reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Agulek, wozek tak w prowadzeniu i wgl wydaje sie super, jednak do noszenia jest tragedia, o ile sama gondola jest ok, tak juz stelaz zlozony jest ciezki (10kg niecale), jak kupilismy to go nosilam po domu.
Ale wozek kupilismy uzywany wg nas na okazji bo jeszcze na gwaracji do czerwca przyszlego roku.
Mysle o zostawianiu stelaza w aucie badz na dole (mieszkamy na 2 pietrze) cos wymysle :)

co do kregoslupa, po tasmach czuje sie super, kontroluje swoja postawe, sposob oddychania itd.
ale niestety pojawil sie bol spojenia lonowego wiec znow jestem uziemiona :/ o ile na poczatku nie bylo zle, tak teraz jest coraz gorzej. ale juz blizej niz dalej :)
Twoj maz jest lekarzem jak dobrze pamietam. ortopeda?

reklama
Keejti mój tato miał udar. W sunie miał klasyczne objawy. Straszny ból głowy i wymioty. Ból ustawał po leżeniu plackiem. W szpitalu znalazł sie dopiero na drugi dzień i spędził w nim dwa miesiące. Na szczęście bez żadnego uszczerbku. Przy okazji wykryli innego tętniaka i wysuszyli.

A tak sobie myślę teraz co do Twoich objawów... Parę lat temu moja mama miała jakby chwilowe "odloty" tu z nią rozmawiałam a za sekunde jej nie ma i po chwili wracała. Wydaje mi się, że raz połączyło jej się to z nerwicą i po takim odlocie miała straszne wymioty. Wzięło ją pogotowie. Zrobili badania i stwierdzili że w przestrzeni jest coś na kształt cysty. Potocznie nazywają to pajęczakiem, bo jest w tej przestrzeni mózgowej i na rezonansie czt tk jak nie uciska niczego to tego nie widać. A jak źle sie ulokuje to robi się taki "odlot". No juz odkąd to zdiagnozowano to mama leczy sie farmakologicznie i już tych odlotow w ogóle nie ma.

Jestem w 30 tygodniu ciąży

Hehehe milagros no to ja jutro robie to co Ty dzis :)
Aa powiedz kolezance ze pampki z biedry produkuje firma Pampers;) ogólnie odkad maly kest ruchliwy lubie te oryginalne ale pomaranczowe a teraz to juz pantsy bo latwiej zdjac na nocnik
My tez na 2 i na dole slabo z miejscem na wozek wiec albo sam zlozony stelaż albo do samochodu ale jakos sobie nie wyobrazam w zime po sniegu lecieć na parking z gondola w reku i drugim dzieckiem obok odstawiac gondole rozkładać stelaz. I leciec na 5 minitowy spacer do przedszkola
A jeszcze w temacie wozka co myslicie zeby zrobic chip w stelazu taki jak w rowerze sie robi?

Joasia to napewno nie udar bo bym nie kontaktowala dłużej niz powiedzmy minutę, zadne tez wymioty nie wchodza w gre no ale cos musi byc przyczyna.od soboty boli mnie glowa. Mam nadzieję ze trafie na dobrego lekarza ktory mnie dalej pokieruje

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Kejtii trzumam kciuki żebyś znalazła przyczynę tych "odlotów" bo teraz w szpitalach i wszędzie lekarze olewają sobie pacjentów, musisz drążyć i robic wszelkie badania aby dojść do przyczyny.

Bratowa używa Pampers premium care i one poprostu smierdzą. Ostatnio jak bylam przy małej i wąch coś śmierdzi. A bratowa mowi ze przed chwila zmieniala. Śmierdzialo troszkę zużytą pieluszką . Bratowa mowi ze one tak troszkę zajezdzają nie wie czemu...

Widziłam niektóre dziewczyny pisaly ze zamawiaja z apteki gemini kosmetyki itp. A dlaczego akurat tam i czy to jest taniej? Nigdy nie znałam tej apteki i chce opini poczytać doswiadczonych mamuś.

Milagros tasmy to dobra sprawa, duzo osob na rehabilitacji nosi i czuje ulge. Tak moj jest ortopeda ale ostatnio jego doktorzenie mi bokiem wychodzi, odczuwam brak zrozumienia i empatii, albo to juz przez moje hormony tak wszystko odbieram;)

Kurcze ja ostatnio przy przewracaniu sie w lozku tez czulam spojenie, bol jak mega zakwasy, obecnie jest lepiej.

A co do wozka to kupowalam na etapie bolu plecow wiec musial byc lekki:-) ja pewnie bym obczaila miejscowke na parterze zeby sobie nie obciazac biednego kregoslupa:-)

Dziewczyny odczuwacie moze podczas ruchow dziecka takie tarcie jak na tarce tam calkiem nisko? Az mi ciezko to opisac. Kurcze czuje jakby mlody mi w cipce siedzial i szorowal lapkami tam [emoji13] odruchowo zaciskam nogi bo wrazenie jakby mial wypasc :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Koalka gemini ma dobre ceny i ogromny wybór. Dlatego można tam zrobić całe zakupy praktycznie

Jestem w trakcie 29 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)

Emka ten co ja wybrałam do porodu to podobno ma 3poziom zresztą w koncu to szpital specjalistyczny ginekologiczny... ale syna rodzilam w szpitalu z 2 stopniem bo odwidzialo mi się po odejściu wód... a wybrany miała
A też najlepszy haha[emoji6]

Niuunia ja konfliktu nie mam więc mało wiem... ale słyszałam że immunoglobuliny podaje się po porodzie lub po poronieniu żeby zapobiec konfliktu w kolejnej ciąży a czy w tej pierwszej się daje to nie wiem...

Nika masz zepsutą miarkę [emoji6]

Keejti rozumiem szaleństwa ale nie takie w tak zaawansowanej ciazy.. proponuje teraz tydzień konkretnie odpoczywać[emoji6] a z synka możesz być bardzo dumna [emoji2]
Co do pampkow to też wyprobowalam nowe dady i są ok ale ostatnio podpasowaly mi te lidlowskie i była teraz dużą promocja więc zrobiłam zapas [emoji6]

A mnie mąż zaskoczył i już dziś zmienił mi wtyczkę w zelazku (pewnie w trosce o mnie zebym się nie nudziła heh) i już porasowalam kolejne rzeczy[emoji2] pranie na rano ustawione więc jutro popołudniu skończę[emoji6]

Teraz Idę spać dobrej nocki[emoji6]

Gaga-ja tez tak czasem czuje...jak cos tam majstruje. Okropne uczucie. A spojenie to czuje w nocy jak leze na boku i chce np.wstac. Czuje ze tam jest wszystko takie zastane i nagle musi sie rozejsc zebym mogla sie wlasnie podniesc

Aob-kochana tak w tyle bylas a teraz prosze wychodzisz na prowadzenie z wyprawka :-)

reklama
Agulek u mnie to spojenie właśnie w nocy najgorzej, i jak pochodze. Albo jak chce złączyć uda :/ zresztą nawet majtek jak człowiek założyć nie mogę bo boli przy podnoszeniu nogi czy po prostu staniu na jednej [emoji14]

Dobrze ze ortopeda nie długo.

Aob nie szalej tak :D

Co do drapania, mnie mała gilgocze po bokach aż czasami muszę ja popukac żeby sobie poszla ;)

Do góry