reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Witam mamusie.
Byliśmy nad zalewem- wykąpać się, ale w sumie tylko 1,5 godz. się pomoczyliśmy bo zaczęło padać.
Co do kp to u nas mnóstwo różnych chwilowych problemów było, ale jakoś tak się udało, że w sumie wszystkie dzieci karmiłam, tyle, że żadne nie miało alergii na mleko i jakichś sensacji z dużym ulewaniem, także w tej kwestii się nie wypowiadam bo nie mam dostatecznej wiedzy.
Muzyki jakoś specjalnie dla maluszka nie słucham, ale ( o zgrozo) śpiewam dzieciom i przed zaśnięciem często słucham RMF Clasic, także maluch z muzyką się oswaja;-) ;) Dobrze jest puszczać maluchowi jedne określony utwór często bo oswaja się z nim i później po porodzie tam muzyka uspokaja noworodka. U nas to działało.
Leżącym dziewczynom życzę dużo cierpliwości i dużo dobrego humorku, pozostałym dobrego humorku i miłego wieczoru.

reklama
Ja Nikosiowi nie puszczalam nic a teraz mu śpiewam codziennie i ostatnio nawet myslalam o tym że przy okazji i mała słucha a jak mówicie że później to uspokaja dziecko to fajnie [emoji2] zawsze spiewam to samo..[emoji6]

Ja nad karmieniem rozwodzić się nie będę bo chciałam kp ale wyszlo że ta przygoda szybko się skończyla i bylo mm i miałam chwilę załamania z tego powodu ale bylo minelo a teraz się zobaczy..

A jak się ma pessar to chyba bierze się jakieś globulki dopochwowo zapobiegawczo czy coś nie?

My byliśmy dziś też nad wodą ale też chwilę bo zaczęło padać i pizdzic... ja z młodym autem a cała moja rodzina rowerami więc i tak byłam w komfortowej sytuacji[emoji2] wzialam tylko dzieci siostry do auta.. ale blisko mieli dosyć [emoji6] a moje dziecko w ogóle przespalo caly wypad i nawet nie wiedzial gdzie był hehe [emoji6]

Aob a nawet nie wiem póki co dostałam dupka i nospe i magnez .
My śpiewany , Nikosiowi puszczałam czesto teraz czasu brak na puszczanie jako tako , moze tyle co karuzele muzyka z karuzeli ktora teraz Nikosiowi służy jako projektor a porem bedzie karuzela dla malucha .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Szczerze to ja dopóki mnie nie dotyczyło to nie wiedziałam w ogole jaka roznica miedzy szwem a passerem , czytam ze dziewczyny biorą luteinę tez dopochwowe i jakies inne leki ktorych nie znam . Cieszę sie ze jutro wraca mój lekarz bo tak mi ten krok dokucza teraz czekam az przyjdzie jakas położna i mam zamiar jej powiedzieć ze tak mnie kłuje ze masakra ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Emalka kochana zostałam w szpitalu czekam na wyniki , leżę , a lekarze maja weekend nikogo bez porodu na fotel nje biorą . Wiex decyzji brak jutro moze bede miała wyniki posiewu i bede wiedzieć co dalej.. Oby! Bo kurcze każde ukłucie mam większa panikę ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy/rady/wsparcia. Jestem w 26 tc i od jakiegoś 3 miesiąca zmagam się z bólem w prawym pośladku który promieniuje aż do kolana. Mój ginekolog totalnie mnie olal zalecając doraźnie paracetamol. Od miesiąca chodzę do fizjoterapeutki, która zdiagnozowala u mnie blokadę stawu krzyżowo-biodrowego. Masuje mnie, obkleja kinesiotapami Ale pomaga tylko chwilowo. Ostatnie dni jest coraz gorzej.Nie mogę spać tak dokucza mi ból. Póki chodzę, siedzę jest w miarę, najgorzej jest jak się położę. Ból jest okropny a przecież najcięższy czas dopiero przede mną. Nie wiem już co robić. Moja fizjoterapeutka mówi że też już traci pomysły bo niestety normalne formy pomocy w takiej dolegliwości odpadają ponieważ jestem w ciąży. Proszę może wiecie co zrobić żeby ten ból złagodzić.Z góry dziękuję.

Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy/rady/wsparcia. Jestem w 26 tc i od jakiegoś 3 miesiąca zmagam się z bólem w prawym pośladku który promieniuje aż do kolana. Mój ginekolog totalnie mnie olal zalecając doraźnie paracetamol. Od miesiąca chodzę do fizjoterapeutki, która zdiagnozowala u mnie blokadę stawu krzyżowo-biodrowego. Masuje mnie, obkleja kinesiotapami Ale pomaga tylko chwilowo. Ostatnie dni jest coraz gorzej.Nie mogę spać tak dokucza mi ból. Póki chodzę, siedzę jest w miarę, najgorzej jest jak się położę. Ból jest okropny a przecież najcięższy czas dopiero przede mną. Nie wiem już co robić. Moja fizjoterapeutka mówi że też już traci pomysły bo niestety normalne formy pomocy w takiej dolegliwości odpadają ponieważ jestem w ciąży. Proszę może wiecie co zrobić żeby ten ból złagodzić.Z góry dziękuję.
Rozumiem,ze dostalas zalecenia ćwiczeń przed wstaniem z łóżka które mają na celu rozciągnięcie i pobudzenie mięśni i stawow?

Niestety w ciąży za wiele zrobić nie można :(

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Hej, hej :-)

Em Ka trzymam kciuki za wyniki i badanie. Daj znac jak bedziesz juz cos wiedziala!

U nas dzisiaj leje deszcz,przez cala noc lalo. Mezus juz w pracy a ja nie spie bo mnie znowu te biodra bola:wściekła/y: no ale coz jakos trzeba to przebolec :-)
Aaa i noga lewa strasznie mi spuchla. Jak chodze to czuje ze jakas woda przemieszcza mi sie w okolicach kostki. Tak dziwnie to laskocze. Mam nadzieje ze minie wraz z upalami:cool2:

Jesli chodzi o puszczanie muzyczki czy spiewanie, to jeszcze tego nie praktykowalam ale musze przyznac ze o tym mysle :-) chyba posciagam dzisiaj jakies pioseneczki:-)

Ostatnia edycja:
Do góry