reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Magdalena, właśnie widzę, że z wizyty na wizytę coraz mniej badań zlecają zamiast więcej :( Niestety nie ma dużego wyboru hematologów, tą poradnie bardzo chwalą, ale zapisy są do poradni, a nie do konkretnego lekarza, chociaż jak trafimy ponownie na poprzednią, która była bardzo w porządku, to zapytamy, kiedy będzie i może ona nas przyjmie (zawsze jest 2-3 lekarzy).

Na domiar złego pies chory - zapalenie pęcherza przypałętało mu się w piątek, cały dzień sprzątałam podłogi, bo nie wyrabiał biedak, a to kawał konia, więc i sika dużo :( Zasikał swoje legowisko, musiałam wytargać je na dwór, a to ciężki materac 130x90, ale śmierdział potwornie. Teraz biedak nie ma na czym spać :( Ale wczoraj zamówiłam mu nowe, śliczne, mam nadzieję, że szybko nie zniszczy, bo drogie, ale ten materac i tak już był okropny i strasznie szpecił przestrzeń. A psu na szczęście lepiej po antybiotyku, wczoraj nawet wytrzymał 8 godzin jak nas nie było.

reklama
Milia wspópłczuje podejścia lekarki, czasem lekarza zachowują się jakby mieli taka pracę za kare. Zamiast pomagać to nie robią nic :wściekła/y: dużo zdrówka dla córeczki:)

Milia ja mam tylko mało białych krwinek i płytek. Byłam szczepiona normalnie. Najważniejsze to zrobić wszystkie badania, może uda się znaleźć przyczynę. Jak na kolejnej wizycie znów was będą zbywać może warto udać się z małą do innego hematologa?

Raz stałam w korku i przełączałam stacje radiowe, usłyszałam jakąś piosenkę disco polo i nagle lawina ruszyła, wyłam jak bóbr, wyobraźcie sobie Panów stojących w korku obok mnie, musieli mieć ubaw.
Tez ostatnio ryczalam jak w radiu puścili disco polo. :) całą drogę do pracy płakałam :) coś ma w sobie to disco :)

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowa mame

Katerineczka trzymam kciuku za prace:-) kiedy musisz oddac?

Linka jej biedaczek.. tez bym najpierw probowala do przychodni..
Juz doczytalam..

Martini ja tez duzo placze i Priinceseczka tez ostatnio pisala :-) i niby teraz dziewczynka a placze wiecej niz w ciazy z synkiem :-)

Milia kurde a myslalam ze to juz bedzie was tamta prowadzic u ktorej byla pierwsza wizyta... dobrze ze choc troche spadaja te krwinki no ale.. czlowiek sie stresuje nie.wie a ja by to duzo nie kosztowalo jakby powiedziala konkretnie co i jak teraz... zreszta od tego podobno tam jest...

Aob dziękuję kciuki się bardxo przydadzą do końca lipca musze oddać prace i pozaliczać przedmioty. Ja tez przy tej pracy dużo placze , pisze o dzieciach z ZD, ostatnio przeczytałam książkę Terakowskiej to myślałam że nie wyrobie, strasznie ciężka :( . Nie mam też za dużej wiedzy na ten temat, pewnie powinnam pisać o autyzmie, ale to mnie tak osobiście dotyka ze nie miałam siły na to. Ciężkie studia w nieodpowiednim czasie...

emalkadream a prypomnij jakie imie obsawiacie? Pamietaj, że musi ono się podobać Tobie i meżowi.. Ni możemy dać się oszaleć, bo zawsze znajdzie się ktoś . kto niestety skrytykuje :( Wiem że to ciężko, tym bardziej że liczymi się z zdaniem bliskich, ale .... czasami poprostu musimy na przekór :(.... bo innaczej sie nie da!!

JA w sumie też mało płaczę, ale ciągle chodzę podirytowana... Oby po urodzeniu mineło, bo ciężko tak z wiecznym wkur** żyć...

Katerineczka wierze Ci calkowicie bo dla mnie i bez ciazy nie miesci sie w glowie jak dzieci cierpia czy jakie choroby maja... :-( ehhh przyznam ze przelaczam program jak nawet jakies reklamy z chorymi dziecmi leca a o krzywdach jakie wyrzadzaja swoim dzieciom rodzice... od razu widze tam moje dziecko...

Aob66, mam dokładnie tak samo, najgorzej jak cierpią dzieci, aż brak słów jak krzywdę wyrzadzaja najbliżsi... niewyobrażalne cierpienie dla takiego dxiecka, pamiętam te głośna sprawę z ta mała dziewczynka akurat mój Niko był malutki wtedy, i pamiętam ze ciągle chciałam wierzyć że to był wypadek...

Niespodziewałam się nawet jak duxo jest np różnych chorób genetycznych, my podczas tych badań genetycznych wykluczamy zaledwie 3 tak naprawdę, a jest ich cala masa.. straszne to wszystko

reklama
Dlatego ja na takim kierunku bym raczej nie dala rady.. wiem ze to wszystko jest i na codzien widuje wielu chorych/niepelnosprawnych ludzi ale doroslych.. boli ale troche mniej.. i to mi wystarczy w zupelnosci... ale pociesze Cie.juz jest lipiec wiec to znaczy ze.niedlugo bedziesz mogla troche odetchnac :-)

Do góry