Mamo czwórki chyba najlepiej poszukać tablic z indeksem glikemicznym póki nie masz nic od lekarza, ja akurat makaron lubię tylko al dente z pszenicy durum lub pełnoziarnisty, ryż brązowy albo basmati i basmati chyba można przy cukrzycy właśnie, ale na pewno nie rozgotowany.
Aob, chyba nie wyjdą te ząbki, bo to strasznie długo trwa. Jedna dolna jedynka przebiła się na wyjeździe i do tej pory jest na 1 mm, dziś rano zobaczyłam przebitą górną, dwie pozostałe też lada moment i widzę dwójki dolne w natarciu, z tym że ile czasu potrwa zanim wyjdą całe... Za tydzień mamy ortodontę, a chyba ani jednego całego zęba do pokazania jeszcze nie będzie
W czwartek ciężki dzień, bo w sumie 3 wizyty w Krakowie, wynik zwłaszcza jeden kiepski i reakcja każdego lekarza inna, jeden uspokajał, że skontrolujemy po leku, drugi sie wystraszył i kazał pokazać trzeciemu, że może wcześniej zleci kontrolę, a trzeci olał najpierw, ale ostatecznie zlecił tą kontrolę, także zobaczymy czy się coś zmieniło, bo już miesiąc bierze lekarstwa na wątrobę, a ten pierwszy skontroluje dopiero w listopadzie.
W ogóle porażka dla mnie z lekarzami, okazało się, że u naszego pediatry wczoraj uzyskaliśmy więcej info niż w poradni genetycznej np.... Ale już nie będę zaśmiecać.
Ani razu jeszcze czkawki nie czułam, ani z Małgosią, ani teraz, może nie potrafię rozpoznać.
W dzień mała kopie mnie albo po bokach albo nad pępkiem, a jak się kładę wieczorem, to zawsze w pęcherz dostaję... Nie wiem, czy moja pozycja ma tu jakieś znaczenie? Bo w dzień nigdy nie leżę..
A mała przedostatnio na wizycie była już głową w dół, a wczoraj znów pupą.