reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Witaj nalcia. Wvinaj się śmiało. Zapraszamy na resztę wątków mam listopadowych tj. Wyprawka, wizyty, wózki czy kacik maluszka ;) skąd jesteś?

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Basieńka Firana, mama bardzo zaskoczyła mnie swoim gadaniem, zazwyczaj jak się ze mną nie zgadza to mówi że to mój wybór czy moja decyzja, a teraz taka akcja. Na 99% zostanie Pola bo mi się bardzo podoba. Macie racje i tak pokocha swoją pierwszą wnuczkę i tak :) a potem będzie tylko Polcia i Polusia :p

cześć! wygląda na to, że wróciłam :D pracę oddałam wczoraj do dziekanatu, czekam na wyznaczenie terminu obrony ale raczej będzie to 15 lipca :) Także.. powoli jest szansa na koniec!

a co u was? musze doczytać, poki co jestem w tyle ze wszystkimi wątkami!
U mnie ok, młody kopie, brzuch rośnie, waga .. ogromna! A w nagrodę za napisaną pracę kupiłam sobie chusty do noszenia i robię się chustocholiczką :)

Hej[emoji4]

Troszkę Was zanoedbalam ostatnio ale w weekend zaliczyliśmy wesele i było super mimo że nie pobawiliśmy sie za batfzo na parkiecie.
Wczoraj polowkowe, relacja ma odpowiednim wątku. Mimo wszystko przeczucia mnie nie mylily i będziemy mieć syna[emoji1]

W końcu doczytałam ale nie spamietalam wszystkiego bo mnie straszna skleroza w ciąży męczy.

Nalcia, witaj. Jesteś z Bielska - Białej? Jeśli tak to witaj sąsiadki, ja mam jakieś 20 km do miasta.

Pozostałe mamusie też witam[emoji4]

Linka na takie ukąszenia i stany zapalne dobry jest stary rivanol. Ostatnio kupiłam dla dziadka. Dwa dni i opuchlizna zeszła. Moja mamę ukasila meszka to też smarowała i mówi ze nawet nie swedzialo.

Milia, okropne są tacy lekarze. Moim zdaniem takie stanowisko to powinien zajmować tylko taki człowiek który kocha swój zawód. W końcu pomagają ludziom.

O rany znowu zapomniałam ci pisać.

Mamcia ja się cieszę razem z Tobą ♡♡♡♡
Nalcia witamy :) napisz coś więcej i sobie
Emalka Pola piękne ♡♡♡♡
Ivi super :) to już niebawem
Ja się tak mocno zastanawiam nad chustami , też mam ochotę na zakup ale najpierw musiałabym się wdrożyć. Jakoś zawsze mi się kojarzy noszenie w okresie letnim albo ciepłym a nie w zimie...jak to wygląda
Karola pokaż się z wesela :) no i gratki synka

Podpowiedzcie co do śniadań dla maluchów bo ja już nie mam pomysłów. Jaglanej, owsianka, kanapki , płatki itp to norma

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Widzę, że tu dużo się dzieje :D Fajnie :)
To tak może postaram się dołączyć :)
Ivi: co będziesz bronić? Lic., inż. czy mgr? Ja jestem na etapie pracy licencjackiej, chciałam się bronić w lipcu, ale nie zdążyłam jej napisać - na początku ciąży tylko bym spała, a że zasuwałam jeszcze do pracy i zakuwałam do egzaminów to niestety mi się nie udało i będę się bronić "z brzuszkiem" jesienią ;)
Karola1507: bardzo mi miło sąsiadko:) Fajnie, że jesteś blisko:) Szczególnie, że po suwaczku wnioskuję, iż mamy termin na ten sam dzień :D
Gratuluję syna (po cichu liczę, że Małe też pochwali się przyrodzeniem na najbliższym usg ;))
Diabliczka00: nie wiem co więcej napisać, w trakcie pewnie się rozkręcę - ale jeśli masz jakieś pytania, to śmiało - z pewnością łatwiej mi będzie odpowiedzieć niż pisać coś od siebie ;)

Milia ja Cie rozumiem choc za wiele do lekarzy nie chodze ani ze soba ani z dzieckiem, ale glupi przyklad ginekologow.. w pierwszej ciazy prywatnie - bylam bardzo zadowolona, teraz prywatnie no i nie jest zle ale jednak wychodze mniej zadowolona chociazby z rozmowy z lekarzem.. no i w dodatku tu jest drozej... gdybym ten gin na nfz ciut lepiej sprawdzal czy szyjke czy cos i pracowalby w jakims szpitalu to bym wcale prywatnie nie poszla...
Ja tez bylam przekonana ze.juz bedziecie u tej fajnej lekarki...

Mama czworki ja szczerze przyznam ze nie wiem dlaczego ale jeszcze jakos nie.dotarlo do mnie ze niedlugo znow zostane mama.. troche przez podejscie meza, troche przez mocno zorganizowany codziennie czas od rana do wieczora.. do tego mnie.nie.dosc ze nikt noe zaczepia i nie pyta o ciaze to niestety nie.uraczylam jeszcze przepuszczenia w kolejce czy nawet jakiegokolwiek zainteresowania ze strony najblizszej rodziny.. w sumie wszystko wyglada jakbym w tej viazy nie.byla..
ale czekam na taki czas jak Twoj :-)

Emalka mi tez Pola sie podoba ale mojemu nie wiec odpadla... dziewczyny maja racje nic sie nie przejmuj cala reszta i daj na imie jak Wam sie podoba :-)

Nalcia witaj :-) ktory tydzien ciazy u Ciebie?

ivi witam z powrotem :-) w skrocie to narzekamy jak zwykle hehe :-D

Karola Ciebie tez znow witam :-)

reklama
Dziewczyny mam głupie pytanie. Jak robicie kalafior ? Mąż sobie zażyczył a ja nie robiłam nigdy bo nie przepadam... z tego co kojarze to porozdzielac i ugotować w osolonej wodzie?

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Do góry