reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

A jak jest z jakością produktów z gemini?
Smoczki, kocyki, gryzaki tez tam zamawiacie czy tylko kosmetyki dla dzieciątka? Ja lubie wszystko dotknąć więc boje się troche zamawiać..
Ostatnio zamówiłam sobie tunike taka smieszna ze strony internetowej i przyszła mi bluza na dlugi rekaw, zanim doszło do zwrotu minęło kilka dni odesłałam. Czekalam az przysla mi tunike a oni po paru dniach ze nie ma tego koloru co chce. Mieisac minął i napislam ze chce zwrotu kasy i za tunike i za wysylke bluzy bo na co mi gruba bluza teraz, miesiąc pieniądze zamrożone a oni maja to gdzieś.
Rzadko kiedy cos zamawiam ale zawsze mam przeboje jakieś.

reklama
Koalka w gemini wszystko jest firmowe. Czyli jak kupujesz coś aventu tommee akuku babyono itd to będą to te same produkty co w innych stacjonarnych sklepach czy aptekach tylko taniej.[emoji5] ja kupiłam wszystko kompresy,podkłady,butelki smoczki termometr podgrzewacz maści kremy kosmetyki mnóstwo innych rzeczy nawet reczniczek kąpielowy. Zawsze możesz podjechać do normalnego sklepu pooglądać pomacac a kupić potem w Internecie. Mnóstwo rzeczy tak kupuję. Niestety takie czasy. W necie 10-20% taniej. Butelka w sklepie 39zł ą w gemini za dwie zapłaciłam 36zł. Smoczki które kupiłam w sklepie 24zł w gemini 18zł.

Jestem w trakcie 29 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)

Z zakupami w Internecie bywa rożnie, tez mi sie juz zdarzyło naciąć ale generalnie produkty markowe zazwyczaj wychodzą taniej. Do tego zawsze jest tak ze jak w jednym sklepie cos jest taniej to drugie jest drożej i suma sumarum wychodzi na to samo. Ja od lat kupuje leki przed sezonem letnim i zimowym (takie bez recepty typu sanosvit wapno, ibum, na gardło itp) w aptece Aleleki i na każdym produkcje jest od kilku do kilkunastu złotych taniej. Geminie widzę ceny ma w miarę ok, ale np Oilatum maja za 47zl za 500 ml w tej mojej za 75zl maja 2x500ml, z kolei cos innego tańsze jest o 2 zł w gemini, wiec jakby porównać pewnie jeszcze inne apteki to w każdej bedzie cos taniej, cos drożej [emoji28]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja niedawno kupowałam w gemini Oilatum po 36zl bez kartonowego opakowania. Az z ciekawości zerknęłam krem Oilatum w tej aptece Aleleki ponad 40zl, a w gemini ostatnio kupowałam po 26. Jednak różnica spora.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Witam mamusie.
Ciężko mi się na nowo wciągnąć w tok pisania ale dzieciaki już od czwartku wracają do szkoły i przedszkola więc i czasu powinno być trochę więcej.
Generalnie u nas ok.- mały ruchliwy, tylko z cukrami mam problem od dwóch dni i nie mogę ich ogarnąć. Miałam trochę stresujące chwile ostatnio bo w firmie znowu problemy i może stąd te skoki. Jak tego nie unormuję do weekendu to do lekarza i pewnie insulinę będzie chciała włączyć.

Jeśli chodzi o wyprawkę to ciuszki już w zasadzie mam wszystkie, poza kombinezonem do fotelika. Co prawda najmniejszego rozmiaru mam może po 8-9 sztuk ale planuję dokupić już pod koniec jak będzie już wiadomo ile mniej więcej maluch będzie ważył.Boję się kupować 56, żeby nie były za małe, 62 mam sporo. Torba z rzeczami dla mnie profilaktycznie jest już skompletowana i spakowana. Kosmetyki dla malucha kupię mam nadzieję dziś. Muszę w końcu przysiąść przed kompem i pozamawiać.

Pisałyście o stopniu referencyjności szpitali. Ja też wybrałam ten najwyższy czyli z trójką oddziału noworodkowego. Nie wiem , czy wiecie ale szpitale dostają osobno stopień dla oddziału położniczego(opieka nad rodzącą) i osobno dla oddziału neonatologicznego( opieka nad dzidziusiem). Szpital który ja wybrałam te stopnie ma różne- dla noworodków- 3, dla położnic-2. W przypadku komplikacji ze strony matki czyli jej chorób ważne aby ten dla oddziału położniczego też był wysoki- najlepiej 3 bo to oznacza , że lekarze specjaliści są na miejscu, gotowi natychmiast udzielić pomocy.
Z kolei 3 stopień oddziału neonatologicznego oznacza, że dziecko będzie miało najlepszą możliwą opiekę w przypadku wcześniactwa lub jakichkolwiek chorób z jego strony, mają najlepszy sprzęt i wiedzę do takiej opieki.Generalnie nie przeprowadza się tam żadnych skomplikowanych zabiegów u noworodków, tylko prowadzi maluszki- w razie konieczności operacji przewodzi się je do szpitali dziecięcych lub specjalistycznych. Może nikt się na mnie nie obrazi jak wkleję tutaj cytat ze stronki gdzie rodzić wyjaśniający pojęcie stopni referencyjności
"W I stopniu referencyjności rodzą kobiety w ciąży niepowikłanej, w terminie porodu; szpitale o II stopniu powinny być przystosowane do zabezpieczenia kobiet w ciąży zagrożonej oraz do intensywnej opieki nad wcześniakami i noworodkami, III stopień przeznaczony jest dla kobiet o wysokim zagrożeniu ciąży, przystosowany do opieki nad dziećmi urodzonymi przed 31 tyg. ciąży, z wadami rozwojowymi itp."
Znalazłam fajną stronkę, która opisuje dosyć dokładnie szpitale i podaje stopnie referencyjności. Po kliknięciu na nazwę konkretnego szpitala( kolor fioletowy) wyświetlają się szczegółowe informacje na jego temat. Może komuś się przyda;-) ;)
Link do: Gdzie rodzić - wyszukiwarka: szpitale, porodówki - lokalizacje, opinie, oceny

Coraz bliżej do porodów i jakoś to wszystko staje się bardziej realne, a im bardziej realne to z jednej strony nie mogę się już doczekać , a z drugiej boję się jak diabli:rofl:

Wybaczcie ten przydługi wywód ale stęskniłam się i chyba dlatego mnie trochę poniosło:huh:

Joasia1986 pozdrów także Diabliczke wlasnie wczoraj miałam pisać co sie dzieje z nią i Ivi??
Wygodnie jest zamówić z apteki noz chodzic i porównywać ceny. Potrzebny mi jest właśnie termometr dla dzidzi, podgrzewacz do mleczka, waciki, spray do pępuszka i płyn do kąpieli oraz pare innych rzeczy to rozejrze się w tej aptece jak piszecie ze warto ;-)
Edit
Mamo4 witaj
Super ladnie odpisałaś te stopnie referyncyjności.
Bardzo niedobrze z tym cukrem, to od stresu poziom cukru takze znacznie wzrasta?
Ja mam troszke ubrań na 56 ale po wizycie wiwm że chyba raczej sie nie przydadzą bo klocuś sie szykuje :-)

Mama 4 ja właśnie wczoraj też na tej stronie buszowalam, szpital w moim mieście ma 1 stopień.. te dalej 3. Ale ciężko się tam czasami dostać.

Co do cukru na początku zawsze jest ciężko. Mam nadzieję że jednak obejdzie się bez insuliny.

Koalka też ostatnio pytałam o Ivi ale cisza :(

U nas też najwięcej ubrań na 62. Na 56 też trochę mam ale zdecydowanie mniej w czwartek dowiem się ile dzidzia może mieć przy porodzie :)

Jestem w 30 tygodniu ciąży

reklama
Witam sie z Wami.

Jej dziewczyny Wy tez macie tyle ciuszkow? Zabralam sie za pranie i 3 pralki wyjda kolorow i jedna bialego. Wieksza czesc rzeczy od kolezanek odkupionych na szczescie, kilka ubranek wiekszych ale tak to glownie od 0 do 6 miesiecy. Dobrze ze moj tego nie widzi;)

Emalka nie wspominaj juz moze o tych rabatach..;)

Keejti z tym wozkiem to dobry pomysl, musze to ogarnac. Moja kolezanka kupila wozek dla dwojki i jakas klodke ma, zabawnie to wyglada:-)

Moja pierwsza partia prania:
1472564079-yegirx.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry