reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Emka naprawdę dobrze że tam Byłaś... teraz właśnie po niedzieli musi kupić i wymienić tą wtyczkę ale stres już będę miała...

Keejti mam przymusowe wstrzymanie się od prasowania ale fakt troche przegielam wczoraj...

Milagros to masz taki średni brzuszek w sam raz [emoji6] ja na brzuchu nie mam nic rozstępów ale na cycach już w pierwszej ciąży coś koło 4-5 mies miałam...

Priinceseczka żelazko chyba w porządku, gniazdko nie wiem bo nie mam odwagi nic tam włożyć...[emoji6]

Milagros zapytać o to usg możesz.. zależy pewnie od lekarza czy zrobi...z tymi skurczami mam tak samo [emoji52]

A ja sushi nie lubię[emoji6]

reklama
Zapytam dziewczyny na pewno, bo jestem na skraju wytrzymania jeśli chodzi o ból tego spojenia A może jak będę mieć usg już na wizytę to szybciej coś mi zaradzi A z drugiej strony czytałam ze jedyne co to może mu dac paracetamol i czasami pas zakładają.
A co do magnezu zapytam swojej czy może mi jakiś inny magnez dac.

Co do tych gniazdek ja bym chyba już nic nie podlaczyla bo bym się bala :O

Aob co do brzucha mi się wydaje że jest ogromny... rozstępy na biuście niestety są i na tyłku, na brzuchu jednak jeszcze nie. Ale myślę że nie unikne

Joasia to w sumie jak chodziłaś i ci poleciała 3mm to może lepiej sie oszczędzać? Sama jestem ciekawa jak u mnie teraz bedzie, nic właściwie nie robię ale te 2 tygodnie wiecej po Donu sie kręcę, co prawda tylko kuchnia, jakiś obiad, no i Basia wróciła wiec trochę z nią bo aż mi jej żal ze musi ze wszystkim sobie sama radzić, ale z domu nie wychodzę nigdzie poza ogrodem, w czwartek sie okaże. Moja koleżanka miała szyjkę 2,7 w 16 tygodniu i miesiąc leżała, teraz jest ok i jest aktywna ale ma ponad 3cm.
Ja przed wyjazdem na wakacje miałam 3,1cm, po miesiącu intensywnym (byliśmy za granica, potem w górach) spadło do 2,2 i stad moje leżenie. Pierwszy tydzień przyniósł efekt bo urosła do 2,5, sama jestem ciekawa ile ma teraz. Nie złość sie na swojego lekarza on na pewno wie co robi :)

Co do sushi to ja uwielbiam, aczkolwiek pierwszym plułam, potem byłam w stanie zjeść jeden kawałek, w koncu tylko z ryba grillowana a teraz i surowa zjem. Algi, glony nie słyszałam by były szkodliwe, sama ryba surowa ponoć tez mało prawdopodobne by posiadała listerie, ale żeby nie ryzykować zjadłabym tylko futomaki wegetariańskie i z grillowanym łososiem i z krewetka w tenpurze... Mniam mniam juz mam smak na koncu języka jeszcze jak o tym pisze;) muszę męża namówić by przywiózł w tym tygodniu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat niby tak, ale ja mam dejavu. W poprzedniej ciąży było to samo. Kazał mi do konca 38tc, a potem w 42 skończyło sie cesarką. Nie pogniewałabym sie, gdyby teraz w 38 było już po wszystkim, a jakby poszło dołem to już w ogóle cacy, bo się strasznie boje kolejnej cesarki[emoji33]

A co do sushi to nie moja bajka.

Jestem w 30 tygodniu ciąży

Milagros może unikniesz[emoji2] mi właśnie tak szybko wyszly na piersiach a brzuch urósł do 110cm i nic [emoji6] bądź dobrej myśli[emoji6]

Joasia to może teraz szybciej skończ leżenie np w 36 tc...

A z mojego dnia to się "pochwalę" że zlecialam ze schodów[emoji52] konkretniej to upadlam na plecy i zjechalam ale tylko z 5 schodków...

Joasia ja bardzo ale mój mąż to myślałam że padnie na zawał i na rękach zaniesie mnie do szpitala... na szczęście jutro wizyta więc się przebadamy...

Aob nie strasz nas !

Ja się kulam cały dzień. Duszno strasznie i zle się czuję. Wypiłam dwie kawy ciśnienie 107/70 a puls 98. Wiem w sumie tak jak zawsze.
Ale głowa mi pęka. :/

Joasia moze rzeczywiście zacznij szybciej chodzić np w 35-36 tc.

Jestem w 30 tygodniu ciąży

Milagros u nas też upał że wytrzymać się nie da ale dałam głupia się namówić na spacer coś koło 3km i to nie był dobry pomysł no ale ciało znioslo to nawet nawet to nie narzekam..

reklama
Aob uważaj na siebie, spadanie ze schodów nie jest wskazane raczej, mam nadzieje ze mocno sie nie poobijalas.

Ja w koncu wyszłam na dwór, teraz przyjemnie ale burze w nocy zapowiadają. Czekam na moich jak wybyli o 10 tak jeszcze ich nie ma. Zjadłabym Zingera z KFC [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry