reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Emalkadream no u mnie ostatnio ok.1kg na tydzień :( też muszę przystopować. No, ale jak mam nie tyć skoro tylko leże i jem :oops:

Z resztą od tego leżenia to już mam doła... Ale takiego porządnego. Poszłabym sobie na miasto. Rzygam już tym leżeniem. Wszystko mnie boli od tego. Poszłabym sobie na lody na rynek. Calusieńkie wakacje leże. R. na wioche to by mnie ciągnął, a jak mowie, ze bym sobie gdzieś wyjść chciała do miasta to mówi, że musze leżeć. Tak na prawdę mam szyjkę przecież taką, że część Waszych lekarzy nic by nie mówiła. Jeszcze chce mi młodą dać do teściowej od jutra, to z nudów tu sama padnę :(

reklama
Joasia to leżenie najgorsze. Ja może nie muszę leżeć ale też mam się ograniczać ze względu na niskie położenie łożyska i ostatnie plamienie w związku z tym. Także też dnie spędzam raczej na kanapie. Czasem pojadę do jakiegoś sklepu. Ale Max 2h i wracam na kanapę. I siedzę w necie.

Jestem w trakcie 29 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)

No uziemienie nie jest fajne:( Moi wlasnie w IKEI kupują biurko dla Basi, a ja tylko na telefonie, Młoda potem chodzi i opowiada ze tatuś kupił wyprawkę do szkoły, teraz ze mebelki a ja sie muszę w domu gnić [emoji20] zachowałam sie przed słońcem z ogródka do domu bo juz sie wytrzymać nie dało, temperatura istnie piekielna[emoji83]
Joasia a Ty jaka masz ta szyjkę? Może juz czytałam, ale mi sie mieszają te informacje :/

Ja czekam aż ktos sie w koncu zlituje i sushi mi przywiezie [emoji39]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Joasia ja tez uwazam ze z Twoja szyjka jest jeszcze naprawde dobrze , i takie lezenie plackiem to troche za duzo.. moze wes z tydz przed wizyta zacznij jako tako chodzic i zobaczysz czy jest jakas zmiana jak niewielka to i tak na tym etapie 30 tyg to juz nie byloby tak tragicznie.. a jak byloby znaczne (odpukać ), no to nic no lezalabys dalej tak jak lezysz..

Skrzat na wizycie w środę miałam 2,87cm.
Ostatnie 4 tygodnie wyszłam tyle co na glukoze i raz pojechaliśmy na wieś i szyjka prawie nie drgnęła.
Wcześniejsze 4 tygodnie to raz w tygodniu wychodziłam na chwile. Byliśmy też raz w Sphinxie na obiedzie i pozaglądać pół godzinki po sklepach i wtedy szyjka poleciała 3mm i gin fuczał, że na pewno gdzieś chodziłam.
Następną wizyte bede mieć jak zamknę 33 tygodnie.

Jestem w 30 tygodniu ciąży

O sushi to jest też coś o czym marzę. [emoji5] skrzat wyjadasz wszystkie nie-surowe kawałki? Ja próbuje namówić męża by zrobił w domu ale nie chce się załamać. A robi naprawdę niezle.

Jestem w trakcie 29 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)

Dziewczyny wlasnie przypomnialo mi sie ze mialam wam cos napisac o sloncu. Ostatnio siedzialam na podworku i gadalam z kolezanka dosc dlugo przez telefon. Jedna reka byla wystawiona przez okolo godzine na ostre slonce. Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy sie rozlaczylam i zobaczylam ze ta reka jest cala w rozowa bialych plamach! Mozna powiedziec ze wygladalo to jak opalenizna z gesto wystepujacymi bialymi plamkami! To bylo naprawde okropne!Na szczescie zniklo jak tylko reka troche "ostygla".

Wspolczuje Wam lezenia. Ja nie dalabym rady (tzn.pewnie jakbym musiala to tak jak u Was, nie byloby przepros i musialabym to jakos wytrzymac). Ja kiedy sie poloze to zaraz automatycznie wszystko mnie boli. Biodra, plecy no doslownie wszystko i moje lezenie na trwa tyle co nic bo naprawde nie moge wytrzymac tego bolu. Maly tez sie wtedy strasznie kreci. Czasem maz sie polozy i wola mnie do siebie poloze sie a maly wariacji dostaje...wtedy musze wstac i siedze patrzac jak moj maz ucina sobie cudowna drzemke popoludniowa. Wrrr

Część dziewczyny :)

Joasia moja szyjka ma 33, ostatnio się skróciła o 3mm ale gin mówiła że moze to błąd pomiaru a teraz to nie wiem ile ma dowiem się pewnie dopiero jak nie 1.09 to 09.09

Sushi nielubie więc wam nie zazdroszczę [emoji14]

A co do chandry apropo leżenia, wcale wam się nie dziwię,co innego leżeć z własnej checi a co dopiero jak ktoś stoi nad wami wręcz z batem że tak powiem ;)

Dziś mam tragiczna noc za sobą. Skurcze łapią mnie w nogach mimo magnezu 3x2 każde wyprostowanie nogi w nocy przy zmianie pozycji kończy się skurczami :/
Już pomijam fakt że i tak co się przekrecam to się budzę bo tak boli mnie spojenie. :/
Myślicie że jak poprosze na genetycznym teraz to zrobi mi usg spojenia?
Nie musiałabym wtedy iść dodatkowo na usg i płacić kolejnych 150zl bo nz tego co pamiętam ortopeda nie ma u siebie w gabinecie usg

Jestem w 30 tygodniu ciąży

reklama
Dziewczyny w zeszłej ciazy na ostatniej randce jadłam sushi a tej ba początku a potem mi powiedziano ze to nie chodzi o surowa rybę tylko o te algi w ktorych jest zawijany czu fam jeszcze cos innego i tez obchodzę sie smakiem , ale krewetkami mnie wczoraj maz uraczył :)

Milka nie wiem ale nie zaszkodzi zapytac szkoda ze łapią Cie te skurcze ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry