reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros- współczuję tych twardnień brzuszka. Odpoczywaj kochana i oby wszystko wróciło do normy jak najszybciej.

Linka- dzięki. Czyli jeszcze miesiąc spokojnie mogą odwlekać w czasie wydanie decyzji. Paranoja- 3 miesiące , żeby zweryfikować wniosek. Mnie z resztą chyba nic już w tym kraju nie zdziwi. Nie wiem, czy pamiętasz, ale kiedyś pisałam o tym, że startujemy w takim programie , w którym można wylicytować czynsz i tym samym zdobyć mieszkanie do remontu. Termin składania wniosków minął 13 czerwca, szanowna komisja do tej pory nie znalazła czasu na zebranie się i wybranie najlepszych ofert...

Zazdroszczę Wam wizyt w tym tygodniu. u mnie następna wizyta dopiero za miesiąc bo gin. niestety idzie na urlop.:dry: W międzyczasie na szczęście wypadnie mi ostatnie USG prenatalne. Mam już skierowanie tylko pozostaje się zarejestrować. W którym tygodniu robicie to USG?
Mój maluch dziś jakiś wyjątkowo leniwy, bardzo mało się rusza. Strach mi już w pewnym momencie napędził bo nie mogłam go nijak dobudzić.W końcu się udało, ale już na IP się szykowałam.

reklama
Mamo-czworki ja nawet o takim usg nic nie wiem. Zapytam gina co to.
On u mnie zawsze wszystko sprawdza. Przeplywy, serce, mozg, brzuszek, zoładek, wody...
to pewnie byłby tylko powód do droższej wizyty, więc raczej dobrze że takich usg on nie praktykuje.

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Joasia dokładnie tak, to te droższe wizyty ja za dokładnie usg 3trymestru płacę 250zl, najmniej z tych wszystkich co miałam. Moja lekarka odsyła tam że wzgledu na lepszy sprzęt i lekarzy z większą ilością certyfikatów. Oczywiście jakbym się nie zdecydowała na to, to wtedy ona dokonuje wszystkich pomiarów.

Mama 4, ja Idę w 30+2 jak dobrze pamiętam.
Dobrze że dzidzia się odezwala. One tak lubię nasz straszyć :)

Co do magnezu ja biorę tyle co Joasia, już długo w takiej dawce, dolozylam teraz tylko nospe.
Miałam nadzieję że zrezygnujemy z luteiny ale coś czuję że ginka ja zostawi.
Orientuje się któraś czy mogę się kłócić o taką pod jezyk np? Ta strasznie mnie drażni...

Princeseczka skoro nic nie mówił to znaczy że jest ok, moja mama miała brzuch jak na trojaczki ale właśnie przez dużą ilość wód :) dlatego zapytałam :)
A mój mąż jak Twój. Niby rozumie ale jakoś ciężko mu to wszystko przyswoić a jak tylko mówi "oj jak ja Ci kochanie współczuję" (jak próbuje wstac z łóżka, albo jak się przewracam z boku na bok i coś jecze) to mnie szlag trafia, niby mu mnie szkoda ale nie rozumie co ja mam za problem ;)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Ja idę na to 3 USG na poczatku 28 tygodnia. Moj gin mowil, ze u mnie lepiej iść wczesniej.
Chociaż mam nadzieje, zd wytrwam do listopada bo teraz sporo wypoczywam, biorę tabletki i cisnienie sie unormowalo.
Joasia trzecie USG robi sie pomiędzy 28-32 tygodniem ciazy i to jest to samo USG co połówkowe. Lekarz sprawdza jeszcze raz budowę serduszka, przepływy, ocenia ilośc wód płodowych itd... Wszystko te pomiary rejestrowane sa do tego ich programu i pozniej drukowane. Moj lekarz tez ogólnie wszystko sprawdza, ale poprzednim razem miał watpliwości czy nie mam za mało wód płodowych i ten drugi lekarz je rozwiał. To badanie wykonuje lekarz mający uprawnienia do diagnostyki prenatalnej.

Joasia to ile trwają Twoje wizyty skoro on na każdej to wszystko sprawdza?
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Milag poproś o ta pod język lub dupka bedzie ok

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Milagros,mozesz poprosic o te pod jezyk. Ja sama na takowa sie przerzucilam bo w dowcipnej wkurzalo mnie to wyplywanie brrr. Ale ja moge narzekac na obie bo po tej pod jezyk mialam okropne mdlosci. Nawet jak teraz mysle o niej to mnie mdli :p

U mnie to usg bedzie robione w 29+3. Jestem ciekawa jak wyjdzie pomiar wagi :-)

Mama 4 to jest takie przeciąganie w czasie mają tak tylko w ciągu 3 pierwszych miesiącach składania wniosku czyli kwiecień, maj, czerwiec ... ci co składali w lipcu juz dawno mają decyzję i pieniądze bo urzędowo juz jest 30 dni na rozpatrzenie ... a my wbilysmy się na 3 miesięczny czas rozpatrzenia , nie sądzę że mieli w czerwcu tyle wniosków złożonych ze nie byli wstanie rozpatrzyć szybciej .... ja jak byłam z końcem mają to pustki a jak już ktoś był to pytać się kiedy decyzję beda

No i Antoni postanowił się jednak urodzić. Ale trochę mu to zajęło. Rozmawiałam z kuzynką i od 9 rano do 1:05 w nocy akcja w szpitalu trwała. Czyli 16 godzin. :( Waży 3780 i mierzy 55cm , 3 dni po terminie. Jeszcze ma traume :p miała bóle z krzyża, rozwarcie nie postępowało. ale ona bardzo nie chciała cesarki.

Ja na to usg zapisalam sie juz i bede w 31 +4
sREDNIO MI PRZECHODZI TO GARDELKO :( nie chce zabardzo isc do rodzinnego boje sie ze da mi jakies antybiotyki albo co jeszcze jakos nie do konca wierze tym lekarzom :(
Dzisiaj lekkie scisniecie w brzuchu poczulam tak jakby delikatny skurcz?! ale trwal zaledwie kilka sekund...

reklama
Martini jesli nie bolesny to przepowiadajacy pewnie;)
A moze warto iść jak nie przechodzi?
Emalka gratulacje choc poród musiał byc ciezki

Ja mialam wczoraj to dokladne usg

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry