowo chodziłam sama, a i teraz jak mężowi się nie chce to Idę sama ;)
U mnie jest godzina teorii i godzina ćwiczeń, ale ja akurat nie ćwicze.

U mnie wyszły jasno różowe, ciemno różowe, kolorowe, białe a jeszcze kocyki ręczniki, rożki, śpiworki i kombinezony.a nie mam kupionej jeszcze pościeli i prześcieradeł.

U mnie już poprasowane czeka w komodzie. Nie mialabym siły później znów stać i układać.

Nie wiem tylko ile mam odłożyć ciuszkow do szpitala?

Jestem w 30 tygodniu ciąży

Agulek Ty z Wawy prawda? Gdzie będziesz chodzić do szkoły rodzenia?Gdzie planujesz rodzić?
Ja zaczynam szkołę w poniedziałek na Karowej. I mój idzie, oczywiście nie jest z tego powodu zadowolony,ale mu powiedziałam że chociaż tak może się przygotować do porodu i do opieki nad dzieckiem. Bo serialu porody nie chce ze mną oglądać [emoji5] czytać poradników też nie bardzo. I to jedyna opcja by rozwój sytuacji go nie zaskoczył. Nie wiem jak sama zareaguje np na poród a nie chce jeszcze jego mieć na głowie jak wpadnie w panikę [emoji12][emoji12][emoji12]

Milagros na stronie szpitale gdzie najprawdopodobniej będę rodzić jest zakładka co i ile czego zabrać do szpitala, może w Twoim tez jest

a właśnie apropo ubranek do szpitala myślicie że taki zestaw się opłaca
Link do: Wyprawka dla niemowlaka
bo mój mały trochę dłużej będzie w szpitalu to pasowały by mu tam jakieś ładne ciuszki

reklama
W ogóle na stronach szpitali zazwyczaj są informacje co zabrać do szpitala dla siebie dziecka i jakie badania dokumenty trzeba mieć.

Do góry