reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Cześć wszystkim!Co do karmienia to chciałabym bardzo karmić ale nie nastawiam się też bo wiem, że różnie z tym bywa. Chcieć a móc to dwie różne sprawy.
Właśnie przyszła paczka z Hubiworld bo już zamówiliśmy kilka drobiazgów z listy, żeby nie zostawiać wszystkiego na później. Tylko czekam na męża bo on cieszy się odpakowywaniem jak dziecko:-D
My mamy dla siebie dwa pokoje bo mieszkamy z rodzicami, więc planujemy w jednym zrobić teraz sypialnie i tam dać nasze łóżko, łóżeczko, dużą komodę dla Malutkiej i taki przewijak w formie regału. A w drugim pokoju zostaje telewizor duża szafa z naszymi rzeczami, która jest w zabudowie i kupimy jeszcze jakąś sofę i stolik. W połowie sierpnia pewnie zaczniemy remont tej nowej sypialni. Udało mi się przekonać męża to szarych ścian i białych mebelek dla Małej :-) :)
Też dzisiaj jakoś źle się czułam w nocy, Mała chyba kopała pępek bo nie mogłam się wyprostować tak dociskała a jeszcze nogi strasznie mnie bolały i nie wiedziałam jak się położyć żeby było wygodnie.
Witaj Oluska!

reklama
witam

a ja mam dziś zły dzień :/ mój się obraził, w dodatku wczoraj zaprosił sąsiadów na prażone a tu nic nie ma i nawet nie mam zamiaru z tym robić skoro on się nie odzywa, nawet nie wiem o której z pracy przyjedzie, garnek u jego kolegi a on nawet nie zadzwoni i sie nie zainteresuje to ja też mam w dupie :/

Mamusia a ja myśle ze kp jest w głowie to tak jak sie nastawiasz ze będziesz karmić to żadne przeszkody nie straszne Ci beda - mój syn jak większość na początku chciał tylko 1 pierś , w 4 dniu miałam pierwszy nawał , 2 mce pózniej zapalenie piersi i jakoś dało radę pokonać wszystko i karmić sie ponad rok :) ale trzeba chcieć :) a co do ulewania to xzy karmisz kp czy mm jak ma ulewac to bedzie a to co lekarze przepisuje na n... Pisały tu dziewczyny o tym, to zostaje w brzuszku maleństwa kilka dni nawet tygodni wiem bo koleżanki syn miał usg, i było to widac - mojemu i jej przeszło w okolicach roku taka natura / po wykluczeniu nieprawidłowości oczywiście u. Czesto tez dzieci ulewaja od wit D .

Szara sypialnia białe meble super;)

Gaga i jak sytuacja ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dzien dobry:-)

Dziewczyny czy jak w nocy spie na plecach czy na prawym boku i maly sie nie rusza a wystarczy ze obroce sie na lewy bok i zaczyna kopac (serie)to znaczy ze go uciskam i mam zmienic pozycje? Juz druga noc byla taka. Dodam ze jak obroce sie podczas kopniakow z lewego na plecy albo na prawy to kopnie jeszcze ze dwa razy i jest spokoj.

Princeseczka ja jakkolwiek bym się nie położyła to kopie ile wlezie :) zastanawiam się tylko czy jezeli brzuch nie przeszkadza mi w leczeniu na plecach tzn nic mi nie boli ,mogę normalnie oddychać to czy od czasu do czasu mogę tak dla odmiany poleżeć czy raczej nie bo prawie 24 godz/h staram się lezec na lewym boku ..gaga oby takich zły dni bylo jak najmniej ..ja że swoim w separacji od szpitala .Oluska witaj :) co do spania i karmienia nic nie zakładam, zobaczy się z dnia na dzień po porodzie jak to wyjdzie :)

jestem w 26tyg

Iza-ja z tym lezeniem na plecach tez sie ciagle zastanawiam. Poprzedniej nocy sie dusilam a dzisiejszej bylo ok.
Wczoraj zalozylam spoodnie na gumke. Gumka byla na wysokosci pepka. I po chwili poczulam znowu serie kopnikow. Gumke opuscilam duzo nizej, aby nie siegala wystajacego brzuszka i naly sie uspokoil. Ciekawe czy dzieci sygnalizuja ze im nie wygodnie czy to akurat zbieg okolicznosci.

Iza- a u Ciebie co wiecej w zwiazku z szyjka? Kiedy wizyta?

Emka absolutnie nie masz racji. Zresztą nie powinnaś tak pisać, bo możesz zrobic przykrość komus kto kp nie bedzie mógł. Słyszałaś cos od kogoś, czyli jedna pani drugiej pani...jak to się popularnie mówi. A ja to przeszłam na własnej skórze. Ciesz sie, ze zycie oszczędzilo Ci takiej sytuacji i nie musiałaś przezywac jak dziecku mleko wylewało sie strumieniem naraz nosem i buzią, albo chlastało ci prosto w twarz. Najlepiej jest bez zastanowienie napisać, że jak się chce to się da.
I tak się składa, że to coś na N nie jest wcale na receptę. Bebilon nutrition dostaniesz w każdej aptece czy rossmsnie bez recepty i pol łyżeczki od herbaty, a moze nawet mniej do całej butli powoduje , że po jakimś czasie to mleko w żołądku lekko gęstnieje. Wiec niby co ma tam w tym brzuszku zostawać?
Moje dziecko rownież miało USG brzucha u świetnego lekarza, bo sprawdzaliśmy czy nie ma zwezenia odzwiernka żołądka i jakoś nic mu nie zostawało. I nie wierzę, ze lekarz na USG u Twojej koleżanki zobaczył, ze dziecko ma bebilon w żołądku. A to drugie na N czyli Nutramigen to mleko mające zhydrolizowana postać białka. Czasami jak dziecko sie urodzi jego organizm nie jest w stanie sobie poradzić z normalnym białkiem i dlatego podaje sie mleko na receptę bo tam to białko jest rozbite na małe cząsteczki. I ma oni za zadanie powoli przyzwyczajać organizm dziecka do przyswajania i trawienia białka.
Po roku na nutramigenem moje dziecko je wszystko, bo jego organizm do tego dojrzał.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Wizyta w środę i jedna wielka niewiadoma co z nią bo odkąd mi badali to u każdego wychidzilo co innego ;( najmniejszy pomiar to 1,4 miałam jechać na ip po 10 dniach od wypisania ale nie dam rady chodzić :(

jestem w 26tyg

Princesseczka zależy jak dziecku wygodnie. Ja staram sie leżeć raz tak raz tak bo z Zuzą leżalam tylko na lewym boku bo niby tak trzeba, a w szpitalu położna mi powiedziała na ktg, że widzi że młoda woli jak jestem na prawej stronie. No i przez to moje leżenie na jednej stronie ona sobie po porodzie też upodobała jedną stronę.

Jestem w 26 tygodniu ciąży

reklama
Nika gdybys czytała ze zrozumieniem to byś doczytała ze mój syn wlasnie ulewal, najeździłam sie z nim po lekarzach , badania , usg itd wiec pisze z autopsji i nie miałam zamiaru nikogo urazić. A w brzuszku zostaje wlasnie to zgęstniałe mleko - robiłaś dziecku usg po tym? Doczytałam ze robiłas po bebilonie a nie po nutramigenie. Wiec prosze nie neguj czegoś czego nie sprawdzilas a zareagowałam zbyt emocjonalnie jak dla mnie . Ja tego nie podawałam bo karmiłam cały czas kp, koleżanka podawala i na usg widziała i nie jedna pani drugiej pani , bo obie miałyśmy podobny problem w tym samym czasie . I nie pisałam o bebilonje tylko o nutramigenie. Moje dziecko po niespełnione roku bo po ok 10 mcach przestał ulewac jak doradziła mi pediatra po rożnych badaniach i nie musiałam podawać nic sztucznego karmiłam piersia . A nie wydaje mi sie bym w swojej wypowiedzi skrytykowała mamy ktore karmią mm ?! Napisałam jedynie ze wszystko zależy od nastawienia matki.

Iza kciuki za wizytę - a powiedz nje możesz kurde sie domagając tego zeby Ci cos założyli ?

Co do stron to nie ma reguły , niby nie powinno sie leżeć na wznak a mi np tak najwygodniej w poprzedniej ciazy tez tak miałam ...

mity o ciazy :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry