reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Keejti ja juz wlasnie sama nie wiem co zrobic, przed chwila znowu mialam :( a moze nospe zarzyc? i polezec ?
Sama jestem w domu , gdyby byl maz pewnie bym chciala podjechac na ip a tak to sie troche wzbraniam :(

reklama
Wzielam wlasnie kapiel letnia i ciut lepiej to "cos" czuje tak tuz nad lonem wiec przypuszczam ze to to. Przez caly okres ani razu nie bralam nospy nie bylo takich problemow.
Emalka dzieki pozniej wyskocze to nabede cos z tego co napisalas :*

Martibim koniecznie jedz na m przepowiadających sie nie czuje czujesz co najwyżej twardy brzuch a skurcze ktore sa powtarzalne i trwają kilka sekund na tym etapie sa bardzo niebezpieczne - ja bym jechała na IP nieczekala , albo zadzwoń na IP to Xî powiedzą co zrobić czy cos wziąć czy jechać czy przyjadą po ciebie

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ja jestem zdania jak Emka. Żaden bolesny skurcz nie jest normą.

Co do gardla mi pomagało płukanie solą, mleko z miodem i brałam dodatkowo te tabletki *spam* czy jakoś tak no syrop pilam jeszcze z tej serii.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Emalka zapomniałam, dużo zdrowia dla bobaska i dla mamusi :)

Nika wizyta trwa 20-30minut, ale on jest właśnie jednym z takich ginów, którzy mają wszystkie certyfikaty. U niego miałam prenstalne i połówkowe. W sumie dużo ciężarówek chodzi do niego tylko na te badania.
Połówkowe miałam 50 minut.

Mnie za każdym razem pokazuje jak krew przepływa przez dane komory serca i w pępowinie. Za każdym razem robi fote 3d.

Milagros i dziewczyny z lutką dopochwową - poszukajcie takiej z aplikatorem. Raz zapłacicie ciut więcej, ale przynajmniej trafi na miejsce i nie bedzie uciekać. Ja mam nawet jeden zafoliowany z poprzedniej ciąży i czeka "na wszelki".

Twardnienia brzucha też mam po pare razy czasem dziennie, ale to bardziej dyskomfort niż bolesność. Jakby były takie, że bym czuła, że nie powinno tak być to też bym poszła na ip. KTG na tym etapie spokojnie można robić.

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Joasia to że wypływa to najmniejszy problem ale samo aplikowanie jest mało przyjemne i dla mnie uciążliwe i ciągle jakieś swędzenie :( wcześniej tego nie miałam, badania moczu są ok. Jutro popytam lekarki.

reklama
Do góry